Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

golfista 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe patří k mým srdečním záležitostem. Jako kdyby točil filmy pro mě (a třeba i pro ostatní :). Jako kdyby vycítil, jak se budu v ten který rok cítit, jak budu schopen jeho nový film vnímat. ... Vždycky výborně vybraní herci, tradičně skvělý soundtrack a také vždy nejméně jedna nezapomenutelná scéna (tentokrát určitě vzpomínka na seznámení v restauraci). ... Není to asi úplně 100%, ale za tu náladu, kterou jsem po filmu "chytil" musím přidat. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vše co mi jinde přijde stokrát ohrané a nudné tady krásně fungovalo. Je to takový rodinný film s romantickým nádechem, kde jsem si říkala, že to trochu přehnali s tím, že by někdo mohl koupit ZOO, než jsem zjistila, že to je skutečný příběh. Herci byli bezvadní (musím obzvlášť pochválit tu malou holčičku), zvířátka také a do toho mi ještě zahráli Sigur Rós, nemám si tedy vůbec na co stěžovat. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nebýt pár ne zcela dotažených a dokonce podivně vyznívajících scén či spíše chování toho kluka, a možná až moc sladkosti bez jakékoliv opravdové hrozby, což zrovna neoblibuji a vždy dám přednost aspon nějakému reálně působícímu dramatu, bylo by to za pět. Takhle ale stejně velmi sympatický, prosluněný (doslova), optimistický snímek o tom, jak všichni žili štastně až do smrti, potom, co našli cestu zpátky po odchodu někoho milovaného. Dali sbohem a vykročili konečně vpřed. To vše zahráno více než bravurně, zabaleno do, jak jsem už napsal, opravdu velmi sladkého obalu, kdy scéna vedle scény jsou jak vystřižené momentky z ráje, plného sympatických lidí, kteří jsou ochotni pro dobro mnoho věcí obětovat, což ale je jenom můj odhad.. Damon znovu a znovu potvrzuje svoji bravurnost a schopnost zahrát cokoliv, Johansson, kterou si pamatuji hlavně jako sex symbol z různých fetišistických apod. filmů (Bay...) příjemně civilní, ale něco z té její auru kvůli tomu vymizí a Elle Fanning roste do krásy až nepřirozeně rychle. A má vskutku sympatický úsměv.. Jinak jsou všechny ostatní role stylizované tak, jak se na správný rodinný film hodí, záporák je zvlášť přepísknutý a působící nenormálně - taky klasika. No a zvířata jsou velmi příjemný bonus. Na konci se ten pocit dostavil, a díky tomu jsem všechny výhrady ochoten hodit za hlavu. Přece jenom je někdy pěkné se zasnít a myslet na to, jaké krásné by to bylo, kdybychom žili v pohádce. V které by nám hrála taková dokonale pocity vystihující hudba. Soundtrack je prostě nádherný a dokresluje jak dojetí, tak i nadšení a vítězství. Jo a ten Mattův brácha hláškoval výborně. Závěrečná scéna pak dojme téměř k slzám, a těžko by sem momentálně pátral po scéně, která by lásku vystihovala lépe. A pak mně taky do kolen srazila scéna prohlížení fotek.. Lepší 4 Narozdíl od např. sladkosti ve War horse, kde působila strašně násilně a samoúčelně, tu působí tak opravdu jenom párkrát. A kdyby bylo těch 20 vteřin odvahy zaručeno úspěchem, dal bych 5 :)) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sice i porno má méně předvídatelný děj než tohle (a herci tam podávají lepší výkony), ale jednou za čas se taková nálož kýče dá bez újmy přežít. Dětičky sice trochu k nepřežití byly, ale ohledně svého odporu k lidským mláďatům se musím pochlubit, že dělám pokroky - co mám vlastní, nesnáším už jenom ty cizí. Podstatné je, že tam byl binturong. Podle mě by filmům výrazně pomohlo, kdyby v nich bylo víc binturongů. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a odzbrojující rodinná romanťárna a zároveň americký mainstreamový film s možná nejkrásnější hudbou. Jónsi je bůh... Kdyby sis měla vybrat mezi zvířaty nebo lidmi...co by sis vybrala? - Lidi. - Já taky. Já taky... Body navíc pro komedii v duchu o dekádu dřívějšího britského hitu Divoká stvoření...nově definovaný subžánr ,,komedie točící se kolem záchrany zoologické zahrady" :-) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Datum otevíracího dne je v kalendáři zaznamenáno na sobotu 7. července 2010. Tento den byla ve skutečnosti středa. (Conspi)
  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)

Reklama

Reklama