Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 celé Německo slaví znovusjednocení, dva mladíci Veit a Tom se rozhodli vyjet do Ameriky. V kapse měli “pro začátek” 100 německých marek. Chtějí najít Veitova otce, který uprchl dlouho před pádem Berlínské zdi. Vypravili se do San Francisca, kde by údajně měl žít Veitův otec, peníze jim ale stačí jenom na letenku do New Yorku. Tady začíná odysea dvou „Ossis“ aneb Dederónů za velkou louží… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (99)

Vicco 

všechny recenze uživatele

Hrozně milý a upřímný film, ve kterém se dva mladí kluci z východního Německa po pádu berlínské zdi rozhodnou dojet do San Franciska, ale lístky jim stačí pouze do New Yorku, a tak jim nezbývá než s pár dolary v kapse na vlastní pěst projet celé Spojené státy. Cestou je nepotkají žádné zvlášť vyhrocené nebo nereálné situace, naopak, kdo někdy cestoval na vlastní pěst tak ví, že takhle nějak to přesně chodí, se vším dobrým i zlým. A právě tato realističnost a zmíněná upřímnost z filmu dělají víc, než jen další z řady road movie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro road movie mám slabost a pokud se spojí zajímavý námět a namíchá vyrovnaný mix komedie a dramatu, má film z půlky vyhráno. Čekal jsem jen prdlou komedii a proto mě jistý důraz na dramatickou linku velmi potěšil. Dvojice mladých svobodných komunistů byla od pohledu sympatická, story nikterak objevnáa místy trochu přitažená za vlasy, avšak s poměrně nečekaným vyústěním. Dobrodružná atmosféra mě na tu chvíli naprosto pohltila a hned jsem měl chuť na cestu napříč Amerikou vyrazit taky. ()

Reklama

owwidius 

všechny recenze uživatele

Po paradnom zaciatku nakoniec trochu sklamanie. Rozmyslam co z toho filmu si pamatam, ale stale je to len ten zaciatok. Vtipnych scen tam zopar bolo, ale nic vynimocne z toho. A ten dramaticky rozmer sa ma nejak vobec nedotkol - az sa divim, bo jak citam dalsie komenty ludi dole, zopar ludi to tusim celkom nadchlo. Asi fakt zalezi, treba skusit pozriet... [#4/2012, rip] ()

Fruitik 

všechny recenze uživatele

"Chci se projet v Trabi po Golden Gejtu"... mal som podobné sny... dotknúť sa sochy Slobody v ľudovom kroji ( nesmejte sa... to som ešte tancoval folklór )... ale táto komédia je tak neskutočne reálna a zároveň reálne neskutočná... A nesmierne pobaví.... žiadne bláznivé gagy a Vy tým chalanom vlastne úplne rozumiete... odporúčam.... ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Trošku jiná Road Movie, s hodně zajímavým prolínáním německé a vzápětí velmi pro-americké nálady. Originální vtipné scény, kterě tak jakoby náhodou vyplynou z děje (např. maska Darth Vadera v kufru). Musím přiznat, že zde mě všichni ti rozjásaní američané s otevřenou náručí až tolik nebrali, ale vše napravil skvělý dojezd filmu, který zajímavým způsobem dospěl k jedné z dalších etap německé minulosti. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama