Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zavedla mě do rohu a pak mě donutila jít za hranice svých možností. Nechala mě čelit absolutnu: lásce, obětování, citlivosti, opuštění. Posunula mě, proměnila mě. Proč mě nikdo nevaroval? Proč o tom nikdo nikdy nemluvil? Radostná událost je intimním pohledem na mateřství, upřímně a bez tabu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská kinematografie zažila úspěšný rok. A zdá se, že u dvou filmů to nekončí. Un Heureux événement sice netrhá návštěvnické rekordy, ani nesbírá Oscary, ale kvalitou se svým slavnějším bratříčkům v pohodě vyrovná. Začíná jako laskavá romantická komedie a končí jako brutálně upřímné drama. A mezi tím je děj banální jako sám život a stejně tak hluboký. Chytlavý námět, uvěřitelné postavy, přirození herci a režisérova invence. Recept na skvělý film zůstává stále stejný a Rémi Bezançon se ho drží téměř doslova. S jeho pomocí natočil snímek který, je tak obyčejný, až je výjimečný. Top 10 za rok 2011. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Doporučuji : Absolutní povinnost pro všechny budoucí mladé maminky .. přesněji: pro ty mladé ženy, které mají cit, určitou přirozenou inteligenci a jasné plány do života - uvidí co je čeká milého a jak to všechno proběhne, uvidí změny, které je čekají .... Pozor, pro blbky s dutou hlavou, které k těhotenství přišly sjeté, či ´jen´ nalité, na diskošce to opravdu není .. nepochopí to, nic moc jim to nedá ... ()

Reklama

bloodline 

všechny recenze uživatele

Feministický ejakulát, alebo seriózny pohľad na ženský životný míľnik (v skratke materstvo) či nebodaj filozofická masturbácia na Katedre sexuálnych bied? Rozhodne ide o pestrý a náladovo rozvetvený film. Za viac ako 100 minút moje hormonálne a citové rozpoloženie trpelo ako telo gravidnej ženy. Miestami som nervózne surfoval v kresle, klial ako pohanský otče náš či naozaj musím prechádzať aj ja filmovou depresiou ako slečna Bourgion tými popôrodnými. A konečný rezultát? S odstupom času hodnotím viac ako pozitívne. Kompaktnosť s malými trhlinami, dejovo dospelé, pocitovo (ne)vyvážené so sympatickým obsadením, citlivou réžiou a okúzľujúcou hudbou. Nakoniec vystríham deti chtivých mládencov a dievčence, aby pozorne zvážili svoje chúťky na filmové radovánky, lebo hrozí (niekoľko)ročná frigidita :) V celkovom kontexte vnímam A Happy Event skôr ako serióznu drámu s milými úsmevnými odchýlkami. Pre ostatných dávam do pozornosti americkú jednohubku - What to Expect When You're Expecting. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak předně, tenhle film je spíše pro ženy a také je více drama než komedie. Pár vtipných míst tam je, ale spíše je film k zamyšlení. Celkem přesně trasuje cestu dvou zamilovaných lidí, kteří nejprve žijí jen jeden pro druhého. Zamilovanost jim těla dopuje endorfíny a není nic co by mezi ně mohlo vstoupit. Vztah dojde nakonec do fáze, kdy se rozhodnou pro potomka. Ti kdo už děti mají jistě si při dalším ději vzpomenou na těch 9 měsíců štěstí, lásky, očekávání, bolesti i strachu. Strachu nejen ze samotného porodu, ale jak to všechno bude dál, jak se vše zvládne a zda se to s miminkem bude umět... V poslední fázi film mapuje ohromnou radost z děťátka, které dělá den za dnem pokroky, ale i postupné odcizování manželů. On dře v práci, ona je izolována doma s miminem. On si jde domů odpočinout, ale tam čeká žena na manžela s tím samým přáním... V nejedné situaci se divák najde. Ti co děti zatím nemají ať se neděsí a nenechají odradit. Není to vždy jednoduché, ale je to to nejkrásnější co můžete ve svém životě zažít ! * * * ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl dva rozdílné filmy. Ale takový je možná život. Nejprve radostné očekávání a potom rozčarování a těžká zkouška, kterou ne každý unese. První část se nesla skutečně v jakémsi humorném a optimistickém očekávání a naplnění smyslu života - dát jeho pokračování v životě novém. Už dlouho jsem se tak nezasmál, jako když s terapeutkou rozebírali význam spolykaného spermatu na zdárný vývoj plodu. A vyhrkly mi slzy štěstí, když světlo světa spatřila ta krásná holčička. V tu chvíli to bylo jasných pět hvězdiček. Ale pak se vše rozplynulo starostmi, hádkami, hledáním nového smyslu bytí, když se nedařilo sexu (sám to znám nejlíp) a nakonec dočasným rozchodem a dost planým filozofováním. Byla ta druhá část dost feministicky pojatá, takže z druhé části jen průměr a nakonec vytryskly hvězdy čtyři. Je mi líto. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o filmovou adaptaci románu Eliette Abecassis. (claudel)

Reklama

Reklama