Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem, nezklamal jsem se. České tragikomedie se množí jak houby po dešti, ale je to náš kraj a náš mrav, tak co si stále vymývat mozky Hollywoodem. Máme výborné herce (tady Balzerová, Stašová a další) a dokáží pobavit a dát postavě to co očekáváme. Jsme tady, žijeme tady a toto jsou příběhy všedního života. A že se třeba Vetchý už nevyhrabe ze svých "fotbalových" rolí, je také dobře, sedí mu to. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Děkujeme panu Charouzovi za to, že umožnil vznik tohoto slepence stereotypů, trapností a kýče. Děkujeme jemu i dalším partnerům tohoto PROJEKTU. Snad to nikdo nebude považovat za spoiler, ale líto mi bylo hlavně Vetchého, který se jako jeden z mála za celý film nedočkal onoho...STYKU..., jak TO nazvala Maruška před svým dědečkem. Styk totiž byl klíčovým uzlem, který tvořil tuto skládanku, zvanou Cieslarem odvážně "film". Takže ještě jednou: Skládanka ze stereotypů, trapností a kýče. Vtipné je, že film, který se tváří jako apel proti rasismu, je sám rasistický... Půlhvězdička navíc za Švihadlo, které popošvihlo závěrečné titulky a zavelelo k odchodu z biografu... (1 a půl *) ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem měla opravdu rozporuplné pocity. Nemůžu říct, že by mě urážel, ale zároveň mě ani příliš nepobavil (a tu marihuanovou linku bych vystřihla úplně). Podivovala jsem se nad nelogičnostmi (dědeček střeží slepou vnučku jako oko v hlavě, ale následně ji pustí na několik dní s klukem, kterého v životě neviděl, hmm), některé scény ale byly milé (třeba nákup kalhotek). Vyzdvihnout zaslouží výkon pana Nárožného, Ondry Vetchého a hlavně šikovné Anety, které jsem nevidomou slečnu věřila na sto procent. Zajímavý film, v rukou jiných tvůrců ale mohl dopadnout lépe. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ty "nezbytné" šukající a masturbující scény podané trapným českostylem, šlo veskrze o příjemnou záležitost, velmi nenásilnou a místy i vtipnou. A to, podotýkám, se novodobé české tvorbě vyhýbám jak čert kříži, tudíž to byla náhoda se dívat. Jasně, že díky hereckým legendám jako jsou Petr Nárožný (ono to jde nějak rychle☺), Eliška Balzerová (nejstarší dealerka v republice) , Ondřej Vetchý (ten moc prostoru nedostal) a super komička Simona Stašová (scéna v porodnici aj. špeky). Ale ani mladí nijak nezklamali a nezůstali příliš daleko v závěsu. Jen tak dál Český filme, na kvalitu a návrat ke Zlatému fondu není nikdy pozdě!! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak už se stalo takovým domácím zvykem, je to opět taková nepříliš humorná komedie nebo nepříliš vážné drama. Vděčné vedlejší postavy zastiňují ústřední příběhy mladých. Maciej Cymorek hraje Roma, přitom tak nevypadá, je herecké poleno a bohužel několikrát i zpívá. Ke konci se někam vytratí i humor a film chcípne. Tyhle hity prostě nejsou nic pro mne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)
  • Aneta Krejčíková se na roli nevidomé Marušky připravovala například tréninkem s vodící fenkou, která si ve snímku také zahrála, nebo dlouhými rozhovory se její majitelkou, jež se výcviku slepeckých psů věnuje. (Olík)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama