Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (463)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Přetéká to opravdu pořádnou dávkou vše možných stereotypů, které jsou pravidlem takového rodinného drama/komedie žánrů, naštěstí to nikdy nepřeklopí do žádného extrému a udržuje si to docela dost civilní nádech. Herecké výkony jsou výborné, ten mladej zahrál tvrdohlavého introverta přirozeně (zažil jsem si tyhle roky též) a Rockwell každé scéně dodává fakt pořádnou nadstavbu, je vtipnej, charismatickej hezky filmu dodává další barvy navíc. Jsem i rád, že v tom vodním parku se strávila tak polovina dění, mám slabost pro koupalka a tu atmosféru, za to jsou plusové body navíc. Nějak nemám co bych vytkl, nicméně na full house je to "pouze" standartní žánrovka, která se však o nic víc nesnaží, i tak se jedná o pestrej a zábavnej kousek, na kterej budu vzpomínat rád. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že z počátku se mi zdál Liam James nesmírně nesympatický a nepříjemný. Skoro jsem si až říkal, kde ho sakra vyhrabali. Ovšem průběhem filmu jsem to možná začal trošku chápat a začal jsem se vciťovat do role, kterou ztvárňoval a pochopil jsem, že to má vypadat přesně tak jak to vypadá. Hodně pozvolný děj, který nebyl nijak zvláště speciální ani ničím originální - ale nevadilo mi to, hodilo se to k tématu a vlastně i k samotnému názvu filmu to perfektně sedí. Jakmile se na scéně objevil Sam Rockwell, film nabral naprosto jiný spád. Z nudného něčeho se stala zábavná komedie naprosto pohodového stylu. Přibyla Ann Robb a vše bylo super... Dramatické scénky které přišly následně také nebyly špatné a vyplnily tu dobrou náladu něčím protikladným. No zkrátka film, který má člověka odreagovat a v mém případě se tomu tak podařilo. :-) 75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Živé postavy v poměrně živém vyprávění, které má v rukávu hned několik es. V první řadě jsou to herci – proti svému typu obsazený a mrazivě odporný Steve Carell, i nadále spolehlivá a tentokrát solidně zlomená Toni Collette, ulítlá a syna za oko peskující Allison Janney a především Sam Rockwell, který si své scény sprostě krade jen a jen pro sebe. Občas z americké provenience prostě vzejde film, který je nenápadně malý a nápadně milý (Malá Miss Sunshine, Bokovka). Scénáristé Faxon a Rash, kteří si přišli pro Oscara za scénář k hořké komedii Děti moje, tentokrát své popsané stránky z ruky nepustili a natočili poctivý příběh, kterému je těžké něco vytýkat. Když už, tak absenci originality. Příběhů o zakřiknutých puberťácích tu byly mraky. Tomuhle introvertnímu hošanovi je čtrnáct a cestou na prázdniny vyfasoval od máminy nového přítele trojku na stupnici do desíti. Mizerný start léta. Zatímco otčím dál poukazuje na hochovi nedostatky, on si začíná vydupávat svoje místo na zemi. Však to znáte. Za oceánem si na to potrpí. Nevadí. Protože tahle indie komedie je i s těmi „zásadními životními moudry a pravdami“ nesmírně přitažlivá, stejně jako pohodová nálada přerostlého dítěte Rockwella, který tu řídí vodní zábavní park a díky řetězcům neodolatelných hlášek i divákovu bránici!! 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že tenhle film nabídne jednu z nejpříjemnějších rolí, které jsem kdy vůbec viděl. Sam Rockwell si totiž zahrál tak pohodovou postavu, že se prozatím nejblíže přiblížil místnímu uživateli známého jako Enšpígl. Do toho prostředí aquaparku, voda, pohoda a krásné zvednutí nálady kluka, který má na začátku filmu sebevědomí na bodu mrazu, aby následně v závěrečné scéně ukázal, že po chvíli se Samem je vlastně strašně fajn a v pohodě. Příjemný film s pohodovou náladou. Škoda, že při sledování filmu nevylezlo sluníčko z dešťových mraků. Užil bych si to více. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Hodně milý a odpočinkový film s poměrně sympatickým obsazením. Naprosto dokonale jsem se dokázala vžít do hlavního hrdiny, takže asi o to mě bavil film ještě víc. Velmi dobrý scénář, člověk se nestačil vůbec nudit a tak něják mě nenapadá nic, co bych tomu vytknula. Steve Carell v nezvyklé roli a Sam Rockwell si mě tu naprosto získal. 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2013 na filmové festivalu Sundance v USA. (ČSFD)
  • Aby se ušetřilo, tak se štáb domluvil, že místo přívěsů se pronajme pouze jeden dům, kde se budou herci a štáb scházet o přestávkách. Všichni si tento dům oblíbili a dokonce ho ho většina herců navštěvovala i o svém volnu. (Fugas.cz)
  • Sam Rockwell (Owen) často improvizoval a žartoval do reproduktoru v scénach vo vodnom parku. Raz zabudol, že sú tam deti a povedal nevhodný vtip. To nazlostilo majiteľa parku. Rockwell sa musel ospravedlniť, aby mohli pokračovať v natáčaní. (sWONDER)

Reklama

Reklama