Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

liskam 

všechny recenze uživatele

Slušá jízda, pěkně mi film ubíhal, a pořád se něco dělo (a hlavní hrdinové to mohli dokonce i zvládnout.) né jako v "Bourneovu ultimátu" a nebo "Mision Imposibble I,II,III,IV".... Tak to asi vypadá, že se mi začínají líbit povedená "běčka" oproti nadupaným a nesmyslným "áčkům" ve kterých by hlavní hrdinové měli mít spíše pláštěnku a na prsou veliké "S". Za mě 78% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Stačí se zamyslet nad rozvržením obou hlavních postav. Reynolds hraje zoufalého agenta CIA, jenž by se rád něco naučil, jenže to by nemohl sedět na zadku v tajném vězení bez vězňů. Washington je pak bývalý agent, který roznáší špínu na své ex-kolegy a prodává ji za tučné sumy. Už teď tušíte, že Reynolds zřejmě k nějaké té praxi přijde a že Washington nebude tak špatný a zlý, jak se o něm tvrdí. Charaktery jsou jasně načrtnuté už v prvních momentech filmu a divák přesně ví, jak se budou jejich osudy dál ubírat. Neexistuje překvapení nebo originalita. Bohužel ale ani jakákoli chemie mezi oběma herci. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Priemerná, zo začiatku príjemná žánrovka, až po okraj naplnená tradičnými klišé, čo v preklade znamená, že budete predvídať väčšinu obsahu nasledujúcej scény. Filmu to však našťastie na atmosfére neuberá a na pomery žánru poteší úroveň Reynoldsovho rovnako ako Washingtonov jednoznačný odkaz - "Kniha prežitia neznamená, že patrím do starého železa!" Zvyšok však padá na spomínanej predvídateľnosti a fakte, že až na pár dobrých momentov sa stále budete snažiť spomenúť si, kde ste toto už videli, rovnako ako nuda narastajúca priamo úmerne s časom, stráveným pri filme. Vyslovene strata času. 40% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mnoho podobnych spionaznych filmov uz bolo natocenych a mnohe su aj lepsie, ako napriklad BOURNEOVA TRILOGIA (2002, 2004 a 2007) s Mattom Damonom, ale tento film mal aj napriek prilis trasucej sa a miestami neprehladnej kamery pri akcnych scenach svizny dej s perfektnou hudbou, takze aj napriek zapletke, ktora nepriniesla nic originalne a aj kvoli Denzelovi nemozem dat menej, ako 4 hviezdicky, pretoze tieto filmy ma vzdy bavili a vzdy ma budu bavit. ________ Denzel Washington - (Tobin Frost) +++ Ryan Reynolds - (Matt Weston) +++ Vera Farmiga - (Catherine Linklater) +++ Brendan Gleeson - (David Barlow) +++ Sam Shepard - (Harlan Whitford) +++ Robert Patrick - (Daniel Kiefer) +++ Liam Cunningham - (Alec Wade) +++ Produkcia: Denzel Washington +++ Hudba: Ramin Djawadi +++ (Videl v kine 03.03.2012) +++ ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní hollywoodština, scénářem i řemeslně nikterak objevně vystavěný thriler, zajímavý snad jen dobře natočenými autohoničkami a jihoafrickými reáliemi, z nichž asi nejvýživnější je noční souboj na střechách slumu - ano, tak se stále žije v Jihoafrické republice, nejbohatší zemi Afriky... Jinak zase jen spousty klišátek na stokrát obehrané téma souboje dobrého agenta s rozporuplným agentem proti zlým agentům a tak dále a tak nic... Tak ještě že všechny ty lumpárny odhalili hodní klucí z Mosadu, nebo co! Hotová spása světa. A hádejte lidičky, jak to celé dopadne, až se padouch dopadne... Chacháááá... - - - - - (Poprvé viděno 14.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 4367., komentář zde jako třístýčtyřicátýprvní - 15.3.2013) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu můžeme v přímé blízkosti fotbalového stadionu Kapského města vidět vlakovou stanici, která tam ve skutečnosti vůbec není. (Conspi)
  • Konzulát Spojených států amerických se rovněž nenachází v centru Kapského města, jak můžeme vidět ve filmu, nýbrž v jeho předměstské části zvané Tokai, vzdálené okolo 27 kilometrů. (Conspi)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama