Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěch protiválečně laděné komedie o bojovém robotu, který po zásahu bleskem ožil a získal nejen schopnost samostatně uvažovat a projevovat emoce, ale navíc také značně pacifistickou povahu, inspiroval producenty k natočení dalšího dílu. Vedle svérázného robota, který si říká Johny Pětka, je tu hlavní postavou Ben Jahvri, bývalý partner Newtona Crosbyho, který robota kdysi pro společnost Nova Robotics vytvořil. Benovi se nedaří nijak zvlášť dobře. Živí se na ulici jako prodavač malých robotků, a protože zcela postrádá obchodního ducha, málem by propásl jedinečnou příležitost, když jeho malí roboti okouzlí hezkou Sandy, nákupčí velké firmy. Naštěstí je tu kolega, protřelý prodavač hodinek Fred, a tak než se Ben vzpamatuje, je z něj velkovýrobce hraček. Smůlou je, že si novopečení podnikatelé pro svou výrobní linku vybrali místo, odkud se právě skupina lupičů chystá k loupeži diamantů. V boji s gangstery, kteří se neštítí ničeho, však oba muži dostávají nečekaného spojence - Johnyho Pětku, kterého Benovi poslali Newton a Stephany. Válka s lupiči může začít a svérázný robot do ní vnese nejen pořádnou dávku vzrušení, ale také zábavy, pramenící z jeho neobvyklého smyslu pro humor a schopnosti udělat taškařici z každé situace. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

RAFT 

všechny recenze uživatele

A zde, máme další pokračování číslo 5 žije 2.No, co k tomuto filmu ,jenom dodat .Především je tento díl o dost slabší, než vynikajíci první díl .Sice herce z prvního dílu Steve Guttenberg vystřídal nějaký jiný herec a to se mu ani nedivím že , v tomto pokračování nechtěl hrát.Hlášky ve filmu docela dobré ,sice už nejsou takové jako v prvním díle.A v tomhle dílu mě ,tak trochu štval herec Michael McKean byl mi ve filmu ,tak trochu nesympatycký. 60% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, tento druhý díl se mi líbil o velký chlup víc, než první. Stále zůstává dost průměrnou komedií, ale zasazení do New Yorku dalo prostor lepší a zábavnější zápletce, než co byla v prvním díle. Hlavní hrdina, tentokrát pouze ind z jedničky, byl fajn, to samé jeho parťák obchodník. Napínavé zakončení také potěšilo. Jinak samozřejmě stále ta stejná hloupost, která byla i v prvním díle, ale nedalo se čekat nic jiného. 72% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojku som tiez videl v kine a takisto sa mi pacila aj ked ma mrzelo, ze tu nie su postavy Stephanie a Crosbyho, takze skôr ako pokracovanie to vyzera ako spin-off. Druha vec, ktora mi na dvojke dnes vadi, ze uz postrada tu naivnu atmosferu, ktoru mala jednotka a pôsobi to viac priblblejsie. Z postav sa okrem roztomileho Johnyho vratil uz len roztrzity a vtipny Ben Jabituya, ktory ale zmenil dabera a namiesto Bartosku ho dabuje Kaiser, takze pôsobi este komickejsie. Namiesto Ally Sheedy tu je dalsia kraska Cynthia Gibb, ale jej postava nie je ani zdaleka tak sympaticka ako Stephanie. Takisto novy hlavny hrdina, ktory sa z parchanta zmeni na dobraka je menej zaujimavy ako Crosby. Akurat zaporaci su tu hnusnejsi. Hlavne ten tucko a scena, ked rozmlatia Johnyho bola pre mna v detstve dost kruta. Dnes som to uz rozdychal v pohode, ale rozhodne som si tu scenu nevychutnal. Celkovo je dvojka o 2 triedy horsia ako jednotka, ale kedze je jednotka dokonala, tak aj dvojka je stale nadpriemerny film, ktory stoji za to. Skoda, ze nikdy nevznikla trojka, ktora by sa znova venovala Stephanie a Crosbymu. 6/10. P.S: Volly, ci jak sa ten bazmek od Pixaru vola je mizerna sracka, ktora sa na Johnyho nechyta. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Dějově je to slabší než první díl, ale hlášky v něm jsou opravdu dobré. např. číslo 5: Neboj se. Můj synovec byl Harley Davidson. Fakt. A nebo moje oblíbená. (Fred jede na čísle 5 jako na motorce.) Fred Ritter: Teď už je ale vážně nedoženeme. číslo 5: Že ne? Vyzkoušíme tohle, bejby. Fred Ritter: Ne, ne, ne, ne. To není dobrej nápad. Ááá. (Oba zmizí v kanálu.) číslo 5: Věř mi. Zkratka. Vzdušnou čarou. Viděl jsem to v mapě v knihkupectví. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika, něco bylo úspěšné = vydělalo to, tak uděláme druhý díl. Ne, že by to bylo přímo špatné, ale logicky tomu chybí originalita, bohužel také sympatické vedlejší postavy (Ben to sám nevytrhne) a příběh mi přijde nastavovaný. Jednu hvězdu uberu, a pokud si budu chtít zavzpomínat, sáhnu po prvním dílu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Terva)
  • Bylo uvažováno i o třetím filmu s Číslem 5 (Tim Blaney), ale producenti se báli, že bude prodělečný. (mi-ib)

Reklama

Reklama