Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (106)

zigíš 

všechny recenze uživatele

lyrické a v pravdě vizuální (!) když jsou dva chlapi v lese sami spolu -stvárněni těmi z nejmíň doceněných herců- nemusej hned krotit horu..v muži z acapulca se ptala holka Boba St.Claira proč zabil tohoho cestaře ´..byl nějakej divnej, jak pořád dělal tu čáru´ ..a vo takových lidech tento film je ..90% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film o přátelství, samotě a problémech s nádhernou hudbou a krásnou přírodou zachycenou perfektní kamerou. Občas pobaví, ale povětšinou sledujete prostě obyčejný příběh ze života. Vím, že se takhle se označuje každy druhý film, ale to jsou kecy. Nic nevypadá přehnaně ani uměle, tohle je prostě zachycení obyčejné lidskosti. ()

Reklama

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Dva silničáři se postupně prokecají celou tou hodinou a půl aniž by tím hnuli s "příběhem", celé to tak nějak příjemně plyne a až po závěrečných titulcích si uvědomíte, že byl film vlastně úplně o ničem. Stejně tak, jako že vám to vlastně nevadí. Já děkuji dramaturgii Bio Oka za neokoukaný film a fajnově strávený čas. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, kde jsem k tomuhle přišel, hlava mi to nebere, protože jsem tomu nepřišel absolutně na chuť. Po celou stopáž jsem si vlastně řikal o co tam jde a co je účel toho filmu. Je očividný, že to byl nízkorozpočťák na nějakým filmovým festivalu, ale prostředím toho odlehlýho lesa to nezabodovalo, byli jsme pořád jenom s těma dvěma a snažili jsme pochopit proč jsou oba tak rozdílní. Dalo by se to shrnout v jednom krátkým videu, scénář rozhodně nevymyslela žádná extra třída. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Krásný a upřímný příběh o osamělosti a přátelství dvou mužů. Zní to trochu jinak, než jak to ve výsledku vypadá. Každý z hrdinů si do lesa přivaží své problémy, které se snažít skrýt v nekonečném tichu a osamělosti jejich nudné a stále opakující se práce. David Gordon Green příběh prodává hodně civilně, takže osamělost je z filmu cítit a velmi snadno se hrdinům dostanete podkůži. Paul Rudd a Emile Hirsch tvoří geniální dvojici, kterou si jistě oblíbíte. Jejich výkon je tak přirozený a upřímný, že si uvědomíte, že něco podobného se klidně může stát i Vám. Nádherná indie záležitost, která si snad najde cestu k Vašemu srdci. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)
  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)

Reklama

Reklama