Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 039)

verbal 

všechny recenze uživatele

Funny games v Posledním domě nalevo dotahují k naprosté perfekci přesně to, co oběma chybělo. Skvělá zábava, výborná dramatizace, sympatický, uvěřitelný Uhlovodík, herecky dokonalá mamá Lanisterová a morální dilema, jestli si vpustit do baráku negra zrovna v lovecké sezóně, když nejsou hájení a nasrat pár myslivců, nebo raději vytrhat svému příliš benevolentně vychovanému fakanovi nehty, mi po dlouhé době způsobili opravdu lahůdkový večer. A pak to v téhle stoce erudovaných pětkovačů Avengerů a Supergayů uvidím v modrých číslech, tep mám zpátky na sto čtyřiceti a chce se mi jednoho po druhém začít posílat v abecedním pořadí do zevního genitálu. Naštěstí však rozličností diváckého vkusu z duše pohrdám, a tak si jen místo toho skáknu ven zmlátit bejsbolkou nějakého opilého bezdomovce a trochu se očistit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

STRAŠÁCI, PŘEPADENÍ 13. OKRSKU (k jehož remaku DeMonaco napsal scénář a Hawke si v něm zahrál)... tak po těchto klasikách tenhle podprůměrný thriller jen smutně z dálky pokukuje. Zajímavý je jen svým provokativním (a pohříchu nesmyslným) nápadem s očistnou nocí, který musel obzvlášť v amerických divácích silně zarezonovat. Kromě něj, záblesků atmosféry a dobře vybraného a zahraného uhlazeně mrazivého záporáka už nabízí jen ploché a idiotsky se chovající postavy a nepříliš záživný děj - rozhodně nečekejte nějakou rafinovanou hru kočky s myší, protože tady hraje prim chaotické pobíhání po zhasnutém baráku a ani závěrečné zúčtování nemá nijak pamětihodné parametry. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slibný a zajímavý koncept, pár napínavých míst, ale bohužel - když chcete film, který máme brát vážně, tak musí být v první řadě uvěřitelný. Což právě PURGE není. Díky celkové realitě, chování postav, nablblým zvratům a různým nasrávajícím drobnostem. A nějak tuším, že ten potenciál nenaplní ani dvojka. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezajímavý poster a říkal jsem si, to bude o nějakém blbci v masce. Dnes mi to ale nedalo a na film jsem se podíval a musím uznat, že docela jsem byl v napětí, jak to dopadne. Toho haranta bych na místě utloukl. Položil jsem si otázku, jestli já sám bych takový den využil k očistě a popravdě, odpověď je "ANO" a zřejmě by to byla hromadná vražda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Oč originálnější má námět, o to blbější je jeho uchopení a průběh filmu. Celá druhá půle je jedna velká haluz, kde se klišé vrší na další klišé. Jestli vás ještě baví sledovat modelovou, tisíckrát ohranou situaci – v ohrožení přichází finální záporákův úder a ejhle, spása na poslední chvíli je tu! – pak si poslužte. Zde se toho dočkáte asi v pěti případech, s mírnými obměnami, podle toho, jakou zbraň ruka zrovna třímá. Nemluvě o tom, že hlavní postavy se chovají jako totální idioti. A když se trochu zapřemýšlí a vezme se to do důsledku, tak i ten námět je vlastně jeden velký nonsens. Divím se inteligentnímu Ethanu Hawkovi, že do toho šel. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Henry (Tony Oller) má ve filmu zbraň Makarov IJ-70 ráže 9x18mm Makarov. (dc125)
  • Podľa záznamov bezpečnostných kamier je zrejmé, že každoročná "Očista" sa koná v noci z 21. 3. na 22. 3. (GTS_PUNK)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 64,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 89,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama