Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady to moc nezafungovalo. Film měl krásnou grafiku a tisíckrát osvědčený a použitý příběh. No a tím jsem s plusy (?) asi skončil. Nebylo to vtipné, napínavé a hlavně ani v nejmenším originální. Musím se přiznat, že na film jsem se díval celé čtyři večery, protože jsem u něj třikrát usnul. Pokud by to byl první animák, který jsem v polední dekádě viděl, možná by si vysloužil i čtyři hvězdy. Bohužel není a tak s bídou dostane dvě. ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc nelíbilo.. Děj byl jasný,ale že by byl nějak zábavný,to se říct nedá.. Hudba mě spíše rozčilovala,než ponořila do děje. Já prostě nevím,ale zdá se mi,že tohle není grafika na rok 2012.. Úplně rozmázlá těla.. No myslím,že v Africe tohle bude hit,ale pro mě je to jen chabá představa o pořádnou animovanou pohádku.. Dvě hvězdy. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

1 rok po Riu https://www.csfd.cz/film/268267-rio/komentare/ si někdo v Jihoafrické republice řekl, že by nebylo na škodu natočit něco podobného. Tak, že zde máme sokola co zjistí, že někde nepatří a chce se dostat do ptačího ráje. Mezitím po něm jdou záporáčtí ptáci a leguán. Animace je v pohodě humor zde není žádný vybavím si maximálně dvě hlášky (moje kamarádka chodila s marabuem opustil ji i s hnízdem a na začátku je scéna kdy sokol vletí do žirafí prdele a tu žirafu to bolí) . 60 procent ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Držte se ptáčata, před námi je silná turbulence...............Však mi do tý Zambezie doletíme.................... Příjemná hudba, krásná animace, dobrý zvuk a zajímavý příběh o lásce, přátelství a legraci. CITÁT - Tak jsme tady, vybalíme a hurá do baru................. Co dodat, Ačkoliv už jsem starší člověk bavil jsem se i u této pohádky. Tak se bavte také. CITÁT - Pusť mě, čápe jeden šílená................ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)
  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama