Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénárista a režisér Jean-Marc Vallée postavil vedle sebe dva příběhy o lásce a zodpovědnosti, které od sebe dělí čtyřicet let. Antoine (Kevin Parent) žije v roce 2011 zdánlivě ideálním životem. Je úspěšným montrealským dýdžejem, má krásnou přítelkyni Rose (Evelyne Brochu) a dvě zdravé dcery. Přesto se však stále nedokáže odpoutat od bývalé manželky Carole (Hélène Florent).
Druhý příběh se odehrává v roce 1969. Jacqueline (Vanessa Paradis) je svobodná matka, která žije sama se svým sedmiletým synkem Laurentem (Marin Gerrier), o kterého láskyplně pečuje. Laurent se narodil s Downovým syndromem, a nejspíš se nedožije třicítky. Jacqueline je ale odhodlána udělat vše pro to, aby její syn prožil kvalitní život. S Carole má společného víc, než by se mohlo zdát. (vesper001)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (105)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hey ! Dí džej ! Proč jsi vyměnil spříznenou duši za jinou? !!!! Na túto otázku nemal odpoveď. Jeho duša nebola asi spriaznená. Duša hudobníka, túžiaca po harmónii musela ustúpiť niečomu inému. Tak to už býva. Jedine Vanessa to nakoniec všetko pochopila. Pokiaľ dôjdete k tomuto záveru, v priebehu (či na konci ) filmu trocha zložitému napriek tomu zaujímavému. potom to snad malo význam pozerať. Niečo Vám ten film dá. A keď už nič inšie, aspoň krásny hudobný podmaz, kde bola squelá hudba a ešte lepšia hudba (alebo naopak) a pohľad na par zaujímavých herečiek a úžasnú Vanessu Paradis. A možno aj úvahy o tom, či vôbec išlo o "výmenu" niečoho čo sa vymeniť nedá. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Musím to napsat, aby bylo vidět proč nedávám plných hvězd. Ještě před dětmi bych dala, ale od doby co jsem mámou nedokážu koukat na filmy s dětmi které jsou jakkoliv nemocné, postižené nebo nedej bože ztrápené. Strasně to bolí v mým mateřským srdci, nemůžu to vidět a přiznám se, že i tady jsem přivírala oči a sem tam film přetočila. Každopádně děj, herci a téma úžasné, nemám co vytknout, včetně nádherného Kevina a téměř uměleckých postelových scén s Evelyn. Rozhodně doporučuji zkouknout, já na to znova prostě nemám koule. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím si tentokrát přiznat, že na to má inteligence nestačila. Uznávám, že jde o zajímavě natočený film se skvělým soundtrackem (Cure, Sigur Ros aj.), ale spleť hlavních postav mi nedávala smysl, zuřivě jsem se snažil najít, kde mi co uniklo, nakonec jsem zjistil, že nikde. Maminka s malým mongolíkem, rozvedení manželé a nová milenka, vše propojeno paranormálními jevy. Na konci mi to konečně vysvětliny a já to zařadil to kategorie na níž se obvykle nedívám...60% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ano, tady jde skutečně asi i o to, jak se komu podaří vložit se do filmu. Já (samozřejmě bohužel, protože jsem tím o ledacos přišel) jsem se do toho vložit nedokázal. Motivace obou částí jsem pochopil, a ne že ne, a jsem ochoten je i akceptovat, ale zpracování látky mi nějak nesedělo. Ambice byly nejspíš velké, ale nedotažené, roztřesené, roztřepené. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, při jehož sledování vaše smysly zbystří a mozkové buňky pracují naplno, protože nechcete aby vám cokoliv z té nádhery a jejího smyslu uniklo........a stejně to nedokážete pobrat a vstřebat vše naráz a víte, že ten film budete sledovat podruhé, potřetí a stále vás v něm něco nové zaujme, překvapí a dá tomu nový smysl, novou pointu. Tak takový je to film!! Film o spřízněných duších, o lásce která dává ale i bere a o tom jak se s tím vším (ne)dokážeme vyrovnávat. Je to mix ryzích citů jdoucích až za hranice lidského chápání a také mix dvou světů které zdánlivě nemá co propojit.....a milující matka postiženého synka v podání Vanessy Paradis, wau ta dáma fakt umí hrát!!. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (2)

  • Film získal cenu Nejlepší kanadský film roku 2011. (vesper001)
  • Kaviareň Café De Flore skutočne existuje, nachádza sa na jednej z najdrahších ulíc v Paríži a za svoj názov vďačí rímskej mytologickej bohyni Flore. Vedľa nej sa nachádza ešte jedna kaviareň, ktorá s ňou súperí, podobne ako vo filme súperia dva príbehy. (hajner)

Reklama

Reklama