Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1950. Zatímco někteří lidé budují s nadšením totalitní stát, jiní lidé z něho v hrůze utíkají. A někteří se ztratí. Tak jako se ztratila Jarmila, sestra lékařky Marie. Sice od ní přišel dopis ze Západního Německa, ale je adresován Marušce a tak Jarmila sestře nikdy neříkala. Tak začíná dramatický příběh scenáristy Václava Šaška Kráska a netvor 1950. Na začátku je jen skoro nedoložitelná pochybnost, pak intuice milující sestry a Marie se vydá po stopách. Víc prozradit nelze. Je to příběh napínavý, syrový a jde v něm o život a ne jen o jeden! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

sator 

všechny recenze uživatele

Je to zbytečně protahovaná nuda. Tento příběh podle pravdivé události byl zfilmován minimálně dvakrát. V TV inscenaci Měsíc s dýmkou podle Hany Proškové a v dílu 30. případů praporčíka Zemana v dílu Bestie který je mnohem lepší než tento film.. Případ byl zdokumentován v policejním muzeu v Praze a nesl ještě děsivější reálie než jsou v příbězích... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušně napsané a natočené drama vystavěné na profláklém případu převaděčského manželského páru, který klientům vybíral trochu jinou destinaci (faktů se tato adaptace opět nedrží). Bohužel bych radši viděl akčního Töpfera v lesích než vyfantazírované sbližování se obou žen. V tomhle směru stále kraluje epizoda Bestie z majora Zemana. Absolutně přiblblý název radši nekomentuju. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Atmosféra 8/10 Výprava 7/10/// +herecké výkony, především Klára Issová, ponurá atmosféra, napětí -snad jen slabší rozjezd a prostředí padesátých let mi není moc příjemný/// Z počátku jsem tomu moc šancí nedával, protože české dobové a historické snímky mě mnohdy nebaví. Tentokrát jsem do děje pronikl a to co mě v něm čekalo, z toho mi běhal mráz po zádech. Ke konci jsem začal tušit něco hodně zlého co ještě zvýšilo moji pozornost. Škoda jen že závěr je trochu nevyjasněný a urychlený dovětkem v podobě textu./// Celkem 72%/// ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Snímek, volně inspirovaný příběhem českého sériového vraha Huberta Pilčíka, by si zasloužil pořádné filmové zpracování. Tohle sice nebylo špatné, ale snaha o budování atmosféry se občas trochu zvrhla v nudnou a rozvleklou ukecanost. V lehce nadprůměrném snímku mě nejvíc zaujal Tomáš Töpfer a Matěj Hádek co by agent STB. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Taková "noir" televizní inscenace. No jenže nic moc.... možná se mi to machruje takhle z téhle doby a místa, ale tuším, že bych TT nevěřila nos mezi očima už na tom nádraží (natož si k němu sedla do auta a odjela s ním)..... ty herecké výkony byly rozporuplné a celková atmosféra postrádala trošku víc napětí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Najdrastickejšou skutočnosťou, ktorú si netrúfli zobraziť tvorcovia ani jedného z televíznych spracovaní vrahovho vyčíňania, bolo väznenie dvanásťročnej netere zavraždenej Renáty Balleyovej. Tú Pilčík niekoľko mesiacov v tajnom úkryte mučil a zneužíval. Zachovala sa aj polstrovaná debna, ktorú jej nasadzovali na hlavu. (Raccoon.city)
  • Předobrazem příběhu byl skutečný případ Huberta Pilčíka. Přivydělával si jako převaděč přes státní hranici do Německa, ale ty, které měl převádět, vraždil a okrádal. Celkem byl usvědčen z pěti vražd, ale obětí bylo pravděpodobně více. Po zatčení se oběsil. (sator)
  • Příběh podle pravdivé události byl zfilmován již dvakrát před tímto dílem a totiž ve filmu Měsíc s dýmkou (1966) a jako 6. epizoda v seriálu 30 případu majora Zemana (od r. 1974) s názvem "Bestie". V policejním muzeu v Praze byl případ zdokumentován a je tak veřejnosti umožněno jeho zhédnutí. (sator)

Reklama

Reklama