Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Andrmen221 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to tu schytám trochu hejtu, ale upřímně mě tohle vůbec neoslovilo. Je zajímavé vidět některé předměty historie, sběratelské apod. Samotné vyjednávání/smlouvání o cenu působí komicky. Opravdu nechápu tu samotnou atraktivitu samotného principu. V komentářích jsem četl něco o získání zajímavých informací, což je asi pravda, ale asi bych doporučoval nějaké dokumenty, články apod. Protože kolikrát nemůžete s jistotou říctm jestli jsou artefakty pravé. Zároveň jsem si na YT našel top pět předmětů a ani jeden nekoupil. Asi moc ve vatě nejsou a to jejich smlouvání je opravdu směšné... ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Rodinný klan Harrisonů, jejich zaměstnanci + klaun seiálu Chumlee Russell a provoz zastavárny Gold & Silver Pawn Shop. Myslím, že je to vždy zajímavých a poučných 20 minut. 80 %. Ke komentáři uživatele kulyk: Nikdy jsem neviděl, že by se snažili majitelé nebo zaměstnanci zastavárny někoho ošulit. Naopak mnohokrát majiteli zastavované věci zprostředkují odhad znalce. O ceně vždy musí existovat dohoda a záleží na obou subjektech, na jaké ceně se dohodnou. ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele

pohlad do americkej zalozne ktoru vlastni jedna podarena rodinka. vykupuju starozitnosti, ktore posuvaju dalej zberatelom. na kazdom trejde maju minimalne tak 70% zarobku (ako pise kulyk, mozte to byt az 100 nasobok) a miestami sa vobec nehanbia osmeknut nic netusiacich predajcov. ma to tak 15000, ponukam vam 1000, viac nie. okay... takze ak mate zaujem o starozitnosti a chcete vidiet ako vyzera americky biznys v praxy. inac co ma torchu stve je ze zakaznici chodia do zalozne a tvaria sa ze tym pawn stars nieco dlzia. scenario je rovnake - viete, to nie je artikel co sa dobre predava, moze nam to tu trcat roky, kazda vasa prva ponuka je uplne mimo a nasa protiponuka bude 15% z vasej prvej ceny. okradacka po americky, nic viac... jediny bonus je ze vam k zaujimavym veciam povedia nieco z historie. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak můžou vydýchat toho kreténa Chumleeho. Takhle tupej degen by u nás ve firmě jezdil maximálně s paleťákem. Ale vlastně jo, dyť u Ricka je na prvním místě rodina, takže to vlastně chápu. Ovšem až se po staroušovi odporoučí i Rick, tak to půjde nejspíš do kytek. Páč Corey je zase idiotský ignorant. ()

Hoonza 

všechny recenze uživatele

Znalec: Má to cenu tak 8 až 10 tisíc dolarů... Zákazník: Super, tak já za to chci 10 tisíc dolarů Rick: Dám vám za to 1500 dolarů Zákazník: OK Jedna věc je, že ten pořad je celkem slušná zábava díky zajímavým předmětům, druhá věc je, že tomu nevěřím ani ň. Už jsem na netu spoustu článků o tom, že většina kšeftů v tomto pořadu, je hraná/domluvená... Jestli nevěříte, koukněte sem: http://centraltendencies.com/2011/03/pawn-stars-is-fake/ ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • V 8. epizodě 16. série s názvem Pawn Off the Grid je možné zahlédnout v Las Vegas futuristickou „deformovanou“ stavbu z ocele. Jejím architektem je Frank O. Gehry, k jehož stavbám patří i pražský Tančící dům. Roky odolával Gehry nabídkám města Los Angeles, jež toužilo mít v architektonickém profilu i dílo tohoto architekta. Ten ale zarputile odmítal. Stavba slouží jako centrum pro výzkum mozkových chorob a nese název Lou Ruvo Center v Clevelandu. Komplex stál sto milionů amerických dolarů a byl otevřen v roce 2010. (sator)
  • V jednom z dílů přijde do zastavárny prodat anonymní zákazník automat na Coca-Colu a říká, že mu doma překáží. Majitel zastavárny jej kupuje a přiveze do dílny k restaurování Ricku Dalemu z pořadu Americké restaurování (od r. 2010), jenže kdo zná tento pořad, ví, že se jedná o jeho mladšího bratra Rona Daleho, který v dílně pracuje. (sator)
  • V 14. sérii, 28. epizóde sa objaví neslávne známe biele Ford Bronco, v ktorom unikal O.J Simpson. Epizóda nesie názov "If the Pawn Don't Fit" čo je odkazom na už legendárny výrok Simpsonovho právnika ("If it doesn't fit you must acquit"), ktorý padol počas súdneho procesu s ním. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama