Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu pokračovat, dokud ti nedokážu utrhnou hlavu rukama." Trvalo deset let, než žlutý Dae-su vybledl do bílého Joea a je potěšitelné, že přitom neztratil touhu mstít se, chuť k násilnostem a ani nůž v zádech. Jelikož mi mezi sledováním obou Oldboyů uběhl nějaký čas, tak mi má děravá paměť zase nabídla jisté napětí a to je potěšitelné. Kdybych si však měl vybrat, zda se znovu podívám na šikmooký originál či zda zvolím bílou variantu, tak jsem si poměrně jistý, že by k výběru nedošlo. V tomto případě mi totiž bohatě stačí dvakrát a dost. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Lee se oproti Parkovu originálu liší jen v drobnostech, přesto to není tak úplně zbytečný remake. Postavy jsou vykreslenější, kameraman jak kdyby vynechal svou dávku barbiturátů a příběh si to přímočaře sviští do finiše, jenže nějak mi nepadl do noty ten přehnaně úchylnej Copley a čekal jsem i větší porci slibované brutality. Uvolněnost původní verze je pryč, stejně jako jsou tupí Američani ušetřeni pro ně nepohodlných titulků (asi proto je tak málo účastníků soutěže ve spelování) a o to šlo zjevně nejvíc .. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejský originál ma pred rokmi dostal tak ako mnohých, vrátane Q. Tarantina. K remaku som pristupoval chladne, pretože ako sa hovorí - načo prerábať dokonalosť...Je však pravda, že ázijský film nie je tak dostupný a pre mnohých divákov je to stále neznáma. Remake sa však celkom vydaril a hodnotenie na csfd sa mi zdá trochu nedocenené. J. Brolin zahral skvele, rovnako aj iný parchanti vo vedľajších úlohách, ale najmä chameleón S.L. Jackson. Keďže som originál videl a pointu poznal, tak samozrejme po tejto stránke ma film nešokoval, ale o to viac som si všímal všetko ostatné. Nakoniec musím uznať, že remake kvalitu má a úžitok by z filmu mali mať hlavne tí, ktorí sa s kórejským originálom nestretli alebo majú s ázijskými filmami zlé vzťahy. 80%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér a scénárista netrpí akutní žloutenlou typu C z nesterilizovaných pervitinových jehel, mohou z pomatené žluté zimnice splácat solidní rymejk, který ocení především divák, co se ve filmu obejde bez "o-pičáren" a má korejskou kinematografii až na pár výjimek těžce na Párku. Proti té šikmooké matlanici je tohle překvapivě kultivované a přímočaré, skvělý Džoš předvádí s tesařským kladivem takové kousky, že jsem mu měl sto chutí brnknout, aby mi někdy přijel na chatu zbouchat altán a Šarlta konečně Kopli do, pro něj naprosto dokonalé, role vytepleného pošuka. Navíc jsem tentokrát ani neměl po skončení spektáklu neodolatelnou chuť vzít klíče a nasraně ojet sousedovi na parkovišti jeho funglovou Kiu Soul. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najgeniálnejšia pomsta v dejinách kinematografie. Tak dobre to ten Chan-wook Park vymyslel, že ak sa remake-u zhostí skvelý a kvalitný filmár, ktorým Spike Lee bez debaty je, nemôže z toho vzniknúť fail. Aj keď stále považujem originál za lepší, aj hollywoodska verzia má čo-to do seba. Brolin podáva vcelku slušný výkon a Olsenová dokáže rozprúdiť krv v žilách na správnom mieste aj mŕtvole. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Herečka Elizabeth Olsen neznala konec filmu až do premiéry v New Yorku. "Nikdy jsem nebyla víc šokována a překvapena koncovkou, bylo to podobné jako u filmu Šestý smysl (1999)," řekla Olsenová. (Dr Lizal)
  • Režisér Spike Lee řekl, že jeho verze měla 140 minut , ale studio trvalo na délce do 105 minut. Josh Brolin prohlásil, že preferuje delší verzi, která zahrnuje více scén Doucettova (Josh Brolin) tréninku v cele a interakce. (Dr Lizal)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama