Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Komedie plná vtipů na Francouze a Angličany. Oba tyto národy nenávidím, protože nás prodali a dovolili aby začala 2. světová válka. To k tomu sice nepatří a do hodnocení filmu to rozhodně nepromítnu, ale na vysvětlení proč mám narážky na jejich slabosti tak rád to napsat musím. Film se mi líbil, byl nápaditý a plný humoru. Zápletka i příběh měli hlavu a patu. Musím film doporučit každému, kdo se chce pořádně pobavit. A díky letní atmosféře se to vyloženě hodí na dlouhé zimní večery. Plný počet hvězd, bez debaty. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí letní komedie s mistrem dobré zábavy Louisem de Funesem, která pobaví i po tolika letech od svého natočení. Výborné gagy, výborné excesy, výborná komika, výborná groteska. Cholerické postavy zvládal vždy na výbornou a v podstatě na tom založil svoji komediální kariéru. Jedná se také o třetí snímek, kde si zahrál i Louisův syn Olivier a koho jiného než syna ředitele ztvárněného právě Louisem, kterého pěkně pozlobí. Děj je nenáročný a tak se dá u sledování příjemně odpočinout. ()

Reklama

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Senzační prázdniny navodí příjemnou atmosféru hned na začátku svou báječnu znělkou. Jenže tahle příjemná atmosféra je pak narušena jakousi Angličankou, která pohodlné Francouze rozhodí ze svých běžných zvyků. A když potom vidíte Funese na jeho dobrodružné cestě, musí vás napadnout, že prázdniny plné takovéhle akce by vám pěkně rychle utekly... Opět výborný kousek. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný de Funèsův film. Zpočátku i docela nuda, tatíček je cholerický ředitel a děti se urvou z řetězu na výměnném francouzsko - skotském pobytu, takže je Funès zběsile honí autem, na lodi, na draku i uhlířským vozem. "Sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem." Ale za to máme very well konec, tempo se zrychluje, střídá se ztřeštěná akci za akcí - rvačka uprchlých dětí s námořníky, stíhání mladých svatebčanů letadlem i koňmo a na závěr koupání se ve skotské whisky. Jen mne poněkud překvapilo, že v Británii se snaží ventily uzavírat proti směru hodinových ručiček :), nejspíše místní tradice... Asi něco jako byly ty "prostě delikátní" ústřice v jogurtu, nebo rostbíf se šlehačkou. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DLgxRv_7HQQ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů s de Funèsem, které vlastně vůbec neznám. Bylo to na mě celé takové moc uježděné, pořád se někam jezdilo, pořád se někdo za někým honil. Až moc takové tradiční, až moc klišovité a groteskní, což mi v tomhle případě prostě vadilo. Navíc mě nenadchnul ani dabing, který byl skvělý jen v případě hlavní role. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně po příjezdu mladé Angličanky do školy Charlese Bosquiera (Louis de Funès), kdy jde pan ředitel ubytovat slečnu do svého domu, vede ji pěšky a ona za ním jede autem, je možné v odrazu bočních skel vozu spatřit celý štáb. (Max_FX)
  • Když Charles (Louis De Funés) vystupuje z motorového člunu na plachetnici, má člun postavená opěradla sedadel. Když je pak hozen zpátky do člunu, jsou opěradla sklopená do spací polohy. (Stejšn)
  • Natáčelo se ve studiu Boulogne-Billancourt. Vyplutí plachetnice se natáčelo na břehu Seiny v Mureaux. Scény z Anglie se točily ve francouzském středohoří v La Bourboule. (M.B)

Reklama

Reklama