Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s docela strhujícím příběhem. Herecké obsazení je docela vyšperkované, všichni hrají jak mají, ať už emocionálně tryskající sopka Willis, postupně se stávající likvidační mašina Duhamel a mohl bych pokračovat. Akce je na můj vkus docela dost, přestřelky působí kvalitně, soubojů tu je poskvrnu a ty za nic nestojí, což je důvod, proč nedávám plné hodnocení, postrádám tu nějaký kvalitní souboj a nezachrání to ani pěti sekundový likvidační zákrok Willise ke konci filmu. Celkově nemám ale jinak co vytknout, já se bavil a to je hlavní. 8/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak dobré to mohlo být... Kdyby všechna ta klišé, co po nich film jede jak slepice po flusu, a díky nimž víme o deset scén dopředu, co přijde, kdyby byly podané aspoň s nějakým nadhledem, a ne tak vážně. Stačilo hrozně málo a byla z toho slušná parodie. Ty dialogy, ty trhaly uši. A celou dobu jsem čekal, kdy on pronese: "Dívej se mi do očí, určitě se zachráníme." Ani ty akční scény nic moc, a po všech těch kopancích by každý jiný už zdechl. A naprosto nevyužitý potenciál Bruce Willise a "toho chlápka z Nip/Tuck" (Julian McMahon). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se nechal zlákat Brusem Willisem a asi jsem od toho očekával moc. Některé vyloženě nelogické pasáže v první půl hodině mě přesvědčily , že to zas taková jízda nebude. CITÁT - Byl jste smazán. Od teď nejste. Jste přízrak......... Je tu i malá pasáž, která poukazuje na to, jak krásně se dá zneužít sociální síť, na které najdete spoustu informací. Tak Bruce Willis si ve filmu moc nezahrál a i další můj hrdina Vinnie Jones nedostal moc prostoru. Oba herci jsou tu jen jako pozadí. Série nelogičností pokračuje, akci béčkových filmů to nemá a vlastně jsem se celkem nudil. Divák tak musí koukat na hnusného a nešarmantního záporáka a na nevýrazného hlavního hrdinu. Zbývá tak jen krásná tvář Rosario Dawson, která však příběh nezachrání. Co mě však dostalo je, že hlavní hrdina Jeremy (Josh Duhamel) neustále odhazuje ještě zapnuté telefony, ale marshall Talia Durham (již zmíněná Rosario Dawson) na něj vždycky má telefonní číslo. Silný podprůměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akčních filmů se natáčí každý rok dost, teď ještě možná o něco víc, protože "Expendables" se postarali o to, aby se žánr znovu obrodil. Jenže jejich síla je především v tom, že dávají dohromady skvělé akční herce, dokáží oprášit jejich kariéru a dokázat, že stará garda na to pořád má. "Fire With Fire" chce být jenom akčním filmem, který nic zásadně nového nepřináší, Bruce Willis zde má minimum prostoru, i když zase hraje postavu "důležitou". Je to škoda, že se takoví herci nevyužívají k lepším scénám, ale nedá se nic dělat. On si to chlapec vynahradí v dalším dílu ze série "Smrtonosná past". "Fire With Fire" je filmem o tom, jak se hrdinný hasič dostane do problémů s mafiány a musí svůj život vměstnat do programu ochrany svědků. Věci se ale nakonec trochu změní a on se vydává na cestu výkonu spravedlnosti vlastní rukou. Vlastně to ani moc nedává smysl, protože jestli je chce všechny zabít jenom proto, že mu málem sejmuli holku, to je sice hezké, ale nebyl to vztah, který by měl nějako hloubku nebo délku. Navíc ona ani neumřela, ale pěkně na něj čeká. Po příběhové stránce mám pocit, že scénárista dostal po polovině scénáře infarkt a oni pak prostě improvizovali. Akční scény nejsou nijak epické, film je i v tomhle smyslu docela malý. To, že se tam Bruce objeví v jedné dobré scéně, ještě neznamená, že chce člověk takový film sledovat hodinu a půl. Zajímaví herci, kteří nemají co nabídnout. Tohle je vážně smutné. Podobné filmy zabíjí žánr a vlastně i kinematografii. Neměli by se dostávat do kin, ale rovnou na video, nejlépe na VHS, aby se k tomu moc lidí nedostalo. Pravdou je, že tohle je problém mnoha filmů, nejen tohoto jednoho. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa stane svedkom rasovo motivovanej vraždy, podarí sa mu však ujsť a dostáva sa do ochrany svedkov, kým nastane súd. Behom toho si však začne románik s policajtkou, čo využije mafiánsky boss, ktorý ho prenasleduje a takmer ich zabije. Je jasné, že bez ohľadu na to či pôjde svedčiť, ostane on i jeho blízki navždy v ohrození života a preto sa rozhodne polícii ujsť a bossa zabiť sám. Nenápadný akčný thriller bez väčších ambícií, za to však s kvalitným hereckým osadenstvom a svižným príbehom. Vincent D'Onofrio si zase raz zahral postavu bezohľadného maniaka, aká mu sedí a Bruce Willis má iba vedľajšiu úlohu, no je tu správne drsný, autoritatívny a sympaticky ochranársky k hlavnej postave. Pohodový, zábavný a chytľavý film, ktorý ma nenudil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)

Reklama

Reklama