Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

ivishka 

všechny recenze uživatele

My dva - já a tento seriál PLL si rozumět nebudeme. Viděla jsem pár dílů přiznám se nesourodě a vůbec bez nějaké návaznosti a řekla jsem si - v čem je asi tak zakopaný pes? Proč všichni tak žerou tento seriál? Tak jsem se odhodlala pustit si v originále tento seriál a přiznám se, že po prvním díle (skoro celém) jsem došla hned k několika závěrům. Seriál se snaží být přehnaně záludný, záhadný, zajímavý, napínavý a dramatický. Ale víte co? On není! Místo toho mi do ucha prala laciná hudba, mé oko drásalo hned několik 15tiletých slečen přesně takovým způsobem jak mě štvou jiné podobně nafintěné holčiny... A herečka Holly Marie Combs, kterou mám ráda už od dob Čarodějek si jen málokdy "škrtla". Jsem typ člověka co ho baví sledovat napínavé a opravdu hezky rozehrané vztahy mezi postavami(např. seriál Ringer, který mi předčasně ukončili je toho důkazem), ale tady je takový jakoby laciný přístup bez hlubší perspektivy. Jednoduše nic pro mě. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých seriálových guilty pleasures. Pretty Little Liars jsou velmi návykové jednoduše z toho důvodu, že jsou napínavé a já pořád ještě nemám nejmenší tušení, kdo sakra A je. Také trable s kluky nejsou nijak otravné, vztahy jsou normální a ústřední kvarteto je sympatické. Největší problém mi dělá Emily, nejraději mám Spencer. Ráda se taky podívám, co nového mají slečny na sobě. Jistě, nejedná se o nějakou superbombu, tohle je nenáročné guilty pleasure s malým bonusem v podobě napětí a záhad a je nutné k němu tak přistupovat. s2 Sice víme, kdo je A, ale vlastně nevíme nic. 2. série udržela nastavenou laťku a jsem zvědavá na season 3.s3 Třetí série pokračuje ve vyjetých kolejích, jen se o něco více vraždí. Opět se objeví víc otázek než odpovědí a začíná to být poněkud únavné. Navíc největší zlom v sérii tvůrci v závěru vezmou zpátky (nebo ne?). Další důkaz, že Spencer je nejsilnější malá lhářka, i když spadne na dno. Tak trochu doufám, že čtvrtá série bude poslední. ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem od seriálu nemohla odtrhnout oči, ale časem mně to nějak přestalo bavit. Stále, ale patří k mým nejoblíbenějším seriálům už jen proto, že je to celé takové záhadné a tajemné a přitom to není strašidelné. Častokrát už jsem si myslela, že jsem všemu přišla na kloub, ale nakonec zjistím, že je to vlastně úplně jinak a ta nevědomost, kdo je A. je prostě nejlepší. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Sledovaní seriálu jsem hrozně dlouhou dobu odkládala.. Ale potom, když jsem zhlédla prvních pár dílů, chytlo mě to tolik, že zbytek jsem měla zhlédnut během chvilky. Už teď nedočkavě očekávám další díly a přemýšlím Who is A?! Edit (po 5.serii): Ze seriálu se pomalu ale jistě stavá velká nuda, asi ze zvědavosti dokoukám až do konce, ale vzhledem k velkému množství postav a zápletek se v ději už značně ztrácím.. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem seriálu (po prvních 3 dílech) dala 5*, v průběhu první série se scvrkly na 4*. No a po finále 2. série nemůžu jinak než zase smrsknout hodnocení o stupeň dolů aneb to co ze začátku byl velmi zajímavý seriál, producenti a všichni okolo z něj udělali další komerční trhák pro puberťačky, který evidentně snad neskončí. Aneb tak strašně "nenápadně" otevřený konec pro další sérii jen tak neuvidíte. Úprava 29. 10. 2013: No nekecej.. tak v episodě s04e12 jsme se konečně dozvěděli, kdo je "A". Upřímně jsem byla dost v šoku a překvapená. Tuto osobu bych fakt nečekala, ani mě nikdy nenapadla. Každopádně jop, přidejte si tam novou postavu a podivuhodné náhody nehorázně strašidelného a divného městečka, ať to se to protáhne na další 3 řady. Konec 4. série: No tož jasně, že A teda není ta osoba a zase mají nového podezřelého, evidentně kokota, který zavraždil svou matku a myslel si, že zavraždil svou ségru, ale taky to tak nemuselo být, protože tady nikdy nevíte, jak to teda ve skutečnosti bylo, je a natož bude. Každopádně nejspíše je mrtvý Ezra i Alisonina matka, ale čert ví, třeba zase někdo vstane z mrtvých, je normální se totiž vyhrabat polomrtvá z hlíny nebo přežít střelbu do vnitřních orgánů.... tož se uvidí v 5. sérii.... doufejme, že konečně poslední, jinak už fakt budu nasraná:D ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Scéna, kdy se dívky vloupávají do Alisonina domu a Toby (Keegan Allen) se zlomenou nohou hlídá situaci z protějšího okna, odkazuje na film slavného režiséra Alfreda Hitchcocka Okno do dvora (1954). Navíc má Toby na sádře napsaná stejná slova jako James Stewart v již zmíněném snímku. (mandyl)
  • V knižní předloze Alison zmizela léto před tím, než hlavní hrdinky šly do 8. třídy, tři roky před začátkem příběhu. V seriálu je to jen o rok dříve. (..Lucas..)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama