Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

venison 

všechny recenze uživatele

Filmový počin "Morgan" by si v první řadě měl udělat pořádek v tom, čím by pro diváka chtěl být.. Inteligentní sci-fi drama, které bude filosofovat nad lidstvím prvního dokonalého robota? Nebo laciná vyvražďovačka na pozadí céčkového hororu? Tenhle mix žánrů mě zrovna moc neuchvátil.. Začátek má zajímavý rozjezd, který podněcuje zvědavost diváka, ale po první třetině film sklouzává k obyčejné řezničině, aby závěrečnou třetinu zakončil naprosto nesmyslně.. Překopat scénář a už by se s "Morgan" dalo pracovat lépe.. Jinak režie obstojná a obsazení (s ohledem na béčkovost filmu) nadstandardní, objevují se zde opravdu zajímavé tváře, které jsou více či méně známé.. Základní myšlenka asi dobrá, ale provedení sráží "Morgan" na kolena.. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný překvápko, nečekal jsem skoro nic a ono mi to sedlo více než dobře. Morgan bych rozhodně nechtěl potkat v její povznesené náladě a jako klíště bych se držel Kate, které to tady neuvěřitelně sekne, třeba by mě nakonec i svezla a ne převezla. Obě podávají ve svých rolích super výkon, ostatní osazenstvo hraje rovněž dobře a atmosféra nám krásně houstne hlavně od rozhovoru Morgan s psychoušem. Závěrečné odhalení mě nepřekvapilo, ale o to víc bych právě vyzdvihnul Kate Maru, jelikož to dokazuje, že roli zvládla opravdu luxusně (alespoň za mě) a když si člověk, co neuhádl, pustí film podruhé, tak mu ty drobné náznaky (hra těla, pár odpovědí na otázky, či vyhnutí se jim) už snad ani nemůžou uniknout. Luke Scott to zvládl na pána a jsem zvědav s čím přijde příště. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě to rozhodně nepřišlo jako horor, ale určitým způsobem to bylo "děsivé"...Bylo to tak mrazivé a byly tam momenty - tak dlouhé a čekající, že jsem se po nějaké době musela podívat stranou, jelikož jsem se bála co nastane...A ano - nezklamalo mě to :) Tolik mrtvých těl - jen tak jako sem tam :) To byla paráda :) :) Morgan byla rozhodně zajímavá a bavila mě :) :) Ale teprve pár minut před koncem filmu mi došla hlavní myšlenka :) A to byla paráda :) :) Tolik zlosti, nenávisti a pocitů, se kterými "člověk" neví jak pracovat...Hezké :) Rozhodně mě to zasáhlo - a to velice příjemně i nepříjemně :) CHCI TO VIDĚT ZNOVU :) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení. Čekal jsem nějaké přehnané scífko a dostal jsem celkem fájn Thriller jednohubku. Výhodou je 92. minutová stopáž, film dobře odsejpá. Celkem mi sedla i Kate Mara. Na pohodu film. Závěrečný zvrat jsem nečekal :-)) Kdyby se zde přidalo více na gore, určitě bych dal o hvězdu víc. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto vie a niekto nie. Ridley a (nebohý) Tony sú majstri svojho remesla, no syn Sira Ridleyho nemá moc toho po tatkovi ani po strýkovi. Samozrejme je to len jeden film, uvidíme čo predvedie ďalej. Jeho Morgan ma zaujal s Traileru, ale samotný film za veľa nestojí, zaujímavé prostredie a postava Morgan je slabé lákadlo a ničím dokopy neupúta. Film neponúkne nijak zvlášť dobrú atmosféru, či napätie alebo príbeh, ničím moc neprekvapí a celkovo nemá ani čim zaujať. 45% - 2* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama