Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Potrefený film v rovině britského připubertálního humoru s ugrimasovaný Johny Deppem. I přesto mě to ale dokázalo vcelku bavit. Samotný Depp mě v několika místech opravdu pobavil, stejně tak výborný Paul Bettany s jeho rolí "všechno přežiju" a naivně zamilovaný Ewan! Všeho všudy je to sice krávovina, ale nijak mě to nenasralo. Každopádně Depp už potřebuje vážné role, takže sem s tím Black Massem! ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Trailer na Mortdecaie mě hodně navnadil, ale po zhlédnutí filmu samotného musím bohužel konstatovat, že obsahoval chytrý střih těch vtipnějších scének a díky tomu působil tak dobře. Gentlementské komedie s excelujícím Deppem v hlavní roli jsem se tedy moc nedočkal. Místo toho jsem dostal jen lehce nadprůměrnou komedii parodující vše anglické, kde kromě Deppova knírku vyčnívá už jen slabý, místy až stupidní scénář. Jako nebylo to špatné. místo to bylo i vtipné, ale čekal jsem víc. 3* ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mordechuj: Gaydiózní případ je učebnicový příklad toho, co moderní filmově-teoretická věda naprosto pregnantně kategorizuje sofistikovaným pojmem „Buzerantská trapárna“, kterýžto může být nedostatečně erudované veřejnosti také znám pod laickým termínem „Homomédie“. Ať už však toto „veledílo“ determinujeme odborně či neodborně, pořád zůstane něčím, u čeho nutně musí každý hormonálně vyvážený divák s přirozenou sexuální orientací jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak takové zrůdné zvěrstvo, vyvolávající až akutní záchvaty studu, může někdo vůbec financovat, natočit a vyjma Emana Mek Řehoře i osadit jindy dobrými a populárními herci. Obzvláště nechápu, čím vydírali Deppkoidního Jeníka, aby místo důstojného čekání na další miliardu od mentálně nezaopatřených nezletilců za následující Kokoty z Karibiku ze sebe udělal ještě většího pičuse a naprosto se ztrapnil postavou, která nepříjemně evokuje akorát tak Ližkulese Poarota, mladšího a teplejšího bratra slavného belgického detektiva Kristovy Agáty, co přijel pomoci řešit komplikovaný případ absolutní homodemence četnictvu ze Séntropé. Jediné, co se mi při téhle zrůdnosti honilo hlavou, byla představa plného kina hihňajících se transek při londýnské premiéře v Soho, smíchy slzících a rozmazávajících si oční stíny nad všemi těmi ukrutně třeskutými tumory. Při tom přelinkovávání a přepudrovávání nosů tam pak muselo být po skončení představení na chlapských hajzlech fuckt narváno. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení... Mortdecai připomíná Růžového pantera či Velkého blondýna, akorát je asi tak dvakrát rychlejší. Všechno je v něm obrovské, luxusní, barevné a velkolepé a všechno jsme to už v nějaké podobě viděli někde jinde. Samozřejmě roztomilé je pohrávání si s klasickými stereotypy věrného sluhy, inteligentní manželky která případ v podstatě na zapřenou vyřeší sama, klasicky neohrabané policie atp atd. Taky vykreslení národnostních rozdílů je často velmi trefné a samozřejmě, už jsme ho mnohokrát viděli jinde... Zkrátka a jednoduše, řemeslně dobře udělaná parodie, čsto velmi vtipná, ovšem taky se neustále pohybující na samé haně kýče... Celkový dojem: 65% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaraďujem si ho do zoznamu vysokorozpočtových blábolov, ktoré sú tak zlé, až sú dobré. Johnny Depp je tu starým známym Jackom Sparrowom, ale v homosexuálnejšej a strachopudnejšej verzii, pričom ťahá snímok ako sa len dá. Zvyšní herci a ich postavy sú drahé ( a slušne hrajúce ) doplnky, ktoré dávajú najavo, že táto produkcia je predsa len ligotavejšia, ako nejaké bulharsko-rumunské bééééčka. Spočítané podtrhnuté, ide o zábavu, kde sa u divákov vytvoria dve skupiny. Tá, ktorá to vezme a tá, ktorá to zožerie. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme máme možnosť vidieť viac áut značky Rolls-Royce. Samotný Charlie Mortdecai (Johnny Depp) vlastní Silver Cloud 1958. Ďalej uvidíme Silver Wraith, Phantom Drophead Coupe Convertible či Phantom. (stoper8)
  • Když Martland (Ewan McGregor) poprvé přijíždí na panství lorda Mortdecai (Johnny Depp), můžeme si všimnout, že jedno z aut, která k zámku přijíždějí, je česká Škoda. (vyfuk)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama