Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (108)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Motiv jakožto morální poučení („jdi za svým snem“) zazní naplno hned v úvodu a je tedy velmi dobře odhadnutelné, jak se příběh tancem nadané siroty v Paříži bude odvíjet; nepřekvapí snad skoro ničím – od prvních kroků přes "rockyovský" trénink po grandiózní úspěch. Je to celé takové sympatické, že se na nikoho nedá moc zlobit, přestože dramatický konflikt v závěrečné třetině vyznívá zbytečně nuceně; a aby se bavili i kluci a nejenom holky, zařazuje také dvě hódně přestřelené akční sekvence (útěk ze sirotčince, finále na Soše svobody). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherný animák s roztomilými postavičkami Feliciou a Viktorom, ktorí sa rozhodli ísť si za svojím snom. A na druhú stranu je tu i hrozne nesympatická záporná postava, ktorá samotný dej po pocitovej stránke výrazne obohatila. Skrátka relaxačné, príjemné, pohodové, miestami humorné, miestami napínavé a pre deti i poučné. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku předvídatelné a tím pádem nepříliš originální, nicméně - jde o pohádku, takže to není nic proti ničemu. Jenomže animace je o řád lepší nežli zápletka, a to už úplně v pohodě není. Nechápu, proč musí být (jako už tolikrát předtím) děj TAK přeexponovaný - a finále TAK vyhrocené. Co je to za kontraproduktivní módu s ostrými lokty, která se prodrala i do dětských animáků ? Bože, matka té druhé - jakési úhlavní konkurentky na baletním kolbišti - byla přece obyčejná žena !!! Sice zazobaná a dost nesnesitelná, ale pořád obyčejná žena, která si zakládá na elegantním zevnějšku, nikoli čarodějnice nebo jakási superwoman. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Těžko si lze představit, že by OSOBNĚ zuřivě pronásledovala Félicii až kamsi do nebezpečných, téměř nadoblačných výšin. Po takovém extempore "Balerína" stěží dosáhne na 3* ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Film s očekáváním, které se nenaplnilo. Co se stalo. Když opomenu, že příběh je hodně přitažený za vlasy (jemně řečeno), je tak průhledný a plný klišé. Tvůrci se během celého filmu nedokázali rozhodnout, zda točí klasický příběh z konce 19. století, nebo ze současnosti. Tato schizofrenie se táhne celým dějem a mě dosti iritovala. Použití písniček je nevhodné a kazí celkový dojem. Tvůrci pokládali za vhodné sem tam vložit něco hodně legrační, něco ve stylu Dreamworks (častý to nešvar evropských animáků). Závěr již přechází až do grotesky. Dokážu si představit omnoho lepší převedení. Zdá se, že tvůrci až takové vysoké ambice neměli. Škoda. Takto, je to jen umně vyrobený prefabrikát průměrné jakosti, který nezachrání ani opravdu pěkná animace. V rámci žánru za 3 (kvalita animace nehodnocena). ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě nečekaně mile překvapil. Pouštěla jsem si ho pouze za účelem slyšet dabing Elle Fanning, ale nakonec jsem se nechala unést. Je to příjemný hezký snímek s - musím vyzdvyhnout - velice krásnou animací. Postavy byly na tomto filmu určitě to hlavní, co mě oslovilo. Protože když se vezme v potaz celkový děj, tak to je bohužel už jaksi tak trochu to klišé. Každopádně jde o mladou osiřelou dívku, která by velice ráda dosáhla svého snu. Bohužel se jí ale nedaří, protože je chudá, bez rodičů a v životě má holt smůlu uplně ve všem. Ale i přes to všechno si nakonec cestu ke svému snu najde, a k tomu jí dopomůže osoba, která pro ni ve finále bude znamenat daleko víc, než ten samotný sen. - "Touch the sky." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)
  • Názov filmu sa objaví až na konci. (Astonko)

Reklama

Reklama