Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nadupanej úvod do BSG, každopádně si ale zatím nechávám trochu rezervy a to nejen proto, že věřím, že v seriálu se to opravdu rozjede na ty pověstný plný koule, ale taky proto, že v mých očích tahle série na plný počet prostě nedosahuje, Ale v porovnání s jinými pilotními díly (třeba teda sci-fi), se ale plně a velmi dobře seznámíme se všemi hlavními postavami a dostatečně se seznámíme i s hlavní dějovou linií, za což filmu patří veliké plus které nemá konkurenci, co se pilotů týče. Olmos je fajn, hrabě Baltar a prezidentka taky, Cyloni jsou naprosto úžasní a úvodní scéna s komentářem je nezapomenutelná... Zápletka je skvělá a i když tam sem tam nějaký ten slabší moment naleznete (tři hodiny, no) tak rozhodně nehrozí, že byste se snad nudili. BSG rozhodně plní účel inteligentní sci-fi zábavy a věřím, že to bude brutální. Pilot navnadil neskutečně, něco takového se opravdu vidí jen málokdy. Říkám si u toho, že se na původní sérii opravdu vybodnu (původně jsem s ní chtěl začít jako s první), ale tohle mi bude ke štěstí stačit. Vím to. Jsem o tom přesvědčen. 87%. Nával emocí je velký, husí kůži jsem měl občas taky a hudba je skvělá... ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Na televizní film špičkové triky i výprava, čím ale Galactica převyšuje ostatní tv, ale dokonce i kino produkci, je výtečný námět a skvěle napsané charaktery. Plechoví záporáci jsou dostatečně hroziví i sexy a posádka vypadá přibližně třikrát tak schopněji, než v jiných podobných scifi projektech. Přesto není úvod do Galacticy bez vad. Režie, kamera i střih jsou hodně průměrné a někdy vytváří dost podivné situace, kdy postava něco řekne, aby vzápětí provedla něco jiného nebo se zatvářila jakoby poněkud na událost jiného druhu. Herci, především ti nad padesát jsou ok, mláďata bude třeba ještě herecky cvičit. Příběh mě dost nalákal a nemůžu se dočkat samotného seriálu. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa, bitvy vesmírných lodí, vzpoura robotů, rodinné vztahy, láska, lidské hodnoty - to všechno nabalené na kostru regulérního nevyměklého válečného filmu. Osobně mě fascinuje seriálový svět Galactiky. Vesmírem se tu létá rychlostí světla, roboti jsou k nerozeznání od lidí, hrdinové ale používají spoustu věcí, které denně využíváme i my - telefonní sluchátko, lodičky, hrnky, doutníky. Žádné fasery, lodní štíty a herci s divně namaskovaným čelem. To všechno by ale bylo nanic, kdyby se scénáristům tak nepovedly hlavní postavy: charismatický admirál Adama (vynikající Edward Olmos s na poslech velmi příjemným - až trailerovým - chraplákem), starostlivá prezidentka Roslinová (to přetahování o moc mezi ní a Adamou se mi moc líbí), trochu moc sebestředný doktor Baltar (s tím úžasným maniakálním výrazem) a jeho cylonská blond přítelkyně. Na začátku filmu se vám postavy pletou, ale po třech hodinách, během kterých s nimi prožijete skoro vyhlazení lidstva, se z nich stanou vaši známí. A vy je chcete vidět příští týden v další čtyřicetiminutové chuťovce. Takhle přesně má pilotní film seriálu zapůsobit - jako měkká návyková droga. Proto dávám za pět. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Už vím, na co se ještě taky J. J. koukal, než natočil nový Star Trek. Ukojený hlad trekkieho, fandy star wars a vůbec fandy vesmírných sci-fi po něčem novém. Silný pilot, s extra silnými momenty. Všechny ingredience působí na televizi až překvapivě filmově ( zamhouřené oko občas u triků). Nic podbízivého a herci mají, co hrát. Jo a k té fyzice.. funguje pouze u Viperů, Cylonské stíhací lodě už na tom tolik skvěle nejsou, avšak je to příjemný krok do reálnějších vod... nicméně, tahle tvrdší a syrovější nátlaková pohádka mě skutečně potěšila (nečekaně!). Zřejmě mě čeká nová seriálová droga. Pecka. 90% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Tahle série má výhodu, kterou Star Trek neměl. Začíná jako součást velkého celku, nemá epizodní povahu a pilotní miniseriál jasně ukazuje, že tvůrci přesně vědí, kam se ubírat a jak velká porce Battlestar Galactica může být. Narozdíl od debutu startrekovské Next Generation tu zcela postrádám nedourčenost charakterů a vágnost vazeb, všechny figury šlapou od začátku na 100%, vytvářejí se nosné vedlejší příběhové linky a ta hlavní je vyšperkovaná fantastickou apokalyptickou atmosférou. Dialogy, ač se nijak nevymykají seriálové praxi, jsou dobře trefené a patetické momenty překvapivě nedřou v krku. Vizuálně je to perfektně odvedená práce, moderní ostření kamery na digitální triky po vzoru Star Wars a moc pěkné modely lodí. Zvukově lahůdka, soundtrack má takový ten moderně exotický nádech, který tomu dodává grády. Po 180 minutách minisérie vím jedno jistě – tenhle seriál chci vidět. Na takový jsem totiž pěkných pár let čekal. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama