Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slušná režie, perfektní podchycení hereckého talentu Anety Krejčíkové a výborný humor nejstarší herecké generace. Dokonce i na mladého starého Hrušínského se dalo koukat. "Dneska je to tu jak u Kolína". No a na Balzerku (omlouvám se za to oslovení, ale v tomto případě to jinak nejde) jsem koukal jak vyoraná myš, ale velmi příjemně vyoraná. Na straně druhé naprosto tragický vedlejší casting (dementně prezentovaný zhulenec pohybující se vedle Elišky zelinářky, či postavy vedle Marka, což byl také jeden exot za druhým), přehnaně vymodelované karikatury čecháčkovství a stejně tlačená love story s naplněním a přetrháním snů za jeden víkend. Nepochopitelně promrhaný potenciál na vynikající drámo. Zhlédnutí filmu Collete se odteď bojím ještě víc. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Aaaa, cervena knihovna. Nastesti jsem byla na tu limonadu zrovna spravne naladena, takze me to naramne bavilo. Zdarily pokus namontovat k lovestory i otazky slepoty, homosexuality, narodnostnich mensin, pristehovalectvi, obavanych chorob a uzivani omamnych latek. Navic s notnou davkou vtipu. Vsichni herci byli vytecni, hlavne ma milovana Stasova, ktera utvorila s Vetchym nezapomenutelnou dvojici. I mladi to zvladli slusne, ackoli vydavat Macieje za Cikana bylo trochu moc a zpev by mel jeste pilovat. Vsechno dobre dopadlo a kodrcani se do Modranskeho biografu ani trochu nelituju. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem měla opravdu rozporuplné pocity. Nemůžu říct, že by mě urážel, ale zároveň mě ani příliš nepobavil (a tu marihuanovou linku bych vystřihla úplně). Podivovala jsem se nad nelogičnostmi (dědeček střeží slepou vnučku jako oko v hlavě, ale následně ji pustí na několik dní s klukem, kterého v životě neviděl, hmm), některé scény ale byly milé (třeba nákup kalhotek). Vyzdvihnout zaslouží výkon pana Nárožného, Ondry Vetchého a hlavně šikovné Anety, které jsem nevidomou slečnu věřila na sto procent. Zajímavý film, v rukou jiných tvůrců ale mohl dopadnout lépe. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poslouchat Milana Cieslara ve fofu bylo skoro jako o život. Jak někdo může takto klesnout? Na každý pád máme novou skvělou dvojici romkom po česku. To jsou ty Romány pro ženy / muže, Ženy v pokušení / Muži v naději, Líbáš jako bůh / ďábel, Láska je láska / Život je život... Zkrátka filmy, které člověk nepotřebuje. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že se tvůrce filmu nedokázal rozhodnout pro to, co vlastně chtěl natočit, že nevěděl, jestli to bude komedie nebo drama. Prostě v tom vidím záměr a jistý klad. Nakonec z toho vyšel hořkosladký příběh a právě takový je sám život. Ten taky není pouze černý nebo bílý. Láska má mnoho podob a mají na ni právo všichni. Ať se nám to líbí nebo ne. Záběry na Charouze mi trošku kazily výsledný dojem z filmu. Holt si reklama zase vybrala svou daň, ale tohle bylo až přespříliš okaté nebo spíše přímo do očí bijící. Jinak je to moc hezký film. Klidně uvítám více takových. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Debutující Maciej Cymorek, který ztvárnil postavu romského chlapce Marka, je spolužákem zpěvačky Ewy Farné. (Olík)

Reklama

Reklama