Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1942. K nacistickému plukovníkovi Berchtoldovi (F. Dibarbora) se do malého městečka v okupované Francii dostává zběhlý sovětský důstojník (Š. Kvietik), který tvrdí, že jej zná již od dětství. A skutečně se následně prokáže, že oním zběhem je Němec baron Henrich von Goldring, syn dávného Berchtoldova přítele. Hned nato se baron stane součástí důstojnického štábu a získává si na svou stranu mnohé, včetně generála Everse (J. Budský). Navazuje také kontakt s dcerou majitelky hotelu, ve kterém pobývá – Francouzkou Monikou Tarvalovou (O. Zöllnerová). Na druhé straně mu člen gestapa major Müller (E. Romančík) nevěří a žádá jeho prošetření. V tu samou chvíli se baron vydává na obchůzku po okolí a dopadne dva francouzské odbojáře – makisty. Namísto toho, aby je nahlásil či rovnou zastřelil, je pokárá za neopatrnost a nechá je odejít. Je tedy evidentní, že důstojník Henrich von Goldring s nacismem jistě nesympatizuje a domácí odboj je mu více než blízký… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (32)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slovenský film podľa ukrajinskej predlohy z nemeckého prostredia v zapadnutom francúzskom mestečku, kombinácia zvláštna a veľmi vydarená. Kvietik ako dvojitý agent, o ktorom môžeme stále pochybovať, ale stále viac ma presviedčal svojím konaním. Nemci sa zdajú občas pribrzdení, ale aj oni prichystajú niekoľko slušných pascí. Už po druhej časti neváham s hodnotením a tretia by ho mohla ešte vylepšiť. (19.11.2016) Záverečné odhalenie je rýchle a silné, ale nevytiahlo to na päť hviezd. Niektorým obratom v deji akoby chýbali predchádzajúce udalosti, ktoré sa do trojdielneho filmu nezmestili. Ale aj tak je to nadpriemerný počin, ktorý som rád videl. (28.11.2016) ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Lehce naivni, i tak dramaticky slusne, pekne zahrane a celkove koukatelne. Minimalne pokud mate slabost pro valecnou, spionazni ci konspiracni tematiku smrnclou spetkou chvilemi az usmevne romantiky. Predevsim prvni dve epizody z Francie mi prisly tak trochu roztomile. Slovenska herecka skola ma beze sporu sve kouzlo. Serial mi nemohl nepripomenout skvostne veledilo 17 zataveni jara s Vjaceslavem Tichonovem. Za timto ruskym pokladem vsak slovenska variace na podobne tema krapet pokulhava, mozna prave diky jiz zminovane naivite nekterych zapletek a postupu. ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to má iba 3 diely, v knihe je toho oveľa viac, kľudne by to vydalo na takých 6-7 častí. Keď som čítal knihu, myslel som si, že Moniku hrala Emília Vášáryová, ale Oľga Zollnerová bola tiež v pohode. V netradične zápornej roli šéfa gestapa ma prekvapil Elo Romančík, no a Štefan Kvietik ako mladý herec aj tu dokázal, že je pánom svojho remesla. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Skvost. Příběh, zasazený do válečných let a odehrávající se na okupovaném francouzském území a později také v Itálii, která je svědkem zkázy Třetí říše, je nadmíru atraktivní a jeho filmové zpracování náleží ke špičkovým dílům soudobé slovenské kinematografie. Napětí, nečekané dějové zvraty, přestřelky, přitažlivá prostředí, výborně napsané postavy a jejich osudy. A co víc, v hlavních rolích se objevili ti nejlepší z nejlepších – od charismatického Štefana Kvietika, který sbírá divácké sympatie každým svým pohledem i činem, přes uhrančivého Romančíka, jehož proradný gestapák Müller je vskutku démonickým zjevem, Dibarboru, který byl bezpochyby populárním komediálním hercem, ale čas od času dokázal zabrnkat i na vážnější strunu svého nezpochybnitelného talentu, Budského, Hubu, dojemného Mistríka, Michaelliho až ke Karolu Machatovi ve skvěle střižené figurce závislého morfinisty. Nudit se nelze ani v nejmenším. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zvláštne vidieť našich hercov, ako hrajú Nemcov, Francúzov a Talianov, možno aj kvôli tomu mi to neprišlo také prirodzené. Aj keď aj niektoré postavy boli také zvláštne, nie príliš uveriteľné. Tých postáv sa tu premlelo dosť, prichádzali a odchádzali, niektorých význam som nepochopil. Herci sa tu zišli kvalitní, no ani oni nedokázali zabrániť tomu, že tie zdĺhavé dialógy začínali nudiť. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bratislave a na zámku v Smoleniciach (pri Trnave). (dyfur)

Reklama

Reklama