Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nesadlo. Zavinila to predovšetkým forma, ktorá síce nebola zvládnutá zle, ale pre tento typ filmu je jednoducho nevhodná, a vlastne aj zbytočná. Drobné parazity totiž nevydesia, ani keby skákali zo stromov. Nápad ale beriem, aj keď tu už bol. Mne to pripomenulo obľúbené béčkové hororíky ako The Thaw, Growth či Ticks, páčili sa mi všetky tri. Tento ale nie, spočiatku je to totiž len panika, nejaké vyšetrovačky, rozhovory, správy, výskumy, pitvy rýb a do tuhého ide až v záverečnej 20-minútovke, kde sa tie "škaredé" zábery pekne rozrastú. Nedá sa tu hodnotiť atmosféra, napätie, hudba, vlastne ani herci. Uznať musím jedine to, že na zohyzdené skrvavené mŕtvoly na uliciach, parazity vyliezajúce spod kože či pupáky na tele sa nepozerá dobre, takže som aspoň nezabudol, že je to horor. Čakal som však niečo úplne iné. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu natočil Levinson? To se dal na starý kolena na drogy nebo začal nezřízeně chlastat? Bylo evidentně vidět, že o rozpočtu to nebylo, takže proč? Proč vyrábět rádoby dokumentární záběry, když se to dá natočit normálně? Kdyby šlo o nějakýho začátečnickýho matlu, tak dejme tomu, ale u takovýho režisérskýho esa to prostě nechápu. I jako dokument je to zfušovaný. Děs! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přímořské městečko Claridge v Marylandu zažilo v roce 2009 při datu Dne nezávislosti opravdu krušné časy. Přímořskou oblast zasáhl zákeřný a velmi agresivní smrtící organismus, který se doslova prožíral tělem napadeného jedince, až dokud ho neskolil. Začalo to masivním úhynem ryb a plazivý parazit se velmi rychle přizpůsobil a zmutoval. Následkem toho přesídlil na lidský organismus. Místní obyvatelé pak po desítkách umírali strašlivou smrtí. Média nikdy neinformovala veřejnost, co se zde za peklo na zemi odehrálo. Mladá reportérka s odstupem tří let vzpomíná na tehdejší děsivé události a k dispozici je také celá řada dochovaných záznamů a nahrávek z té doby. Při bližším diváckém ohledání jsou však tyto záznamy sice na oko autentické, ale zkušeného diváka nezaskočí. Stačí se jen podívat, kdo že to film zaštítil z hlediska produkce, a najdeme zde paranormálního aktivistu Orina Peliho. Tímto vyzrazením je sice divák částečně připraven o dokonalou iluzi skutečného příběhu, ale až tak zlé to rozhodně není. Divák už je po řadě filmů z hororového subžánru found footage mnohem lépe připraven a neskočí už tak lehce na každou báchorku, i když je sebe lépe vypiplanější, a to tahle tedy je. Zkušený režisér Barry Levinson tak možná přišel s křížkem po funuse, ale jako jeden z mála se v tomhle specifickém subžánru pohyboval opravdu zdatně. Nechyběly realisticky zohavené mrtvoly, panika, realisticky vyvedený parazit a opravdu precizní režie. A vlastně se tomu uvěřit i dalo. 100% ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Velice netradičně pojatý found footage, v němž dopředu víme, že hlavní postava neumře - protože komentuje události, jež vedly k velkému zátokovému masakru. Oceňuji sice velmi pomale, ale také velmi pečlivě budovanou hustou atmosféru, která zejména v poslední třetině působí extrémně mrazivě. Zabíjení jsou nekompromisní, bodycount velký a takové nechutností, až jsem si říkal, že si režisér dal za cíl vytvořit maximální horror bez jakýchkoliv ústupků. Viděl bych to mezi osmi a devíti body. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozumově můžu ocenit zajímavý koncept a jeho kvalitní, přesvědčivou realizaci ... ale bavit mě kvůli tomu The Bay nezačne. Hororově film kvůli svému reportážnímu charakteru nefunguje - ani se o to nijak nesnaží, je to spíš takové rádoby znepokojivé. Nevím, mně to nic moc nedalo. Radši skutečnej dokument o skutečném problému, nebo normální horor o parazitech. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)
  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama