Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (2 040)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď si film rozmeníme na drobné, s určitosťou zistíme, že tento film zas žiadna veľká sláva nie je. Možno som mal prehnane vysoké očakávania, počúval som iba samú chválu a zrazu som pri sledovaní zistil, že to, čo sledujem vlastne vôbec nie je životopisný film a čo je horšie, že to ani nie je bohvieako kvalitný film. Strhlo sa okolo neho iba masové šialenstvo a to hlavne preto, že vo filme je fakt veľa muziky od Queenu. Nechápte ma zle, Mám doma cd-čka Queen už dlhé roky, mám ich rád, ale od filmu som očakával hlavne dobrý príbeh, množstvo zaujímavých informácií, dojímavé momenty čiže životopisný film, ktorý divákovi povie o Mercurym a zrode kapely podstatne viac než tento film, ktorý je skôr mixom poloprávd. Takmer celý film sa točí okolo piesní a záverečných 20 minút je len samý spev. Výborne natočené, Rami zahral fajn, ale podľa mňa nie oscarovo, ale čakal som viac. A ako som si ho predstavoval? Pozrite si Walk the line alebo Ray...Toto sú skvelé životopisné filmy . Čo vám tento film povedal o Mercuryho detstve napr.?? 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME ČTYŘI MIMONI, CO K SOBĚ NEPATŘÍ A CO HRAJOU PRO OSTATNÍ MIMONĚ. PRO PSANCE, KTERÝ POSTÁVAJ VZADU A JSOU SI TAKY JISTÝ, ŽE NIKAM NEPATŘEJ. MY PATŘÍME K NIM. JSME RODINA. ALE KAŽDEJ JE ÚPLNĚ JINEJ...“ /// Freddie Mercury a jeho (zřejmě ta zajímavější) část života. No a samozřejmě kus historie Queen. Parádní scénář, kterej vynechává zbytečnosti a soustředí se na ty zásadní okamžiky. Všech. Navíc film, kde zní songy Queen, nemůže bejt špatnej! Ty písně zřejmě nezestárnou... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem přesně to, co jsem chtěl bejt. 2.) Live Aid. 3.) Thx za titule ,,espectro“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

S téměř 21 000 hodnoceními jsem očekával film hodný 92 %. Dostal jsem dějově zcela průměrný životopisný hype jedné konkrétní kapely, jejichž žijící členové si evidentně tak pečlivě ohlídali nekontroverznost scénáře, že celý film je pouze vykastrovaná oslavná pocta kapele, která chvílemi zavání až pohádkou o Rychlých šípech s kytarami. Tou nekontroverzností rozhodně nenarážím na fakt, že ve filmu se explicitně nezachycuje gay sex, ale na zobrazení postav a jejich počínání. Přesně tohle nemá mít v životopisných filmech místo, jinak to není životopisný film plný pro diváka zajímavých nahlédnutí pod pokličku, pod kterou nikdy neviděl, ale jen nově vyretušovaný propagační plakát k třicet let starému koncertu, zvláště když po faktické stránce je děj zcela mimo a polovina věcí se ve skutečnosti stala úplně jinak nebo jindy. Samotný závěr filmu, ve kterém postavy před CGI stadionem imitují koncert Live AID a Malek hejbe patnáct minut v kuse hubou na playback, z toho jsem hotovej ještě teď. Tleskající stadion, tleskající hospody, tleskající uslzená rodina v obýváku, tleskající manažer, patosu jak po "nečekané" záchraně světa v americkém katastrofickém filmu. Závěr byl definitivním potvrzením, že celý film je nekritická sentimentální vzpomínka pro diváky s tričkem Queen na sobě, kdy ihned po vyslechnutí notoricky ohraných šlágrů ("We Are The Champions" jsem musel přetočit, už ji nemůžu ani slyšet) najedou závěrečné titulky jak kdyby vše skončilo a dalších 6 let se nic nedělo. Varuji tedy diváky nezasažené kultem Queenů, že jestli očekávají audiovizuální porno, které je dle nostalgicky hodnotících uživatelů 8. nejlepším filmem všech dob, budou hodně překvapeni, co nakonec (ne)uvidí. Straight Outta Compton byl rovněž žijícími členy kapely notně vykastrován ve jménu jejich PR, ale o proti BR působí jako upřímná retrospektivní zpověď - lépe natočená zpověď. Až tak je Bohemian Rhapsody držen za koule, rodinnými Mirky Dušíny s manželkami a dětmi, tvořícími společně "rodinu". A pak je tam s nimi ještě jedna excentrická buzna, která dvakrát nasadí gay kostým, vyrazí manažera a dá si pár lajn koksu mimo záběr. Fakt upřímná síla! 50 % ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Singer mechanicky cyklí lidská dramata, studia a živá vystoupení, která v dílčích jednotlivostech překypují energií, prýštící ze všech stran – od výborných herců, skrze kameru a střih až k poslednímu přesně namířenému světlometu, ale jinak těch 130 minut proklouzne mezi prsty jako promarněná šance jít za hranu uhlazeného biopicu, kterému plátno sluší. Ale tím, jak k němu houfně usedávají diváci bez rozdílu věku i hudebního vkusu, se značí především to, že snaha zalíbit se absolutně všem klapla na výbornou. Nebýt ale té geniální hudby (a to říkám jako člověk, který k ní nepřetéká vřelostí), je to sezónní tuctovka. Naštěstí to o té hudbě je a já to nebudu skrývat: dojalo mě to. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ale jo.. UŠLO. Bohemian Rhapsody je sice na první pohled prototyp filmu, který mě míjí obloukem na tisíc kilometrů ( Hudební, Životopisné Gay Drama) je trošku paradoxní od mého oblíbeného ( Horor, Akční, Thriller), ale kupodivu jsem film zhlédl živ a zdráv. Rami Malek na můj vkus až moc přehrává, ale vzhledově je s Freddiem velmi podobný a jako druhořadý herec neodvedl ostudnou práci. Příběhově sice nic moc zajímavého a jediný silný moment příjde až ve finálním vystoupení ve Wembley, který se definitivně vydařil. Vícekrát to určitě neuvidím, ale čekal jsem utrpení ve výsledku dostal vcelku koukatelný film. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (101)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Před koncertem Live Aid dostal Freddie Mercury zprávu od svého lékaře, že kvůli svým hlasivkám (měl problémy s krvácením hlasivek) nemůže vystupovat. Zprávu ale ignoroval a podle průzkumu BBC předvedl nejlepší živé vystoupení všech dob. (CaptainAss)
  • První turné Queen po Americe, kdy byli jen předkapelou tehdy známějších Mott the Hoople, skončilo předčasně. Brian May (Gwilym Lee) onemocněl žloutenkou a musel se vrátit na léčení do Anglie. (Povaxs)

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama