Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

markotter 

všechny recenze uživatele

Nebýt poměrně dojemného závěru, který dal filmu hlubší dosah, jednalo by se spíše o jednotlivé historky naskládané na sebe cestou po Americe, které některé byly šíleně vtipné, ale jinak jako celek to nedrželo příliš pohromadě. Ale na záběry z bývalé komunistické země se vždycky rád podívám. Úplně jsem zapomněl, jaký to bylo v tom komunismu bizarní. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

No ja si nemôžem pomôcť a musím ísť na maximálnych 5. Tento film je presne taký, aký som chcel aby bol. Ľahučko natočený, veľmi jemne vtipmi nadávkovaný (scéna s posteľou ma dostala tak, že som musel film na chvíľu stopnúť pre záchvat smiechu, ostatne scény sú síce menej vtipné, ale nie sú trápne, čo je malý zázrak) a záver je krásna perlička za veľmi slušných scenárom a úplne posledná scénka je len dôkazom že to tu niekto s výborným filmom myslel dobre :). S kľudným svedomím dávam Friendship! na rovnakú úroveň ako podobný Little Miss Sunshine. 9/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Němci vy kluci filmařský, já vás mám tak rád. Jak takovej krásnej film může být takhle opomíjen. S příběhem jsem si prožil snad veškerý dostupný pocity. Pohodová cesta po USA, plná přirozeně usměvných momentů: Ne, já to říkám pořád na poznávání světa nepotřebujeme znát každou stránku Lonely Planet, stačí mít otevřenou mysl a nechat věcem volnej průběh. Zajimavý film i v tom, že na jeho konci jsem v sobě měl dva druhy pláče, z radosti i ze smutku a nakonec jsem se musel ještě usmát. Krásný, fakt krásný. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Bylo to moc hezký. Takovej ten film, kterej umí vzít za srdce a je točený přímo od něj. Jen u málo snímků pociťuji od začátku jistý hřejivý pocit u něhož vím, kam směřuje. Krása, sranda, vtip, smutek, přátelství, dojemnost a good feeling, to vše a možná mnohem víc jsem z toho cítil a jsem moc rád, že jsem to viděl. A ano, je to ten případ filmu který pustíte rodičům a nebudete se za nic stydět ba naopak. Krásná kinematografie. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

CHYBA VE FILMU: Když kluci dostanou auto a jedou po ceste tak spolujezdec ma otevřenou strechu a vystrkuje ruce. Zaber pozdeji (při pohledu seshora) ji ma zavrenou, na dalsim otevřenou a na další při pohledu zevnitř zase zavrenou a pak otevřenou. CHYBA VE FILMU 2: V gay baru je videt ze tycky před kterými kluci tanci v jednom zaberu zmizí a v druhem se zase objeví. A to s nima nikdo nehýbal a ještě netancil. (74:41) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama