Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Pořady o vaření mám velice rád. Možná proto, že sám moc vařit neumím. Nicméně velice rád jím dobré jídlo. Navíc mám rád Zdendu Pohlreicha a jeho humor. Takže jsem se na tento pořad opravdu těšil. A vychutnal jsem si ho na netu, takže jsem zkouknul všechny díly během jediného večera. Ale nadšení velice brzy vyprchalo a nakonec jsem některé díly už jen překlikával. Co k tomu říci? Tady bylo snad všechno špatně. Už samotný výběr porotců se moc nepovedl. V podstatě jediný člověk, který ví, co a jak má hodnotit je Pohlreich. Vaněk je asi prima chlap a velký gurmán, ale určitě není degustátor a v pořadu byl podle mě jen proto, že jsou se Zdendou kamarádi a asi taky jako jeden z mála snese jeho arogantní smysl pro humor. Nicméně často bylo vidět, že se si se svým hodnocením neví rady. A paní Filipová je zase patrně dobrá degustátorka, ale osobně mi byla krajně nesympatická a připadala mi jako snobská a povrchní tetka. Samotní soutěžící, ač vesměs profesionální kuchaři, toho často moc nepředvedli a dělali takové školácké chyby, až mi za ně bylo stydno. Do finále se nakonec probojoval jeden arogantní frajírek a jeden průměrný buran. Nakonec jsem byl ale rád, že to vyhrál ten méně nesympatický z nich. Tím se dostáváme k samotné produkci. Na to, jak bombastiské byly upoutávky, byla nakonec soutěž nudná, fádní, špatně natočená a ještě hůř sestříhaná. Nejhorší ale bylo, že z toho takřka v každém záběru čouhal lowcost jak sláma z bot. Proboha já chápu, že Prima asi nemá peníze, ale ať se pak do takových projektů nepouští. Nechat soutěžící krájet cibuli v nějaké hnusné provizorní tovární hale? Nebo udělat mikrokuchyňku, ve které má vařit deset nebo třináct soutěžících? Je jasné, že se pak musejí střídat na směny, což mi přišlo komické a do nebe volající zároveň. A to už vůbec nemluvím o naprosto nevyvážené obtížnosti úkolů. To by ale bylo na samostatný článek. Prostě za mně jednoznačné zklamání. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kuchařská reality soutěž inspirovaná soutěží Master Chef Remcajícího (Fl'aše) Górdna - kterou o pár let později svým pro drahé licence tradičním způsobem zhajpovala a do směšnosti zrajtovala TV Nova. TV Prima využila "svého" Zdeňka Pohlreicha, pojala věc relativně skromně ("relativně" je klíčové slovo, a dojde vám díky nedostatku porovnatelného materiálu možná jen při seznámení s nováckou velkoprodukcí), a neomezila výběr soutěžících striktně na amatéry, laiky či chcete-li ne-profesionály. Vznikly tím zajímavé možnosti srovnání děvčete vařícího (a hlavně pečícího) pro zábavu, skutečného borce ze závodní jídelny, gurmánského kuchaře na objednávku, atd. atd. Jelikož nemám nic proti Romanu Vaňkovi a paní Filipová mi nevadila, a hlavně ze všech tří porotců netrčel režií naordinovaný umělohmotný odpor k tomu soutěžícímu póvlu (který by se časem opět režijním zásahem měnil v restek-p), díval jsem se na každý díl, a vždycky se slušně pobavil. Rozhodně to nebylo ideální, ale na sympatických 70% to bohatě stačí. Taky nedejte červené hodnocení pořadu, kde padají zásadní existenciální otázky jako: "Máme tu zelený marcipánový dort s nápisem Jarda Jágr. Proč?":) ()

Reklama

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Ano, je to JINÝ pořad, než Ano, šéfe!. Zřejmě většinu lidí zklamalo, že je především o vaření (i když kvůli abych tak řekl kvůli jisté skandálnosti se sem procpávají jisté realityshow sračky). Oproti toporné Hells Kitchen jsou naštěstí úkoly celkem rozmanité a emoce nakonec show taky vzbudí: Jardu prostě musíte nenávidět. No a Robertův výraz a radost při vítězným Jágrovi na konci je...prostě úžasný. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

300 ohodnocený pořad/film: Ne tak dobré jako "Ano šéfe!", ale pořád jde o nadprůměrný kuchařský pořad. Hlášky sice nebyly tak ostré, ale kolikrát jsem se jim zasmál (např. Roman Vaněk a jeho: "Dobrý den Majoránko. Dobrý den Romane. ...). Prostě a jednoduše si to čtyři hvězdičky - 80% - zaslouží (jako celek) určitě. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Špatné. Kromě toho, že se nejedná o originální koncept (to by tak nevadilo), tak má i tragické zpracování. Doporučuji se podívat na americkou verzi Masterchef s Ramsey, kde můžete vidět, jak se to má správně udělat. Tady se Prima (asi v nějakém flashbacku k Vyvoleným) pokusila nakombinovat tyto dvě reality show a vyšel z toho paskvil, kdy ať jste kuchař jak dobrý chcete (o kvalitě všech účinkujících raději pomlčet, je vidět, že česká gastronomie nemůže být nikdy na světové úrovni, když nám vaří v kuchyních něco takového a to by měla být vlastně elita), ale stejně vás mohou vyřadit třeba spoluhráči (jak se stalo v jednom díle). Pohlreich je určitě odborník, ale Vaněk a ta ženská nejsou profesionálové, ale působí jako samo-vzdělaní amatéři. O nudných úkolech, které mnohdy s kuchařským uměním souvisí jenom velmi nepřímo, raději pomlčím. Pro mne rozhodně zklamání. O to větší, když tomu předcházela zajímavá reality show Ano, šéfe! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)
  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)

Reklama

Reklama