Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +velmi dobré přestřelky, akční, dvojice Yun Fat Chow a Mark Wahlberg, film je dělán způsobem na jaký jsem zvyklí -zhruba po hodině jsem se začal ztrácet v ději a hlavně v jednání postav, říkal jsem si, tak na které straně vlastně stojí oba hrdinové?/// Jak jsem zmínil u něco výš. Válka gengů mi v mnoha směrech připomíná klasické snímky Yun Fat Chowa. Zde se navíc nadmíru snažil, byl přímo výborný a ještě mu do toho přitakával Mark Wahlberg. V tomto směru tedy velká spokojenost. Rovněž mě oslovily hudební motivy, které pěkně doplňovaly svéráz prostředí. Atmosféra byla hutná, příběh o dvojici rozdílných policajtů byl poutavý. Takže jediné co film sráží je zbylá účast herců (docela nevýrazní) a taky později komplikovaný děj. Je jasné, že tohle na klasiku žánru nedosáhne, už jen kvůli rozdílné réžii, ale i tak jsem spokojenej a je to film, ketrý mě alespoň na chvíli do sebe vtáhl./// Celkem 71%/// ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Válka gangů je pomalu se táhnoucí krimi/triller, který má pěkný příběh ve kterém je i nějaké to překvapení. Akce zde taky nějaká je, ale neni to nic, co by z koho dělalo akční film jako takový. I přes to jsem se u filmu nenudil a díky hlavním postavám dám o jednu hvězdu víc, než průměr. Hudba se mi hodně líbila. 70% :) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná, vícevrstevná krimi gangsterka s nekompromisními přestřelkami a nečernobílými charaktery napodobuje (zvnějšku i zevnitř) hongkongské drsné, nejednoznačnou morálkou a silou kolegiality/přátelství se zaobírající vzory. Přizpůsobila se i Chow Yun-fatově herecké formě a expresi, kterou netlumí. Za sebe můžu říct, že se jí to z větší části daří, přestože v tempu a jednotlivostech mírně zadrhává. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Čínskou kuchyň moc nemusím a když už mafii, tak tu italskou. Tam je i ta kuchyně sakra lepší. Od filmu jsem přeci jen očekával více akce. Děj nebyl vůbec zlej, ale taky žádnej super zázrak. Nejsilnější prvek ve filmu je jak jinak MW, který roli hraje fakt naplno. Nvm jak jinak to nazvat. Všechno co vám podává mu prostě uvěříte bez mrknutí oka. Přiznám se, že se vůbec nejedná o můj žánr a možná i to se na konečným hodnocení projevuje. Film jako celek špatnej není, ale víckrát to vidět nepotřebuju. 68 procent. Bez MW bych byl na 60ti. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Vzdálená ozvěna Chow Yun Fatových hongkongských filmů, která má sice vynikajícího, jako vždy osudového Chowa, po jeho boku snaživého, urputně se tvářícího Wahlberga, a kolem spoustu akce, ale přesto nedokázala vzbudit víc než pocit slušné, nicméně standardní podívané. Občas sice probleskne příjemně tísnivá atmosféra, a rozjede se akce, která vyloženě potěší, celé to však postupně začíná váznout a ztrácet na síle, kterou mají její hongkongské vzory. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)
  • Natáčení probíhalo převážně v New Yorku, z části také v Torontu. (Terva)
  • Uskupení Fukienese Dragons, která se ve filmu objeví, je název skutečné zločinecké organizace. (Terva)

Reklama

Reklama