Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (385)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Nesuď knihu podle obalu" aneb "Hvězdné obsazení není vždy zárukou kvalitního filmu", o čemž jsem se přesvědčil u této muzikálové polízanice, která absolutně vůbec nenaplnila moje očekávání, která ve mně vzbudil trailer. Celkově mi to přišlo takové hloupé a ujeté, nicméně v tom špatném slova smyslu, a abych byl upřímný, tak si nemohu vzpomenout na nějakou výraznější píseň, která by mi zůstala v hlavě, což je u filmu tohoto žánru vcelku problém. Zkrátka snímek lákající na pěkný obal, který ale ve většině směrech přinesl pouze zklamání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mohli jsme mít hravý muzikál s vynikajícími herci, bohužel nemáme. Ale zase takový průšvih to není. Místy je to výpravné, místy zábavné a hlavně vidět pohromadě mé oblíbenkyně Annu Kendrick, Emily Blunt a Meryl Streep musí být radost. Jenže postupně se jednotlivé zápletky stávají nahodilými a jaksi nedotaženými. Mnohé scény mají potenciál, ale jak kdyby chyběla vůle z nich něco dalšího dostat. Stopáž je navíc vydatnější, než by měla být, takže poslední třetina je už opravdu takřka zoufalá. A zadupe do země předchozí poměrně povedenou práci. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak jak začít, asi Oscarovými nominacemi, které jsou zasloužené hlavně tedy za Meryl Streep. Johnny Depp si zahrál menší roli, ale za to hodil do tváře úsměv. Začátek byl skvělý, zkombinování pohádek se povedlo, do toho i příjemná hudba. Postupně vše ztrácelo nádech a hudba začala být až příliš otravná. Možná to byl jen můj dojem, ale zhruba v polovině bylo více otravných scén než těch dobrých. Dále jsem se těšil už jen na Meryl Streep. Pochválit musím třeba dohady na konci, to byl jeden z těch větších kladů. Například obři mohli dostat více prostoru a celkově příběh působil hodně chaoticky a nedával moc smysl. Vsuvka typu princ a Popelka, kterou ke konci podvede byla ubohá, upřímně mi znechutila zbytek filmu. Díky této trapné scéně, která tam vůbec nemusela být jsem musel jít s hodnocením ještě níž. Z Into the Woods se dalo vytřískat daleko více s takovou hereckou sestavou, ale takhle se dle mého hodně těžko dohrabe průměru .. 4/10 = 41% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já mám opravdu ráda takovéto věci – zpívání, nové provedení pohádek a tak dále a tak dále. Jenomže tohle bylo tak nudné, písničky laciné a "nechytlavé". Už v polovině jsem to chtěla vypnout, ale vydržela jsem do konce, ačkoliv stále tuším proč. Asi jsem doufala v něco víc, ale pořád to nepřicházelo a nepřicházelo, až tam najednou byly závěrečné titulky a mě rozbolela hlava. Kdybych na to šla do kina, asi bych brečela, že jsem vyhodila peníze tím nejnemožnějším způsobem, co to šlo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to sice hrůzostrašný znásilnění všech známých i neznámých pohádek, navíc otuplovaný muzikálem, ale já zas nemám až takovou potřebu se rozčilovat. Nějaký impotentní doslovný remake čehokoliv (klasické pohádky) by mě asi zvednul odulé mandle mnohem víc. Než se zjevili obři, bavil jsem se fakt dobře, pak už to uvadá, ale důvodu jít pod průměr fakt nemám. Nominace Meryl Streep na plešouna byl ovšem pěkný omyl. 50% ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • První čtení scénáře proběhlo již v říjnu roku 2012, natáčení pak probíhalo přibližně 4 měsíce od září do prosince roku 2013. (jezurka42)
  • Film je natočen podle slavného broadwayského stejnojmenného muzikálu autorů Jamese Lapina, který se podílel na scénáři, a Stephena Sondheima, který stojí za hudbou a texty písní. (kudelicek)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama