Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo film Hanna, který je přece jen o něco lepší. O hororu zde nemůže být řeč, jedná se o čistě akční béčko, které se snaží pohrávat se stísněnou atmosférou. Herecké obsazení je skvostné a velmi dobře to celé vypadá. Psychologická hra v první půlce, kdy člověk neví, co se stane a očekávat, se úplně nedaří. Člověk vydedukuje hned, jakým směrem se bude film ubírat. Nicméně překvapivá je druhá půlka, kdy jsem nečekal akční rozjezd a tak zvládnuté tempo. Choreografie akčních scén je drsná a povedla se nad míru. Závěr bych čekal asi více originálnější, ale celkově jsem spokojený......6/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrcům se pravděpodobně dost líbil film Ex Machina, který se rozhodli ze značné části okopírovat. Přidali pouze pár bezvýznamných obětí, vyměnili prostředí za podstatně ošklivější a umělou inteligenci zde nevyrobili za použití tranzistorů, nýbrž použili kmenové buňky. To vše vedlo k výrobě dějové linie, která se mi ani přes velice kvalitní herecké obsazení nijak závratně nelíbila, byla dosti nedomyšlená a částečně i nelogická. Divákovo oko potěší zřejmě jen pár akčnějších scén. Celý snímek mě neskutečně iritovala ošklivka Kate Mara jejím pokusem o herectví, až jsem se v závěru dozvěděl, že toporné herectví měla v podstatě v popisu práce. Vzhledem k tomu, že reprezentovala umělou inteligenci. Naopak mě dost potěšila účast Rose Leslie, která je sexuálně atraktivní a Tobyho Jonese, který je vše, jen není sexuálně atraktivní. S přimhouřeným okem pálím dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Lee Weathers (Kate Mara) je povolána do výzkumné laboratoře jedné společnosti, která zkoumá chování uměle vytvořených bytostí, aby posoudila chování jednoho prototypu - Morgan (Anya Taylor-Joy), která se z neznámé přičiny "porouchala", když na jednu vědkyni (Jennifer Jason Leigh) zaútočila a poranila jí oko. Ve speciálním výzkumném ústavu se o Morgan stará nepočetný tým, v němž je například manažer projektu Ted Brenner (Michael Yare) nebo doktor Finch (Chris Sullivan). Lee s nimi a dalšími doktory Zieglerem (Toby Jones) a Lui Cheng ( Michelle Yeoh) diskutuje o případu "Helsinki", který se udál před případem Morgan. Morgan posléze zkoumá doktor Shapiro (Paul Giamatti), psycholog. Morgan se při jeho výslechu vymkne kontrole. Morgan vznikla za velmi skromný rozpočet osmi milionů dolarů, což je na ní sice znát, ale není to v zásadě vůbec na škodu. Morgan se obejde bez jakýchkoliv speciálních vizuálních efektů a vystačí si jen s působivou psychologicky rozehranou hrou na kočku a myš. Scénář k Morgan nenapsal Scott, ale Seth W. Owen, který nejdříve rozehrává tísnivou psychologickou studii, při níž dominuje herecky skvěle vybraná Anya Taylor-Joy, aby posléze přitvrdil a přesunul se spíše do roviny hororové a akční. Ani tento žánrový přesun nevnímám negativně, v obou rovinách působí Morgan mrazivě přesvědčivě ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

K Morgan mě přivábila moje oblíbenkyně Anya Taylor-Joy, ale film trošku mate tělem a s hlavními rolemi je to trošku ošemetné (snad první film, kde mě moje dřívější oblíbenkyně Kate Mara extra netankovala). Ve všech správných recenzích se samozřejmě řeší postava režiséra ze slavné rodiny a ačkoliv je brzy na nějaké soudy o nenaplnění očekávání, po čistě řemeslné stránce se jedná o napínavé béčko, u kterého jsem se po celou dobu stopáže dobře bavil a několikrát i byl překvapen z nejrůznějších dějových zákrutů a vřele bych fanouškům hororů film doporučil. Navíc tolik známých obličejů ve vedlejších rolích se jen tak nevidí. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama