Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tohle téma už vzniklo tolika filmů, že tenhle vedle toho vypadá nejen jako chudý příbuzný, ale navíc kopírující kdejaké klišé z těch filmů předchozích. Tím se stává snímek nejen nereálným, ale dokonce nechtěně směšným. Není na něm nic burcujícího, co asi mělo být, a kdejaké ekologické krátké video na Youtube je údernější. K tomu unylé herectví, mizerný scénář a poměrně "utajená" kamera - nic moc. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborné festivalové drama s nevídaně dobrým hereckým obsazením. Právě ony herecké výkony jsou důvodem proč nyní uděluji tak vysoké hodnocení. Matt Damon zvládl dokonale zahrát roli prodejce, který je pevně přesvědčen v kvalitě oboru, kde pracuje, ovšem finále filmu, které ledacos vysvětlilo nakonec změnilo jeho názor. Dále musím zmínit roli Lucase Blacka, jehož role byla sice víceméně nepodstatná, ale uvládl ji taktéž na výbornou. Dalším hlavním plusem tohoto filmu je naprosto dokonale vystižená taková ta klasická americká vesnická atmosféra, kdy přesně platí to pravidlo, že vesnice je vlastně jedna velká rodina, kde všichni drží pospolu. No zkrátka dokonalý snímek s výborným hereckým obsazením, s výborným dějem, který změnil směr a s výbornou country atmosférou. Za mě 90% ()

Reklama

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Neotrepaný námet, kvalitne natočený s príjemnými hercami, dobrou hudbou, pekným americkým vidiekom avšak len s priemerným scenárom. Celé to plynie k záveru kde viete ako to skončí, no v skutočnosti tieto korporácie vyhrávajú nad obyčajnými ľuďmi a nie ľudia nad nimi. Priemerný film z ktorého by dokázal vyťažiť šikovnejší scenárista určite viac napr. Aaron Sorkin. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Matt Damon dravě rozvrtává Spojené státy, jeho scénář moc nepřekvapí a rozhodně nepřipomene spolupráci s Gus Van Santem na oceňovaném géniovi Willu Huntingovi. Přesto své kvality má, sluší mu pomalejší tempo, nabídne příjemnou atmosféru a soustředěné herecké výkony všech zúčastněných. Výsledek není ani ambiciózní, ani nějak kontroverzní. Prostě taková ekologická pohádka a milý průměr, který ovšem zajímavý přesah přeci jenom předloží. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Matt Damon a John Krasinski excelují v sice lehce nudném, ale velmi zajímavém filmu. Moc se na americkém venkovu nevyznám (vím, že většina volí Trumpa a brojí proti potratům a přistěhovalcům), takže jsem se docela přiučil, každopádně to vůbec nebylo špatné, i když začátek naznačoval, že to bude o ničem, naopak konec je docela netradiční a v něčem i nečekaný...70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama