Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animák, většinu doby působí svěže a neotřele, vtipný i dobrodružný a akční je tak akorát, na rozdíl od jiných nemáte pocit, že vám cokoliv vnucuje, ani jedna postava není otravná... Ale hlavně: Odehrává se v naprosto dokonalém světě. Z toho nádherně provedeného lesa plného nejroztodivnějšího života až oči přecházejí! Prostředí je skvěle propracováno, dýchá velmi magickou atmosférou, radost pohledět. K tomu výborný (originální, český jsem neslyšel) dabing, Elfmanova hudba a pár skvostných momentů - jako třeba ten božský fór s octomilkou. Neviděl jsem to naposledy. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Klasická animovaná pohádka plná vtipných postaviček, s komickými situacemi, jakých se poslední roky točí spoustu. Nechybí ani muzikálová scénka s písničkou nebo ekologické poselství. Co už trochu chybí je originalita. Zkrátka ten příběh je pořád stejný, jenom se mění prostředí a jména postav. Zde v roli vtipných postaviček působí duo šnek a slimák. Inspirace Star Wars, Avatarem nebo Pánem prstenů je také nepřehlédnutelná. Postavy tuze šablonovité, ale v kreslených pohádkách to dovedu pochopit. Kriticky se stavím pouze k mladíkovi Nodovi. M. K. byla sympatická holka, nevím, proč jejím protějškem musel být takový manekýn. Nejsem si taky jistý, zda Christoph Waltz byl dobrá volba pro hlas hlavního padoucha. ()

Reklama

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Vcelku hezký animák přinášející klasickou zápletku o boji dobra a zla. Lesní prostředí je příjemné,ale samotný příběh bohužel nepřináší nic, co bychom už předtím někde neviděli. Na druhou stranu, tvůrci velmi pěkně vykreslují vzájemnou konfrontaci malých človíčků, obsahující šiškochlapíky, malinové, borůvkové a květinové dámy a především zelené strážce se štíty z listí a velkých neohrabaných hromotluků, mluvících jako zpomalená deska. Jak to nakonec se zákeřnými Boggony dopadne můžete hádat sami. Pro děti a ty z Vás, ve kterých ještě stále převládá dětská duše, dobrá volba. Pravda a láska, přece vždy vítězí nad lží a nenávistí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nám slepili pár filmů, protáhli Malováním ve Windows, a vydegenerovali fantastický biják, že až zrak přecházel. To máme Artura a Minimoje, Kroniku rodu Spiderwicků, Alenku v říši divů, Pán prstenů: Návrat krále, Mravenec Z a kdybych nebyl dutej, našel ještě další... Od všeho si to vzalo něco, ale při sledování vám dojde, že to vůbec nevadí, že to baví a vypadá skvěle. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $107,518,682Tržby Celosvetovo $268,418,682Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,435,825 //počet predaných kusov 980,326Tržby za predaj DVD v USA $30,959,205 //počet predaných kusov 2,204,133║ už len ťažko sa nájde originalita vo filmoch či rozprávkach a tu to nie je ináč, lebo ide o citeľný mix Arthura, Cililing a Legendy o sovích strážcoch, na druhú stranu, animácia je pekná, vrátane vizuálneho poňatia, dej nenudí je svižný, dokonca je tu aj dosť akcie, vtípky pobavia, + tradične výborný Slovenský dabing /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)
  • Dom Dr. Bomby bol inšpirovaný skutočným domom známeho maliara z 19. storočia Frederica Edwina Churcha. (LuiCJ)
  • Fyzika lesních strážců je propracovaná a bere si příklad z přírodních zákonů. Jsou vysocí 5 cm, váží pouhé 2 g, uzdvihnou však 10 g a vyskočí do výšky až 15 cm. Jejich srdce udeří 2000krát za minutu a díky tomu mají 36krát rychlejší reakce než člověk. (charlie_ando)

Reklama

Reklama