Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh vychází ze skutečných událostí - to tam nedávej, hele.......... CITÁT - Uvidíš, jak tě Šumperk nakopne - po pár minutách - ty vole, tady se vůbec nic neděje!!!!!!!......VOŽEREME SE....... Je krásné, jak je Český jazyk krásný. Zatím, co vám název filmu "Krásno" evokuje něco líbivého, hezkého nebo možná i krásného, po pár minutách vám dojde proč se Krásno píše s velkým K. Ano Krásno je městečko kam přijíždí naši dva hlavní hrdinové aby si připomenuli časy, kdy tu žili. Jenže ono to není nic příjemného a hned po jejich příjezdu se začnou dít dramatické věci. Film se sice tváří jako komedie a pár hlášek si divák zapamatuje (Nejsme tady "taky" jsme tu "jen tak"), ale je to především drama a možná ani ne kriminální. Mohl bych napsat, že je to krásný příběh, ale to je zase ten jazyk, příběh je to smutný, velmi smutný a to je na tom to krásné. Žádná přiblblá komedie, kterých už mám plný zuby, ale férový dramatický příběh ze špetkou, dá se říci, černého humoru. Například humorná je scénka ze Škodovkou 120 a Kinem Svět - Vidíš, můžeš nahlásit, případ podivného auta v kině Svět a dodej, že nemá lístek........ Smutná a mrazivá je například scéna okolo 80 minuty (víc nenapíšu - podívejte se sami) CITÁT - To bolí!!........ Karel Roden v nezvyklé roli, ale v tomto příběhu mě to zas tak nepřekvapuje. CITÁT - Na ,mrtvoly si šahej sám........ Ten konec mě dostal, zvlášť Kosův nový plášť. Ale celkově to byl velmi povedený konec. CITÁT - A to všichni říkaj, že se tu nic neděje......... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, jak to vypadá, když standup komici zvyklí na improvizaci napíší scénář a natočí film. Je hezké, že Sokol má nápady a nabízí některé výborně vypointované scény (moment v krematoriu se zařizováním pohřbu je asi nejlepší), když ty se rozpadají v nepodařeném a dramaturgicky nezvládnutém scénáři. Ten by tak moc chtěl být "cool" černou komedií severského (možná lehce i britského) stylu, jenže se to prostě nedaří. Příběh je tak zmatený, že je vlastně jedno, jestli někdo někoho zabil, protože to diváka tak nějak přestane zajímat. Většina postav jsou navíc jednorozměrné rádobyvtipné karikatury, které začnou za chvíli otravovat. Dvě hodiny jsou tím pádem dost dlouhé a prostříhání by bylo potřeba, protože takhle je tu dost zbytečných scén, které prostě působí jen jako samoúčelná exhibice tvůrců. Alespoň že obsazení se podařilo. Jana Krausová je asi nejlepší a v rámci možností hraje výborně, podobně je na tom Martin Finger, i když ten mi místy připadal jak z jiného filmu. Sám Ondřej Sokol se bohužel nezbavil určitých "partičkovských" manýr a nevhodně přehrává. Špatný režisér určitě není, jen by nad sebou potřeboval někoho, kdo by ho krotil a naznačil mu, co už je moc a co se ještě hodí. Je to docela škoda, protože Krásno mohlo být minimálně zajímavé a osvěžující. Bohužel je nudné, neoriginální a předvídatelné. 40% ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak strašně moc jsem se toho bál, tak strašně moc mě iritovaly trailery, tak moc nemám rád Partičku... až jsem byl docela překvapen, jak se to "dalo". Jediné, co tomu filmu chybí, je pořádný dramaturg, který by to udržel pohromadě... Den po zhlédnutí mi sice vadí víc věcí než bezprostředně po titulcích, ale já prostě budu ten hodný. Je ale fakt, že to funguje jen coby nezávazné černohumorné blbnutí, jakýkoliv přesah, myšlenky nebo vývoj postav jsou podivné a nepřesvědčivé. Šlo by to shodit ze stolu a vysmát se tomu, ale já necítím potřebu. Je to něco podobného jako Křídla Vánoc Babinské - tvůrčí potenciál zmizel v návalu nerozumné kvantity. 55 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Krásno nám nepřipravilo krásnó podívanó. Tož naopak, stálo to krásnó za hovnó. Kurnik, film s Ondró. S Ondró Sokolem. To chalani čekajó daleko více než totek ten plevel... Však jasné, chápem, rejžil prvně, mohl si dovlit chyby, jež on to dosral celé, černé srandy vypadajó jináč a za tu dobu co sa na to čumí, mi to nestáló ani za mák. Ondró. Drž sa se svojó partičkó na divadelních prknéch a rejžáky nech pro jiné krásno... Dávám krásnó 40ku % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné hodnocení není za divadelní skeče, kterými nás O.Sokol bavil už na gymplu, ani za dramaturgicky nepříliš zvládnutou krimizápletku, nýbrž za to sépiové tónování, díky němuž zobrazil své rodiště jako v bezčasí uvízlé město duchů. Je pochopitelné, že místní maloměšťáci "s křivou hubou" mu tenhle pohled neodpustili. A gay figura majitele pohřební služby je bezděčný fór na druhou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama