Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (238)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Dva městečkem odepsaní staříci svými prdy přivolají ufouna a spřátelí se s ním. De Funése dabuje Lábus, nezkouší být podobný Filipovskému, a přitom se nejlépe blíží originálu. DVD: Tříminutový trailer a film o filmu (11 minut, nikdy neviděné záběry propagace filmu, záběry z natáčení, rozhovory s Jacquesem Villeretem, autorem René Falletem a mnoho dalšího materiálu) mají CZ titulky, následuje fotogalerie, upoutávka na celou De Funésovskou edici (6 a půl minuty, CZ dabing) a vybrané filmografie čtyř herců a režiséra. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Hrabalovsky pábitelský film o dvou starých vesničanech, kteří kromě si pití vína zpestřují podzim života vzpomínkami, zelňačkou a krásně melodickým prděním. Že zrovna tenhle zvuk přivolá mimozemšťany však netušili... Nejde o typickou Funèsovku, film je spíše posmutnělý ve stylu Michálkova Babího léta. "Je to moje zásluha, že seš dneska naživu. Kdybych nepouštěl větry, nejseš tu." http://www.youtube.com/watch?v=ZGXgXvovGs4 ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Starý Louis de Funes stále řádí a dělá xichty. Více než humorný mě film přijde spíše smutný, když se v příběhu objeví Claudeova (Funes) mladá manželka. Snímek pak působí více dojemně než humorně, což ovšem nevadí. Funesovi skvěle sekunduje Jean Carmet jako jeho přítel a soused a také Jacquez Villeret jako " Ufolínek ". A musím pochválit český dabing, Jiří Lábus Funese dabuje vyloženě po svém a má to šťávu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předposlední Louisův film, můj oblíbený. I tohle je spíše drama se spoustou scifi momentů a skvělým mimozemšťanem. Rozhodně lepší než Lakomec a kdyby do dabingu nestrkali Jiřího Lábuse ( koho to napadlo?), dalo by to na*****. Lábus to dělá skvěle, po čase si na něj zvyknete a když jsem teď viděl dabing s Krampolem, tady se mi ze všech filmů líbil nejvíc, nehuhlal, snažil se a bylo to i vtipný. Dabing ČT je sice lepší, ale ten nováckej je taky kvalitní. 85%. ()

May 

všechny recenze uživatele

Předposlední Funésov film. Vtip už na diváka z obrazovky nesrší; je tlumený a něžný. Vlastně ani nejde moc o komedii, nemocný Funés je tak průhledný a v očích už nemá ten život, který tam býval. Na Zelňačce je krásné to srdce, které z ní čiší, a taky kostým Bandasky, který je nepochybně nejlepším kostýmem mimozemšťana, který kdy spatřil světlo světa. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama