Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Joeey 

všechny recenze uživatele

Adaptace - neadaptace, já jsem se nenudil, ba jsem byl nadšen z toho, co jsem v tomto filmu viděl. O divadelní hře jsem nikdy neslyšel, pointu jsem dopředu neznal, tudíž mě při té podívané nemohlo nic zklamat. Některé přehnané (hůře uvěřitelné) reakce postav měly možná zdůraznit, co tyto postavy právě prožívaly. Nemyslím si, že by někdo z herců některou z postav zahrál špatně. O postavách toho víme velmi málo, film moc nezachází do detailů, takže není kde vzít argumenty o tom, zda se některá postava chová nepřirozeně atp. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Není to film, na který bych se podívala ještě jednou. ex přítel u něj usnul (nebavil ho) a mně dávali hodně zabrat složité dialogy. Konec šokující přesně jak mi avizoval kamarád. No na místě Adama bych asi rozmlátila celou výstavku, Evelyn umělecky poupravila a pak bych šla dávat dohromady rozešlý pár. Zkrátka umělecký film, který je je pro silnější a klidné povahy ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní hra to pravděpodobně fungovalo, ale filmový přepis je stejně chladný jako manipulátorka Rachel Weisz a režisér se (snad z piety k vlastní hře) rozhodl, že půjde o záležitost maximálně statickou, kde se kamera bude pohybovat jen v předělech mezi dlouhými dialogovými scénami. Mne tedy tenhle přístup moc nezaujal (a je mi jedno, jestli to mělo být nějaké rafinované umělecké vyjádření). ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd si zahrál v prvním hororu své herecké kariéry. Jo ženský číča dokáže utáhnout proti proudu čtyři lodě. V případě Rachel Weisz i tu pátou. 8+/10, nebýt špatně zvolených herců do vedlejších rolí a jisté unylosti v mezi fázi děje šel bych i výš. PS: Závěr bych asi nedokázal rozdejchat a obdivoval jsem hlavního hrdinu jak dokázal provést úkrok stranou. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Ohó další z filmových verzí divadelní hry. A mám za to, že je docela i povedená. No jistě, ona dramatičnost je všudypřítomná, ale to ještě nedělá film špatným, že. Co ho dělá lehce naprůměrným jsou jednak výtečné dialogy, jednak zajímavé herecké výkony, dokonce i mírně nápaditá režie, která se nesoustředí jen na statické záběry dvou diskutujících a pak také hudba. A ano, ona kontroverzní myšlenka, na které je celé tohle dílko postavené vám určitě z(ne)příjemní nějaký ten večer vášnivou diskuzí, jen do toho, tak to přeci má být... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama