Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Mr.Atsor 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi opravdu trochu jiný člověk. Nechápu to nízké hodnocení a ty otrávené komentáře. Já mám Dr. Ludskyho rád. No a co, že je to skoro kopie Dr. House? No a co, že je to americký námět? Furt je to lepší než české seriály typu Ulice, Ordinace v růžové zahradě a podobně. Slovensko ukázalo, že umí natočit inteligentní, vtipný a zajímavý seriál, jehož díly mne baví od začátku až do konce. Rád se na to dívám a doufám, že dílů bude co nejvíce. Tleskám slovenské produkci! ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Trochu prilepšujem, aby bolo jasné, že nie som a priori zaujatý proti akémukoľvek novému slovenskému seriálu. Hoci je to aj krajne neosobitá, totálna kópia zahraničných vzorov, zároveň je to dôkaz, že slovenská seriálová tvorba dokáže viac ako sa iba pretekať v tvorbe remeselne príšernej a prekombinovanej vzťahovej žumpy. ()

Reklama

Arbiter

všechny recenze uživatele

Máte aspoň jednoho známého, který je neuvěřitelně zbytečný, prázdný, hloupý, nepřirozený, šroubovaný a trapný? Takový ten typ, co čte knihy o entuziasmu, cílevědomosti a sebevědomí, a na základě toho získá neutuchající pocit, že se stal průsečíkem dokonalostí. Pravděpodobně bude mít pod nosem pečlivě pěstované chmíří, protože došel k závěru, že mu to přidá na důvěryhodnosti a z vlasů mu budou odkapávat hrudky gelu. No, tak to je Dr. Ludsky. Ne jako postava, ale jako seriál. Že ho u nás navíc dabuje Martin Stránský, je takový závěrečný fail. ()

LuciusWlk odpad!

všechny recenze uživatele

My a naši sousedi máme asi neodolatelnou touhu vykrádat myšlenky úspěšných zahraničních seriálových producentu. Dle mého další směšná až urážející parodie. Kdy dostanete pánové producenti a režiséři nějaké vlastní nápady na ucházející seriál. Nebo běžte do důchodu a nechte místo mladým a nadějným, než vyplivovat jednu sračku za druhou. ()

raiN[ratm] 

všechny recenze uživatele

Dr. Ludsky pláva na módnej vlne a prvých pár častiach sa drží veľmi solídne nad vodou. Významnú rolu v tom hrá najmä Maštalír, ktorému postava (na pohľad) egocentrického, cynického a neustále ironického doktora sadla. V širšom ponímaní tento seriál originalitou práve neprekypuje, no na slovenské pomery je to zaujímavý počin. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)

Reklama

Reklama