Reklama

Reklama

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (143)

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na výkonu Kirsten Stewart a ta to zvládla absolutně fantasticky. Byly doby, kdy bych Dianu v jejím trápení strašně litovala, ale jak člověk získává více a více informací o jejím životě a zjišťuje, že to tak černobílé rozhodně nebylo, musím se přiznat, že jí tu chudinku prostě nežeru. Mám takový pocit, že i tvůrci jsou v glorifikaci Diany opatrní a připouští, že hodně z věcí, které se jí děly, si z části způsobila sama. Přirovnání k Anne Boleyn je velmi výstižné. 80% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart jako princezna Diana famózní, o tom žádná, ale tenhle film o pár dnech ze života královské rodiny jede tak hustou depresivní ( s hororovými prvky ) atmosféru, že se na to moc lehce nekoukalo. Po tomhle se rozplynul můj dětský sen mít vlastní království. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Všechny ty symboly jsou tam tak okaté, všechny repliky tak doslovně návodné a vývoj hlavní postavy i všech kolem tak nulový, že by se z toho chtěl jeden taky minimálně zamknout v koupelně. Diana se chce dostat pryč do krajiny svého dětství, která je tak blízko, ale přitom tak daleko, místo toho ale musí být zamčena ve strašidelném studeném zámku, kde všichni všechno slyší, váží se, zašívají si závěsy a neustále na sebe jen čekají, aby se pak dozvěděla, že je jen a pouze odosobněným platidlem v instituci, kde se minulost mísí s přítomností, ale neexistuje v ní žádná budoucnost. A dál? Já nevím, ale kafrat na královskou rodinu je tak obrovský mainstream, že prostě už vyžaduju, aby ten film šel někam dál, což se neděje, jen demaskuje dávno demaskované. A proč by měl naléhavý šepot Stewart dostat Oscara, z toho taky úplně nechápu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto nemá zmysel vidieť v kine. Absolútne žiadny. Dve hodiny bezbrehej nudy, bez kontextu, o utrpení a zúfalstve Diany, čomu neveríte. Kristneka úprimne netuším, začo tú nominačku dostala. Za to, že sa naučila hovoriť rýchlo s prízvukom? Čakal som niečo iné, niečo dramatické, niečo, čo by ma presvedčilo o tom, že Diana bola mrcha alebo svätica. Toto bolo nemastné neslané, dlhé, nudné, plácalo sa to vo svojich problémoch a jediné čo som si odniesol bolo, že kráľovná a ona sa asi nemali radi. Neviem, buď mi niečo uniká alebo sú akademici už načisto senilní. 1 z 5 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nijak zvlášť nesedlo. Pokud mi film něco dal, tak jsem poznal, že život královské rodiny je neskutečně fádní a předem nalajnovaný. Kristen byla ok, pravítkem přes ruce bych dal tomu, kdo vymyslel tak neinspirativní a nicneříkající název filmu (chápu, že to bylo její rodné jméno, ale zároveň pochybuji, že to ví většina). Dvě scény mi utkvěl v paměti – Diana, když hraje hru na pravdu se svými syny a její smíření s rozvodem, načež následovala krásná půlhodinka. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Bývalý bodyguard princezny Diany Ken Wharfe o výkonu Kristen Stewart řekl: „Ze všech lidí, kteří hráli Dianu za posledních 10 let, je jí nejblíže. Ona dokázala zdokonalit její manýry.“ (veronikajel)
  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama