Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

salalala 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, kterým Aardmani potvrzují, že dokáží vyplodit zábavný a přitom těžce inteligentní film pro celou rodinu, u něhož se pobaví úplně všichni. Moc mě bavily všechny obrazové fórky, které byly neuvěřitelně invenční a roztomilé. Ono vůbec v každém záběru je tolik nápadů, že by někteří kolegové mohli závidět. Po celou hodinku a půl jsem se ani chvíli nenudil a nechal se unášet tím, co tvůrci vymýšlejí a vyloženě jsem si liboval v jednoduché, byť dost zábavné zápletce, která si dělá legraci nejen z pirátských filmů. Příjemně mě potěšil i český dabing, který se velmi povedl a hlavně používá v drtivé většině neoposlouchané hlasy a je na něm vidět, že dabéři se mu věnovali a ne jen suše odříkali. Opravdu velmi příjemný filmek. Nebýt horší animace, která nezapře plastelínovou minulost společnosti a není vůbec dokonalá, nebylo by vlastně co vytýkat. Všechno se ale bohatě vynahrazuje úchvatným příběhem. 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tvorbu Aardman studia mám rád a tak jsem byl zvědavý na jejich nejnovější kousek. Od začátků s Wallacem a Gromitem přes Slepičí úlet se animační stránka hodně zlepšila, i když už mi teď přijde až moc perfektní a sterilní. Vývoj je taky vidět i v příběhu - tam však na můj vkus přibyly prvky, které nemám rád a hodně je přibližují typickým americkým popcornovým blockbusterům a anglický humor se tam krčí v pozadí. Přesto jsem se docela bavil, i když jsou z toho jen 3 dobré pirátské hvězdy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Aardmanovic tvorbu můžu, jelikož každý film z jejich dílny, překypuje tvůrčími nápady natolik, že divák nestíhá žasnout nad tím, co tvůrci dokážou a vymyslí. V tomto případě zpracovávají pirátské téma a přestože je zde řada originálních a vtipných scén a gagů, které od nich divák očekává, film jako celek už nepůsobí tak svěže a vtipně jako třeba "Spláchnutej" nebo jakékoliv dobrodružství "Wallace a Gromita". Ostatní se možná pobaví ale já čekal mnohem více. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Přestože animace byla skvělá, film byl pozoruhodně nudný. Když jsem se koukla na trailer čekala jsem konečně pořádnou pecku, které jsem se ovšem nedočkala. Piráti sami o sobě nebyli vůbec špatní, jen bych řekla nedotažení do konce. Kéž by se snažili o lepší charakteristiku postav, která se jim přímo nabízela. Už ta pirátka s tím plnovousem, by byla bezvadná kdyby měla víc prostoru. Děj byl opravdu velmi jednoduchý, úplně stvořený k tomu aby ho pochopily i malé děti. Jenže otázkou zůstává jestli tenhle film určený pro děti opravdu je. Nebyl ani zdaleka tak zábavný a poutavý, aby mohl zaujmout. Vždyť já sama jsem sledovala hodiny a doufala v brzký konec. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, čemu film slouží? Sám sobě? Sony animations? Ziskům Aardmanu? Jako bych v téhle pirátské taškařici cítil, že o sobě potřebovalo jedno či druhé studio dát vědět. A docela se přikláním k názoru, že "ostrovní" Aardman to narozdíl od Sony animations nemá zapotřebí. Každopádně se jedná o originální příběh i zpracování. Ne že by to byl příhěh hodný Oscara, ale zkrátka ten gejzír nápadů a ostrovního ostrovtipu je třeba hodnotit velmi vysoko. Nemám totiž pocit, že by originalita byla dostatkovým zbožím. Alespoň ne v Hollywoodu. Vezmu-li tedy v potaz, že se na režii a scénáři podíleli dva zelenáči, kteří dohromady s hvězdným obsazením, dosáhli neškodné, ale o to zábavnější, originálně vyprávěné a přesto v podstatě masové podívané, tak musím smeknout klobouk. Tohle je totiž v současném filmovém průmyslu doslova výjimka. A na poli animovaného filmu obzvlášť! Pixar by mohl vyprávět... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)
  • Film je vytvořen výhradně pomocí ruční animace, jsou v něm však použity i digitální efekty, a to především v případě ztvárnění oblohy a moře. (HellFire)
  • Během produkce filmu se pracovalo i na 40 scénách současně. (Brousitch)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno