Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (213)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdo chtěl co tímhle snímkem dokázat? To někomu došlo, že už se na Dianu zapomíná, tak je potřeba natočit film o tom, jak byla vlastně bláznivě zamilovanou holkou, která se změnila ve stíhačku a využívala paparazzi k tomu, aby na ní její vyhlídnutý žárlil? Neskutečně ubohá snaha o umělecký film, kterého má být dosaženo nesmyslnými pohyby kamery, stejně jako 50 % zbytečných scén. Jako kdyby se Oliver Hirschbiegel dlouho díval na poslední filmy Terrence Malicka a zjistil, že jinak než pomalu a bez smyslu ani nejde natáčet. A jako, že mám Naomi rád, tak její příšerný akcent a bezkrevné herectví mě opravdu nedojaly. Ach jo... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tragický závěr života princezny Diany si zasloužil rozhodně důstojnější zpracování, ale to nejdůležitější zachycuje dobře. Média ji úplně semlela a v osobním životě se z ní stala psychická troska. Oceňuji tedy, že zde není vyobrazena pouze jako paní dokonalá, i když si za svou charitativní činnost zaslouží velký respekt. Na filmu je bohužel hodně vidět strach z královské rodiny, která má na smutném osudu Diany naprosto zásadní podíl. Pokud se někdo odváží natočit snímek založený na zatím nejdrsnější možné konspiraci, budu u toho. Hodně lidem se udělá špatně. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Naomi Watts mi v roli Diany moc neseděla. Marně jsem v ní Dianu hledala a neměla jsem se čeho chytnout. Naomi Watts se určitě snažila lady Di přiblížit, ale pro mě ta snaha vyšla naprázdno. Raději dám přednost nějakému dokumentu. Příběh lady Di je jistě zajímavý, ale tenhle film moc ne. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejsou pro mě filmy o královských rodinách ,protože mě to připadá úplně něco zvláštního ,že v 21.století ještě někdo má krále ,královnu,ale vlastně jen na okrasu...ale jako vzpomínka na Dianu to ujde,přece jen ona se trochu vymykala ze všech těch oficialit a protokolu.Za mě tedy celkově 60 % a tři hvězdy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na téma ze života princezny Diany bylo natočeno hodně filmů již za jejího života. Nepamatuji si žádný dobrý. Ale budiž, tabloidy bylo nutné něčím ilustrovat. Nicméně ani tento tento nový biopic není o nic lepší, pouze zapadá do linky těch nových trendů, kdy se vypráví například o jednom týdnu ze života Monroe. Grace toto ještě poměrně ustála, Diana již nikoli. Nač její jméno plýtvat na romanci o rozvedené křesťance a pákistánském chirurgovi, kterému matka nedala požehnání? ()

Galerie (130)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl původně jmenovat Caught in Flight. (R´Hell)
  • Naomi Watts zpočátku chtěla prosadit změny ve scénáři, protože byl příliš drsný, ale nakonec usoudila, že právě toto všechno je součástí nepříliš šťastného života princezny Diany. (R´Hell)
  • Naomi Watts cvičila šesť týždňov iba Dianin hlas, ďalšie týždne potom intenzívne študovala všetky zábery a dôležité televízne rozhovory, aby zachytila pohyby tváre, gestá a reč tela. Zásadné pre vystihnutie Diany boli podľa herečky oči. „Na jej očiach bolo niečo zvláštne. Vedeli sa meniť z veľmi plachých a zraniteľných očí na oči plné sily s takpovediac konfrontačným pohľadom," opísala herečka. (Zdroj: Bonton)

Reklama

Reklama