Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo tedy vážně něco!Naprosto chápu hodnocení pouze 47% a to i od zdejších hororových "hvězd".Ono totiž těch opravdu dobrých příběhů je z obrovského množství strašně málo.Hlavně přetrpět začátek místy opravdu bolí, protože drtivá většina příběhů je prostě buď nehorázně hloupá a pretažená za vlasy (hned první dvě) nebo doslova ubohá (např. Gravitace) a sem tam proložená o opravdové skvosty (Libido, Young Bug, Speed, Toilet, Vagitus ), pár ucházejících (Nuptials, Klutz , Quack) no a zbytek totálně úchylných či jen tak nudných, že se budete jen neskonale divit, jak zoufale a amatérsky to místy vypadá a jak dnešní slavní hororový tvůrci totálně nemají nápady.Největší haluz je poslední epizoda s názvem Zetsumetsu, to je vole prostě Japonsko jak ho (ne)máme rádi.Kdybych měl celkově sečíst hodnocení jednotlivých dílů, tak jak jsem jim dal procenta už při sledování, byl bych na celkových 50% a to si myslím, že hodně přeháním, ale některé epizody byly vážně úchvatné, líbil se mi celkový nápad a koncept kterého se chytili i lokální amaťáci a vytvořili projekt Pionýři hororu a stejně tak i mě, jako tvůrce to přivedlo na spousty zajímavých myšlenek.Už po dokoukání filmu jsem napsal hned tři krátké povídky na tři písmena v abecedě a dostal jsem chuť zrealizovat svojí vlastní abecedu smrti, se svými vlastnímy příběhy.Pokud to dokáží přední režiséři místy takhle zmrvit, nemám se čeho bát a jen díky tomu jakou sebedůvěru a nápady mi tenhle projekt dal, ho nadhodnotím o jednu pořádnou hvězdu nahoru.Např. můj 3. minutový horor by se dal bez problému nápadem i atmosférou zařadit možná i na šesté či sedmé místo v kvalitě snímků obsažených zde, ale prostě to vypadá víc amatérsky, tak jsem v hodnocení někde jinde.Jak už jsem ale řekl, když vidím, kolik ubožáků vyblilo své nedomrdlé sračky do takového projketu, hned mám sebevědomí o pořádný kus větší.Děkuji tomuto filmu za obnovenou chuť k psaní povídek a točení hororového žánru.60%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit jako celek.Některé povídky jsou vynikající,některé sračkoidní a některé průměrné.Volím zlatej střed.Krátká stopáž jednotlivých povídek mi nedala šanci abych se nudil.129 minut uplynulo jako voda a pocity z toho mám všelijaký.Ale myslím si,že tohle stojí za shlédnutí,protože každý si tam najde své favority.Z a mě určitě vyhrálo písmeno D jako Dog fight.Jsem zvědavej co na nás čeká ve dvojce. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

K tomuto docela originálnímu projektu jsem přistupoval s docela velkým očekáváním, které se samozřejmě nenaplnilo, spíše se po shlédnutí 26 kraťasů velmi rozdílné kvality dostavilo silné zklamání... Nemohu říct, že by se ve filmu nenašlo pár vysloveně výborných kusů (D Is for Dogfight, L is for Libido, R Is for Removed, U Is for Unearthed, X Is for XXL Xaviera Gense), jenže naneštěstí převažují zejména slabé kousky a vyslovené kokotiny... Za mě prostě promarněná šance... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poriadna zbierka kraťáskov v abecednom poradí od rôznych režisérov z rôznych krajín (španielsko, japonsko, ...) poväčšine klasicky hrané ale nájdu sa tu aj kraslený – o ženskej ktorá si nevie poradiť s hovnom na záchode (jeden z najslabších), platelínový – fóbia malého chlapca z prvej návštevy toalety – jeden z tých lepších (mimochodom výherca T kúskov ktorý sa dostal medzi skúsenú elitu nižšej svietivosti), či hercov v plyšových maskách zvierat – absolútne dno, alebo kúsok snímaný len z vlastného pohľadu a la REC – útek krvilačného tvora pred lovcami. Japonci sa opäť vyznamenali úchylnosťou no kvalitou rozhodne nie. Komorný štýl španielov je tiež poznať aj vďaka španielčine ;-) no tiež neprekvapili. Pár filmov sú ultrablbosti no myslím si že vďaka rôznorodosti si každý nájde aj dosť obľúbených. Mňa zaujali hlavne: Xavier Gens (The Divide) – o moletke ktorá sa v jeden večer rozhodne zhodiť všetky nadbytočné kilogrami, Jason Eisener (Hobo with a Shotgun) – školník s úchylkou na detský pot, prekvápko Kaare Andrews (Altitude) – futuristický akčný sci-fi o vyhladzovaní mutantov s robotom za chrbom, Jake West (Doghouse) – trip dvoch feťáčok, Srdjan Spasojevic (Srpski film) – pokusný pacient utekajúci z nemocnici, či preteky v masturbácii alebo mierne nepodarene natočený dogfight. Skrátka pekná zbierka úletov, ktorá sa len tak nevidí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, Zábavné, Trapné, Excelentní a Choré! Není to vůbec špatný film! Některé povídky jsou bezcenné a k ničemu, některé působí jako maléj Mistrovskéj KUS! Vítěz je bezpochyb D: is for Dogfight: Na tohle jsem celou dobu Koukal s otevřenou Tlamou a s ovisnutným jazykem... Slow Motion tomu přidal Hodně ! Další super zvrácené Kousky, které se povedly ! X:is for XXL, L: is for Libido, V: is for Vagitus, R: is for Removed U: for Unearthed.. Nejhorší, nekoukatelné Povídky : M:Miscarriage, G: is for Gravity, W: is for WTF, F: is for Fart, E: is for Eterminate! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)

Reklama

Reklama