Reklama

Reklama

Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom

  • USA Battlestar Galactica: Blood and Chrome
Z natáčení 4

Obsahy(1)

Blod and Chrome je další spin off populárního seriálu Battlestar Galactica. Děj se odehrává v prostředí 1. Cylonské války, tedy zhruba 50 let před událostmi původního seriálu. Hlavním hrdinou je nováček koloniální armády poručík William "Husker" Adama, který usedá do kokpitu starého Raptora jménem "Lasička". (Scarecrow4)

Videa (11)

Z natáčení 4

Recenze (61)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na webovou minisérii to vypadá neskutečně dobře, vesmírné lodě a bitvy trikově excelují (na planetě a/nebo s lidmi v záběru je to už podstatně horší, pravda). Bohužel standardní příběh o přísně tajné první misi nadaného, leč přehnaně sebevědomého bažanta Adamy nijak moc nezaujme, v BluRay verzi ruší i patrné průrvy mezi epizodami. Ještě bych chtěl varovat, že značně neposedná kamera, neustálý blur efekt, pestrobarevné záblesky, odlesky a blikání mohou slabším náturám vypálit oči. :-) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem si tuhle web-sérii jako 90něco minutový komplet. A je to fajn. Sympatický prequel k velkému Adamovi z dob, kdy teprve začínal. Není to nic, co by dávalo světu BSG něco nového, ale je to sympatické - akční, atmosferické, a s příjemnou výpravou. Tak nějak se tam ale neděje nic nového ve vesmíru, jen klasická SNAFU mise s trochou zvratů, extra dovedností/štěstí a pár odkazů na sérii. ale musím říct že vidět to po částech by mě bavilo o něco méně. Takhle to bylo prostě nenáročené pohodové doplnění a osvěžení BSG vesmíru a atmosféry. ()

Reklama

reqiuem 

všechny recenze uživatele

Kéž by se z toho vykluba seriál na plný úvazek. Zatim dost v nedohlednu, ale tahle část dějin světa Battlestar Galacticy by mohla bejt extrémně zajímavá. Byl bych na takovej seriál natěšenej s takovym entuziasmem jako mladej Husker na první let se svym viperem. /Na souvislejší hodnocení to ale pořád nestačí, protože kontext, souvislosti a mnoho vrstev čtení, pro který si BSG ceníme, se na tak malém prostoru neměly šanci projevit, natož pak až ke kostem zproblematizovat jednotlivý postavy. Přesto je potenciál značnej. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnotím celý film, protože na ten rozkouskovaný web-seriál se nedalo koukat. Na to, že to má být pilot k seriálu (který se nejspíš nebude realizovat), chybí pořádné představení postav. Fanoušci různých verzí BS Galactic už nepotřebují přestavovat prostředí a konflikt, a tak se jde přímo do akce. Největší problém jsem měla s dějovým zvratem, který mi přišel samoúčelný bez dostatečného vysvětlení motivací. Nějaká osoba jedná jinak, než by měla jednat, ale je nám to jedno, protože o ni nic nevíme. S dějem mám víc problémů, protože scénář vypadá jako levná napodobenina Battlestar Galacticy pro děcka, zatímco seriál z roku 2003 je ryze dospělý. Efekty mi přišly na televizní produkci v pořádku, přece jenom to není Hollywoodský trhák, ale záležitost s napjatým rozpočtem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem seriál zkouknul a rád se k němu zase někdy vrátím, protože určitou kvalitu má. Na TV produkci, měla Battlestar Galactica vcelku slušné triky, fajn postavy i zajímavý děj. Tento spin off nic z toho nemá. Je jakoby vytržený z kontextu, zápletka je epizodická a ne na celovečerák, postavy jsou nesympatické a kvalita triků velmi kolísavá, od slušných, po hrozné. J. Pate a M. Taylor nejspíš dostali zadání, aby vytvořili za rozpočet dvou epizod celovečerní film a přesně to udělali. Akorát tentokrát se neměli oč opřít, nač navázat, protože celé to battlestarovské universum, stojí na dost chatrných základech. To, co seriál zdobilo, totiž nebyla originalita námětu, ale vztahy, intriky... . Nic z toho Vesmírná loď Galactica - Krev a chrom nemá na úrovni, která by inteligentního diváka mohla zaujmout. Ve skutečnosti ho mnohé momenty spíš urazí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Projekt měl být původně seriál, ale nakonec z plánů sešlo a vznikly webepizody. (ExpertAsie)
  • Na konci 10. webepizody "Blood and Chrome" je možné vidět Viper "Husker", která je Williama Adama (Luke Pasqualino) a se kterou později letěl i jeho syn "Apollo" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (ExpertAsie)

Reklama

Reklama