Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Zack Siler je oblíbeným studentem střední školy v Los Angeles. Po jarních prázdninách se s ním rozejde přítelkyně Taylor. Seznámila se totiž s hercem Brockem Hudsonem, který je hvězdou úspěšného sitcomu Skutečný svět. Naštvaný Zack tvrdí, že se Taylor stala královnou školy jen díky němu, a kdyby chtěl, dokázal by královnu plesu udělat z kohokoliv. Jeho kamarád Dean využije situace, vyprovokuje ho k sázce a sám mu vybere dívku, ze které má během šesti týdnů udělat novou královnu. Tou by měla být neatraktivní, nepraktická a uzavřená Laney. Zackovy první pokusy ji zaujmout končí fiaskem. Mladík se však nemíní vzdát, a když neuspěl přímo, rozhodne se na to jít oklikou. Seznámí se s jejím otcem a také s mladším bratrem Simonem, kterého ve škole zachrání před spolužáky. Tehdy u Laney zaznamená první známky zájmu. Že by mohla být vážnou konkurencí v boji o korunku královny plesu, to si uvědomí i Taylor poté, co jí Zackova sestra pomůže radikálně změnit vzhled. Okouzlen je i Zack, kterého přemýšlivá dívka začíná zajímat nad rámec uzavřené sázky. Nečekaně se s Laney sblíží, když ji navštíví v ateliéru, kde pracuje na obrazu matky, která zemřela na leukémii. Uvědomí si, že se do Laney zamiloval. Jenže právě v tu chvíli jí zákeřný Dean prozradí pravdu o jejich sázce a důvodech, pro které se o ni Zack začal zajímat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

merigieren 

všechny recenze uživatele

Co to je My Fair Lady ??? Najdou se zde dvě hodně odpudivá tancovací místa, pak několik vtipných hlášek, děj celkem ubíhá, prostě střední škola a "královna" plesu malující modré obrazy v modrých šatech :-). Jak známo, člověk je tvor společenský, proto se nelze od ostatních izolovat. Samozřejmě nemůžu zapomenout na tu lásku. Být to jindy asi by to 3* nevybojovalo... ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Slečna, která se nemaluje, snaží se zachránit tento svět, ale sama si žije opuštěná ve svém, nikoho moc nezajímá, má brýle a zanedbané hadry (opravdu hadry), se díky nejúžasnějšímu klukovi na škole, který je jejím pravým opakem, (i když je vlastně ve skrytu duše citlivým umělcem čarujícím s hakisákem a pronášejícím moudra) stane kočkou... Sundají jí brýle, namalují ji a navlečou do sexy šatiček, On se Ní pak zamiluje, i když to byla zprvu jen sázka, och, jak romantické a neokoukané... Kdyby to bylo aspoň něčím oživené a nějakým způsobem originální, ale ne, to by nebyli Američani, aby nevsadili na osvědčené téma... Jako lákadlo (na slečny) byl použit Freddie Prinze Jr., myslím, že nezklamal... Rachel je moc hezká a kvůli brýlím se z ní rozhodně nestává šeredka, tohle nechápu, sundá si brýle a celý svět jí najednou leží u nohou... Fakt nechápu... Jinak je to film, který není nijak dechberoucí ani ničím nový, ale neurazí... Není ho však nutné vidět více než jednou... Soundtrack celkem v pohodě... * za to, že to úplně nezmrvili, mohlo to být horší, a druhá * za Freddieho... ()

Reklama

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Velice tupý film odehrávající se v černobílém prostředí americké středoškolské mládeže. Něco mezi popelkou a Pigmalionem. Snímek snažící se dokázat, že každá inteligentní, kriticky uvažijící mladá nadaná dívka se může po zásahu vizážisty a mentora v podobě, koho povolanějšího, nejhezčího kluka ze školy, stát tupou navoněnou nemyslící parodií a nejtupější barbínu na škole. Neustálé moralizování na všech úrovních. Film tak nereálný, že mě to až uráží. O to horší, že mládež jež to shlídne, bez ostatních zkušeností, musí nabýt pocitu, že všeho lze dosáhnout ze dne na den, bez problémů a vývoje. Jednoduše jste dnes kačátko a zítra královna třídy. Bulshit, který se může rovnat tak s S club 7. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tento film je bez pochyby jeden z mých oblíbených devadesátkových kousků. Poprvé jsem ho viděla jako malá holka a i přes ty růžové brýle tenkrát, se na tom nic moc dnes nemění. Jediné, co mi teda fakt vadí, je všechna ta povrchnost. Jako tradičně se totiž z ošklivého kačátka stává za přispění školního krasavce okouzlující mladá slečna, která se náhle stává terčem všem nadržených teenagerů a to i těch, kteří by o ni před proměnou ani nezavadili. Ano, tohle mi vážně smrdí. Realita je bohužel uplně stejná a tak mě to vždycky dokáže pěkně nadzvednout. Každopádně, tohle je film, co jiného čekat. Dále tu pak v pozadí samozřejně nesmí chybět maturitní ples, sázka s bídným kamarádem a namyšlená expřítelkyně. Přes všechny strasti se samozřejmě ústřední dvojice dočká happy endu. Trochu otřepaný námět, ale jinak je to prostě jednoduchá romantická komedie. A i když té romantiky je tu opravdu hodně, vtipné scény se také najdou. Pohádek o tom, jak se ošklivé káčátko změní v krásnou labuť, těch už to bylo jistojistě nespočet. Přesto je ale tento snímek milý a příjemný. Herecké obsazení také sympatické a navíc suprový soundtrack. Rozhodně jednička mého dětství. - "For a minute there I forgot why I avoided places like this and people like you." ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

"Tak kdo je ta šťastná trucbuchta?" "Trucbuchta?" "Máš přece někoho na truc, ne?" První čtvrtina je docela slušně nahláškovaná, pak už však všechno najíždí do klasických kolejí typických pro romantické komedie: On se vsadí, že udělá královnu plesu z kohokoliv, vyhlídne si průměrnou a ničím nezajímavou Lancy, ze který se jako na potvoru stane sexy žába, on se do ní zamiluje a pak se to jako vždy trochu zkomplikuje. Jedno klišé za druhým, ale přece jenom měla tahle komedie něco do sebe. Docela mě potěšilo, že se tu v jedný z větších vedlejších rolích objevil začínající Paul Walker. No, nakonec to byl vcelku obstojný (nikoliv však nezapomenutelný) zážitek, když vezmu v úvahu jednoduchost příběhu a tak dávám tři hvězdy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Sarah Michelle Gellar a Freddie Prinze Jr., kteří se natáčení žúčastnili, se později stali manželským párem. (Stirek45)

Reklama

Reklama