Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý úředník, oficiál Borman, úřaduje ve sklepních kancelářích Pozemkového úřadu společně s dalšími oficiály a aktuáry. Mezi jeho kolegy je i mladý a pohledný doktor Marek, jehož přichází navštívit kamarád, inženýr Rudík. Objektem jejich společného zájmu se stanou dvě mladé ženy, objevující se za oknem protějšího domu. Jednou z nich je slečna Irenka, dcera ředitele jejich úřadu, druhá je Nasťa, přítelkyně pana ředitele. Když se koná slavnostní večírek na počest prezidenta úřadu, je pro nedostatek mužů, kteří by dělali dámám společnost, pozván také doktor Marek a protože ředitel je vášnivý karbaník, je přizván také Borman, jako třetí do mariáše. Zatímco Marek udělá dobrý dojem na ředitele i jeho choť, a padne do oka také slečně Nastě, odehrává se u stolku pravá karetní bitva. Přestože dostal Borman od pana ředitele instrukce, neřídí se jimi a dokonale v kartách obehraje vysokého představeného. Právě jeho nepodlézavost však udělá na pana prezidenta velký dojem. získá si tím jeho důvěru a nakonec je jmenován generálním tajemníkem celého úřadu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Parádní představení Vlasty Buriana v roli oficiála Bormana, je to sbírka bezvadných přirovnání - skákat jak opice na flašinetu, držet se jak čert ve švestce a mnoho dalších, především mariáš s panem prezidiálním ..Ve vedlejších rolích tradičně perlí Čeněk Šlégl, Jaroslav Marvan a také krásné dámy v podání Adiny Mandlové a Natašy Gollové .. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Burianovi podobné role hrozně sluší. Opět se skvěle rozřádil a zbytek herců těžce upozadil. Příběh jako takový mě úplně nebavil, nicméně mě zaujalo, že představuje dodnes aktuální návod pro úspěšný kariérní růst. Od filmů s Burianem jsem přeci jen zvyklý na vyšší přísun humoru, nicméně jsem se tu a tam od srdce zasmál. Například partie mariášu neměla nejmenší chybu. Příjemný film na zpříjemnění odpoledne. Slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film, který neurazí, ale také nerozesměje tolik jako jiné Burianovy veselohry, výkony herců výborné, což je asi hlavní pozitivum filmu, jinak je to obehrané klišé - nafoukaná bohatá a zamilovaný chudý, temperamentní Gollová a uhlazený Schránil, neustálé postupy na vyšší místa, člověk se přestával orientovat, kdo je tajemník a kdo sekční šéf... Ale čtyři hvězdičky si to zaslouží. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Odňatie jednej hviezdičky je úplne prirodzené a došlo k nemu neskôr iba preto, že aj k opakovanému zhliadnutiu Katakomb som sa dostal neskôr. Klasická burianovka, v ktorej Vlasta hviezdi a ostatní iba pricmrndávajú. Sledovať tú prvorepublikovú úradnícku slizkosť, subordináciu a rektoskopiu bolo chvíľami nad moje sily. ()

KanoJJ 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější starej film. Je pravda, že ve všech těch názvech jako pan prezidiální atd. jsem se dost ztrácela, ale jinak to má všechno co má film mít. Je to vtipný, ještě k tomu je to romantický přesně tak jak to mam ve filmu ráda a navíc tam hrajou skoro samý herci na který se dobře kouká (ten Antonín Novotný je fakt fešák a s Adinou jim to hrozně sluší i potom v Modrý Hvězdě). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Úradníkov z katakomb a spievané predstavenie na večierku si zahrala hudobná skupina "Kocourkovští učitelé". (Raccoon.city)
  • Cena Baťových závodů na Filmových žních ve Zlíně (1940). (argenson)
  • Večerné róby vo filme zabezpečil salón Hany Podolskej z Prahy. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama