Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage se poslední roky s filmovou kvalitou bohužel míjí. Joel Schumacher to má podobné. I to je možná znovu svedlo dohromady. Rád je mám oba. A zejména Cageovi přeju za všechna ta výborná herecká zastavení (Zběsilost v srdci, 8 mm, Leaving Las Vegas, Adaptace, akční výlety pod dohledem Jerryho Bruckheimera) návrat do sedla. Příběhu chybí originalita. Hrdinům chybí sympatie, lžou si navzájem, každý má kostlivce ve skříni, až je to takové nemile přeplácané. Pár momentů to ale mělo. Ve výsledku ale škoda. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kdeže sú tie časy Joela Schumachera ( Hráči so smrťou, Voľný pád, 8 mm, Telefónna búdka, Fantom opery ) keď držal opraty vo svojich rukách. Problém snímku je v scenári a vo všetkých, čo mu uverili. Bezpochyby sa dá pozerať na túto prapodivnú konštrukciu, kde akčnosť prevláda nad logikou, a všetko sa deje v neuveritelnej rýchlosti. Technicky je film v poriadku, ale nič ostatné nefunguje. ()

Reklama

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"I'M IMPRESSED WITH YOU. YOU HAVE A BENELLI POINTED AT YOUR FOREHEAD AND YOU STILL HAVE THE AUDACITY TO CONDESCEND TO ME." --------------- Joel už nie je tým dobrým milovaným Joelom, akým bol v 90. rokoch, keď točil filmy s tak dusnou a špinavou atmosférou, ktorá ťa jednoducho pohltila, kde sa krížila tak čistá a precízna filmárčina. Schumacher upadol, točí už len haraburdy a inak tomu nie je ani v jeho poslednom (a zrejme skutočne poslednom) filme, kde mi stupídna zápletka začala liezť na nervy v rekordnom čase, kde bol už aj Nicky pred odbitím prvej hodiny nesmierne otravný (a to už keď ja hovorím, čo som jeho fanboy ako nejaká neplnoletá teenka Justina Biebera), celá tá priblblá lovestory, uvrieskané postavy, no nie je možné... Veľká bieda na to, že sa jednalo o thriller s dobrým potenciálom od bývalého majstra temných thrillerov. Trespass nebol ani temný, ani drsný a špinavý, len chcel byť. Aspoňže tam nohy boli, často. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Okomentoval bych to jako "řemeslně velmi zdařile natočená kravina". Technicky skutečně zmáknuté, ale ani Joel se podle scénáře Karl Gajduseka prostě nemá čeho chytit. Emotivní a hlasité, po angličtinářské stránce krásně srozumitelné. Moc nechápu, proč hvězda formátu Nicole šla do projektu, kde ze sebe dělá hadrového panáka (myšleno tak, že nemá co hrát, ale i doslovně). U Cage už jsme na to zvyklí, ačkoliv tady jsem pořád čekal, kdy začne konečně pořádně řádit (a ono nic). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se probudíš, my budeme v Mexiku a tohle bude jen špatnej sen jedný pojišťovny." Není nad to mít plán. A tady ten plán je takřka geniální - Kyle má peníze a diamanty, tak mu je vezmeme. Má to jen asi padesát háčků začínajících a končících u toho, že zločinci jsou dementi a ještě se k tomu drze nepřiznávají. Mně to tedy moc nebavilo a všichni od psychopatického sympaťáka Jonaha až po prázdný trezor mi dali důvod k tomu, abych je neměl rád, ale pokud se mi někdy nerozvážně postaví do cesty španělský originál, tak si to s ním chlapsky rozdám. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • V jednom okamžiku se Nicolas Cage rozhodl od projektu odstoupit, důvodem byla jeho nespokojenost s rolí Kylea Millera. Jeho přáním bylo ztvárnit roli únosce. Daná role byla obratem nabídnuta herci Lievu Schreiberovi. Nicméně se herec před kameru nedostal, neboť se následujícího dne produkčnímu štábu z úst Nicolase Cageho dostalo ujištění, že roli manžela Nicole Kidmanové ve filmu ztvární. (Conspi)
  • Nicolas Cage byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Nicole Kidman (Sarah Miller) má ve filmu zrzavou paruku, přestože ve skutečnosti zrzkou je. (Dixieboy)

Reklama

Reklama