Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

Dever 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe naraziť na kvalitný horor hodný piatich hviezdičiek je už celkom unikátne, tak prečo si nevychutnať aspoň ten štandardný priemer, ktorý nám dnešná doba ponúka? Pôvodne som chcel dať 3* ale keď som sa pozrel na ostatné horory čo som kedy videl, no nemohol som dať tak málo. Napríklad pri tomto filme ma veľmi pobavila prvá pól hoďka a nevinná tvárička Sary Paxton, ktorá však nemala nič spoločné s hororom, ale zato ma pohodovo naladila, kvôli čomu sa mi The Innkeepers páčilo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ti West je prostě řízek, kašle na všechna soudobá klišé, jde se svými "malými" horory proti proudu, nebojí se zariskovat a nijak netají, že se ve svých filmech rád nechává inspirovat klasikami z let už dávno minulých. Po skvělém House of the Devil svoji laťku nikterak nesnížil a opět nám nabízí ryzí dávku poctivě natočeného hororu. Ovšem i tady platí, že musíte přistoupit na jeho hru, pokud tak neučiníte, bude vás, podobně jako zmiňovaný Dům ďábla, The Innkeepers asi nudit. Já si jej však užil, krásná hudba, skvělé masky, hutná atmosféra a k nakousnutí Sara Paxton (vůbec oba dva hlavní hrdinové jsou fajn postavy, kterým jsem po celou dobu držel pěsti :-). Tenhle rejža ví, co točí a i když si jeho filmy asi jen těžko prorazí cestu k mainstreamovému divákovi, já už se teď těším, s čím dalším přijde Ti příště. Těmi 52 procenty se nenechte zmást (Lidi, really? Jak tam netečou hektolitry krve nebo není přehršel digitálních efektů, tak je to slabota? Fuck it :-/), imho až nechutně podceněný horor zde. Viděno 6x- zatím... ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Uživatel J*A*S*M má naprostou pravdu! Je to hovno s velkým H. A není to pro každého. Pokud vám tedy nejde mráz po zádech z toho, když devadesát pět minut ze stominutové stopáže sedí nějaká infantilní kravka s obrýleným geekem v recepci opuštěného hotelu a vedou hrůzostrašné dialogy, nebudou vaše hemeroidy vědět, co dělat roupama. Ale teď vážně a nabubřele! Obdivuji na Westovi, jak famózně zvládl dodržet intence žánru. Otázkou je ale jakého! Pustím li svou famózní mysl naprudko z řetězu a nechám li ji vytříbeně zformulovat jeden z tolik obdivovaných a respektovaných názorů, dojdu k neoddiskutovatelnému závěru, že jde skutečně o horor! A to naprosto příšerný a děsivý! Takových sto zabijáckých minut vražedné nudy se totiž jen tak nevidí. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok ma obišiel oblúkom s párciferným polomerom. West sa (ne)vedomky začína škatuľkovať do interiérových záležitostí , kde môže rýchlo naraziť držkou o stenu. Priestory sa totiž začnú zužovať a nebude mať kade uniknúť. Ak ma mala vyplašiť atmosféra , tak to nevyšlo. Sara to uhrala , ale to by dokázala (asi)každá a sympatie ani nespomínam. Central"KUBRICK"camerawork bola žalostne odpozeraná a ak ma mali vydesiť duchovia v záverečnej polhodinke , tak aj ten resetovaný záver som frkla susedom do poštovej schránky. To paraABnormálne pátranie , tápanie , zisťovanie a vyčkávanie na neviditeľné nič za výdatne mikrofónno slúchadlovej výpomoci už neplatí a bodíky lepím len za slušné technické spracovanie , sound a za " kakadu " účes Sarinho parťáka. Ak by tam nabehla klasická REC zelenkavá , tak to pochovávam do mínusu. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Let´s go to the basement and find out what that fucking ghost´s problem is. Ti West je jednou z nejzajímavěších autorských ikon současného horroru a v The Innkeepers opět dokazuje proč. Narozdíl od svých kolegů West se svými postavami udržuje citelný vztah (viz jeho jedinečná freak show v Cabin Fever 2), opět jim věnuje velkou pozornost a dodává jim doslova hmatatelnou živelnost (přikladem budiž výborná scéna s vynášením odpadků), přižemž postupně, a velmi pomalu, staromylským způsobem navozuje tíživou náladu pomocí brilatní práce s prostorem, dlouhými záběry a příjemnou segmentací děje. Zároveň nevtíravě pracuje s diváckým očekáváním a drží se hesla, že čím méně toho vidíme, tím více se bojíme. Skvěle fungují i humorné vložky, které atmosféru nijak neodlehčují, ani na ní neparazitují, ale vzhledem k obeznámením s postavami jsou přirozené a v určité symbióze. Pro mě osobně nejatmosféričtější horror loňského roku, který hravě strčí do kapsy i toliko oslavovaný Insidious. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama