Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Snáď nie som jediný, kto si na konci sám pre seba povedal "a to je akože všetko?". Neviem, ale ja osobne som čakal od toho nejakú lepšiu pointu a na to aký to malo parádny základ a v úvodných častiach filmu skvelý spád sa to napokon dostalo do dosť fádneho tempa. A tak sa z dobre rozbehnutého príbehu sa napokon stalo sklamanie. Taký nevydarený pokus o psychologický thriller, ktorý skončil light drámou. Herecké obsadenie a výkony síce veľmi dobre (ach, na tú Felicity sa naozaj krásne pozerá), ale film ako taký bieda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I přes poměrně zajímavě vyznívající zápletku a docela výrazný casting je nakonec můj výsledný dojem z této podívané dost slaboučký. Z dané látky totiž nedokázali tvůrci vytěžit prakticky vůbec nic, co by mě nějak zaujalo a vlastně jediné, co bych mohl zmínit za pozitivní věc, týkající se tohoto filmu, je výkon Jonaha Hilla, jinak ve všech ostatních ohledech to ale prostě není jednoduše dobré. Třeba když už jsem zmínil toho Hilla, tak takový James Franco, kterého mám jinak jako herce fakt rád, tak ten zde podal tak nepřesvědčivý a zcela nevhodný výkon, že jeho obsazení vážně nebyla v tomto případě trefa do černého. Co se pak týče samotné zápletky, ta postrádá prakticky vše, co by jí mohlo udělat jakkoliv záživnější, či poutavější, k čemuž přispělo především nudné zpracování, bez tempa, bez napětí, bez zápalu a bez spádu, nepodařilo se zde dosáhnout ani žádné gradace v závěru, zvraty v průběhu filmu též vyznívaly vesměs nenápaditě a závěrečná pointa by mohla dělat tak akorát královnu nudy a bezvýznamnosti. Nepodařila se zde navodit ani žádná atmosféra, a tak True Story zkrátka nabízí jen 100 minut nezáživné konverzace dvou nezajímavých týpků, bez jakéhokoliv oživení, takže za mě prostě bída. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samu o sobě extrémně zajímavou výpověď vraha (? - on zdrženlivě mlží, takže jistotu nemáme) své rodiny filmaři upozaďují a neobratně nastavují jakési osudové napojení - přátelství - manipulaci s novinářem, jehož kariéra šla zrovna k šípku. Nejednoznačné psychologické drama se jim ale nedaří a ani James Franco nepodává bůhvíjaký výkon, jelikož nejspíš sám netušil, jaké emoce má jeho narcistní psychopat vyvolávat. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tohle bylo fakticky moc moc špatňounké. Přehrávající Franco, kdy z prvního pohledu bylo jasné, co je zač a pak ty svoje kdáky a pohledy jen vršil a vršil, Hill si po Wolf of Wallstreet asi chtěl zkusit další vážněji míněnou roli, ale snad mu tak i došlo, že na něco takového nemá vůbec a naprosto vlohy, a co tam dělalal Jones už vůbec nechápu. Nuda jak trám, Hill se celou dobu naprosto nesmyslně hnípe v něčem naprosto zřejmém a snaží se z toho vykřesat drama. Je z toho ale jen hodně špatná parodie, která postrádá humor. A jak Zeck zmínil, tak autoři si i nedělali hlavu s poukázáním na minulost padoucha, protože pak by ten film byla totální nesmyslná sračka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi dobře a drželo si to takový poměrně příjemný opar tajemna a manipulace. Vztah mezi novinářem, který měl slušně našlápnuto, jenže udělal jeden hloupý krok, a mužem, který za mřížemi čeká na soud. Obviněný je ze zvlášť ohavného činu – vražd svých tří dětí a manželky. Novinář si tady nehraje na detektiva, poslouchá, snaží se číst mezi řádky, oprošťuje se od morálních zásad a pokouší si zachovat zdravý rozum. Ale k jeho vlastním démonům se nedostaneme. Tvůrci sice prokázali umění vybrat si netriviální téma, ale chyběla tomu odvaha ušpinit si ruce, celkově to působí povrchně a uhlazeně, vyprávění tolik nevtáhne, názorová rozepře o vině negraduje. Po verdiktu soudu se to naštěstí nezvrhlo v nic banálního, ale do kolen to jednoduše nedostane. Oba hlavní herci docela slušní, Felicity Jones pak trestuhodně nevyužitá. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama