Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (689)

Morien 

všechny recenze uživatele

Úvodní šok mě trochu vyděsil, ale díky bohu to bylo jen proto, že se ukázalo, že Julia Roberts je nejslabším článkem tohoto filmu. První olivovou ratolest (a nebo s čím že se to vrátila ta holubice na Noemovu archu) představovali trpaslíci, protože s jejich nástupem na scénu jsem si poprvé uvědomila, že mě tahle inkarnace vlastně docela dost baví, a potom přišly různé další krásy typu pobíhající sukně dekadentních šlechtičen, trhání rukávů nad talířem s obědem a celkově Armie v dlouhém plášti či štěkající a tak všelijak podobně, až jsem se začala dojímat tím, že ta modernizace příběhu a z-akčnění princezny a její vzetí svého osudu do vlastních rukou je hodně dobře scenáristicky vyřešené a nakonec už jsem se jenom blaženě usmívala a říkala si, že Kristen Stewart, respektive Rupert Sanders se můžou se svým chabým a zmateným blábolem jít bodnout. (Ačkoliv pětihvězdičkovým pánem sněhurkovských filmů roku 2012 i nadále zůstává španělská Blancanieves.) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný Troška, kterému někdo nalil do hlavy pořádnou dávku nadsázky a ironie. Aneb jak se dal Singh na mainstream a až na ústřelový casting s Julií Roberts (jejímž vrcholem je natření ksichtu ptačím hovnem) ukázal, že tyhle tupoučké vyprávěnky s návdavkem humoru (fajn timing jednorázových frků) zvládá spolu s akčními scénami levou zadní. Obzvlášť poslední dvacetiminutovka se povedla náramně, přičemž Hammer se "slečnou obočí" jsou nečekaně sympatickým párem do nepohody, kterému se dá držet palec a občas se s ním i příjemně zasmát. Nejsem si sice úplně jistý, jak bude kombinace primitivního humoru pro mrňata, uvědomělé ironie a hraní si s žánrem na hranici parodie fungovat na obyčejného Pepu z Nemanic, ale tuhle Sněhurku rozhodně nejde vinit z toho, že by se nesnažila o svůj pohled na věc a jen rejžovala peníze. 6/10 a jsem hodně zvědavý na originální znění. Český dabing je i přes trefné hlasové obsazení pořád jen "na půl huby". ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Filmové Sněhurky zůstanou zřejmě navždy ve stínu Disneyovy, s tím je třeba se smířit. Vizuálně působivý příběh má všechny potřebné přísady - vtipná a sarkastická Robertsová v úžasných šatech, trpící Sněhurka (může mi někdo říct, proč má Collinsová brežněvovské obočí?...fakt hnus...), rozhodný princ, temný les a pamprdlíci. A pak klasické protiklady jako život a smrt, láska a nenávist, závist a skromnost.... Je tam drak. Ovšem je to taková vypelíchaná chcíplotinka. On to vlastně není normální drak, tak asi proto. Několik scén se mi hodně líbilo - očistná kúra macešina, útok přerostlých loutek a princ v roli pudlíka. Já bych tedy přidal temnotu, ale budiž, i na vnitřnosti došlo... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal aj túto druhú Snehulienka za rok 2012 a aj keď som nemal v pláne sa na to vôbec pozrieť, nakoniec to nebolo najhoršie. Zatiaľ čo SnowWhite and the Huntman bol dospelejší a akčnejší kúsok, ktorý moc nevychádzal s rozprávkovsti Mirror Mirror je rozprávka v každom ohľade. Vidno to už podla vizuálnej stránke, ktoré je spracovaná fakt úchvatne. Rovnako ako aj v ten druhej Snehulienka aj tu sa Casting celkom podari. Julii Roberts ako zlej kráľovnej padne táto rola ako uliata, to iste platí aj o nádhernej a roztomilej Lilly Collins, do ktorej by som sa asi fakt nemal problém zaľúbiť. V celku sa jednu a fajn rozprávočku, ktorá občas pobaví, ale nič moc nestrhne a neprekvapí. 65% - 3* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príliš veľký hybrid na to, aby s tým mohlo byť spokojných viac typov ľudí. Príliš veľká umelecká preštylizovanosť (natoľko typická pre režisérovu tvorbu), bizarnosť, rozprávkové spievanie, preplácané farby a detinský humor kontra takmer hororové príšery. Chvíľami to síce bavilo, ale oveľa viac to otravovalo a nudilo. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Barcelonská secese posloužila jako předloha také kostýmním výtvarníkům - zlaté přilby palácových stráží zjevně kopírují detaily komínů od arch. Antonia Gaudího z činžovního domu La Pedrera. (M-arta)
  • Lily Collins (Snehulienka) sa štyri mesiace intenzívne učila šermovať. V jednom súboji s princom (Armie Hammer) je totiž 150 presných pohybov v snehu a medzi stromami, takže bolo nutné zvládnuť nielen techniku šermu, ale aj akrobaciu, rovnováhu a výdrž. (krasomama)
  • Celé natáčanie prebiehalo v štúdiách, do ktorých navozili 40 ton umelého snehu, postavili stromy a potom ich premiestňovali, aby sa zdalo, že postavy sú zakaždým v inej časti lesa. (krasomama)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama