Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To máte tak někdo si myslí, že viděl Marťany, jinej zase, že zmizela lesní hospůdka. Asi suverénně nejbláznivější díl z celé četnické série. Já si tu na rozdíl od jiných myslím, že ten nápad z mimozemšťany je dobrej, ale dal se určitě ještě využít o něco líp, ale pár scének je docela cool. Akorát, že se to tvůrcům tentokrát nepovedlo úplně ukočírovat a tak je tu i pár fórů který vyzní ve finále trošku trapně. Prostě je tak nějak celkově vidět, že nápady už tvůrcům docházeli, ale ok na nenáročný jednorázový pobavení to stačí. Já nikdy z výjimkou čtyřky nějakým extra fanouškem této série nebyl, takže tady to vidím na čirý průměr.50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zrejme nejslabsi dil cetniku. Jednak tu chybi dva ze ctyr cetniku a misto nich jsou nejaky novy a docela divny a navic je film spis do sci-fi nez komedie. Par vtipu se tu sice najde, ale ty vychazej se zmatkovani Funese. Taky se tu najde par trikovejch scen, ktery ale pusobi spis smesne. A misto Josephy je tu nejaka jina zenska. Proste takovej zbytecnej dil, ale hodne slaby 4* dam. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nostalgické návraty s dětmi. V paměti asi nejvýrazněji utkvělý četník. Ani jsem si nepamatoval, že se tak naváží do reklamy a záběrů s mimozemšťany jako bych si pamatoval více. Ale možná proto, že v paměti utkvěli hlavně oni. Sranda je to pořád. Zajímavé je, že mě se hudební motiv létajícího talíře hrozně líbí i po letech, syna vyloženě iritoval. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné pokračování četnické ságy, které vtipně reagovalo na vlnu sci-fi filmů. V hlavní roli opět hlavní strážmistr Ludovic Cruchot (Louis de Funés). Samozřejmě nemůže chybět rotmistr Gerber (Michel Galabru). Bohužel už chybí strážníci Merlot a Fougasse. Zůstali pouze Tricard (Guy Grosso) a Berlicot (Michel Modo), ale ti byli vždy méně výrazní. Doplnil je Taupin (Jean-Pierre Rambal) a především Beaupied (Maurice Risch). A ani partnerku v tomto díle neměl stejnou (Marie Mauban). Jinak četníci bojují proti invazi bytostí z vesmíru. Sice přicházejí v míru, ale jejich zdánlivá nezničitelnost a schopnost měnit podobu a také strach z neznáma donutí četníky k akci, která trochu srandovně krkolomným způsobem vede k vítězství. A Cruchot prchající před chycením od svých kolegů a přestrojený za jeptišku je velmi povedená pasáž. Film také vtipně reaguje na rostoucí a masivnější podíl reklamy v normálním životě. Stále kvalitní zábava o četnících. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době když to kdysi vysílala Česká televize, to samozřejmě byla bomba. Oni stejně nejčastěji vysílali tenhle díl spolu s prvním. V pokročilejším čase musím bohužel tomuto dílu kvality snížit. První 4 díly mají lepší zápletky a taky herecké obsazení. Fugas v mimozemšťanech notně chybí a Michel Galabru zůstává také dosti v ústraní. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto Joséfy (Maria Mauban) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1970 a auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1970. Požární auto je Berliet 770 KB a auto Monsiňora je Mercedes-Benz 230.6 Lang [W114] z roku 1974. (frolish01)
  • Když Chruchot (Louis de Funès) přenáší sklenici s olejem, záběr od záběru se liší výška hladiny oleje a také jeho barva. (frolish01)

Reklama

Reklama