Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilový závodník Francois Holin ztratil licenci, když při nebezpečném jezdeckém manévru tragicky zahynul jeho partner a Francois byl označen za viníka. Náhle byl bez práce i bez peněz na nákladný život, na jaký si zvykl. V té situaci přijal nabídku z prostředí organizovaného zločinu a stal se řidičem gangsterů s přezdívkou Ho. S morálkou si žádné velké starosti nedělal - ovšem pouze do chvíle, kdy v bandě došlo k podrazu, který se Holinovi příčí. Od té doby jedná na vlastní pěst. Obratně manipuluje s lidmi od policie i z galérky a nekompromisně trestá všechny, kdo se provinili proti kodexu cti podsvětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Poněkud skicovitě zpracovaná psychologicky barvitá, podnětná látka. Měl jsem pocit, že mnoho nedořečeného nebylo ani naznačeno, že hodně zůstalo mimo obraz a hrubé tahy zamaskovaly nejeden podstatný detail, ukrytý někde pod vrstvami dobrodružných akcí. Stejně tak z velkoměstské atmosféry zbyla jen esence, příležitostně oživovaná výbornou hudbou. Škoda tohoto díla, které mělo ještě zrát... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V bohaté Belmondově filmografii jde o titul, který filmoví fandové přijímají často s netajenými rozpaky. Existují herečtí chameleoni, kteří střídají nejrůznější typy rolí a charakterů, většinou ale režiséři hledají vhodné herecké typy a když se příslušní herci osvědčí, jsou do příslušné kolonky obsazováni pravidelně. Úspěšná seriálová role nebo žánrový film se pro ambiciózního herce může snadno stát prokletím. Divákům ale takové asociace vyhovují, ví dopředu, co můžou od svých oblíbenců čekat. Belmonda si ztotožnili s typem hláškujícího šarmantního dobrodruha obsazovaného do kriminálních komedií ať už na straně zákona nebo podsvětí. Belmondův automobilový závodník a kriminálník Ho se od obvyklých očekávání zase tak radikálně neliší. Kromě toho, že je jeho role civilnější, než jsou diváci běžně zvyklí, dělí Belmonda od obvyklých hrdinů ještě jedna podstatná maličkost. Jeho postava není úspěšná. Prohrává nejen dávno ztracenou sportovní kariéru, ale i lásku, peníze a svobodu. A to je něco, co diváci Belmondovi nemohou odpustit a promítá se i do jejich hodnocení a komentářů. Film ukazuje, jak málo stačí k vytvoření legendy a jak málo k jejímu přízemnímu konci. Belmondo vytvořil zajímavou studii muže, který uvěřil, že má na víc, než se od něj očekává. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Neberte to jako typický Belmondův film, je zde mnohem méně humoru. Právě vyznění postavy jako nesympatické bylo vizí režiséra Enrica, ačkoli byla v rozporu s představou Belmonda a autora předlohy José Giovanniho. Mně se prostě líbí atmosféra snímku podtržená jednou z nejlepších hudebních prací Francoise de Roubaixe. A právě ona "pouťová" improvizace nejvíc. Co však trochu kazí dojem, je dabing přesluhujícího Jiřího Krampola. ()

5150 

všechny recenze uživatele

HO! Existenciální krimi-drama podle románu José Giovanniho, v hlavní roli Jean-Paul Belmondo. Hodně rozmanitou hudbu složil Francois De Roubaix, ale dost mi vadila ta opakující se "pouťová" klavírní improvizace, která se do tohoto snímku vůbec nehodila. Závěrem - "Komedie" v záhlaví bych rozhodně odstranil! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zo závodnej dráhy rovno na dráhu zločinu • Poznávacím znamením Françoisa Holina je jednoznačne kravata, ktorých má mimochodom až rovných 400 ks, čiže si zrejme na nich extra potrpí, ale našťastie nielen pri tom ostaneme. Zároveň sa tiež jedná i o pomerne dosť šikovného šoféra, veď inak by sa predsa nevenoval takému, dynamickému športu, v ktorom vznikajú i naprosto (ne)predvídateľné komplikácie, kedy ide doslova o holý život, ak sa náhodou pretek úplne nevydarí. Nakoľko ale vymenil automobilového pretekára za bankového lupiča, tak, zdá sa, že je starým, dobrým časom, snáď naveky koniec, a možno ani nie. Keď využíval adrenalínu v predchádzajúcej kariére, tak ho bude môcť plne využiť vari i v tej nadchádzajúcej, keďže pri tomto "povolaní", nie je žiadnej núdze o prípadne prekvapenia, ktorých sa môže nakopiť vskutku neúrekom... • Súčasne rovnako pozorujem aj jeho neistú pozíciu v zločineckej skupine, v ktorej nie je rovnocenným hráčom, akým by určite chcel byť. A na základe daných súvislostí, to tak najskôr aj vyzerá. • ZAČIATOK SPOILERU  (...I napriek tomu bude čoskoro považovaný za kombináciu Arsèneho Lupina & Ala Caponeho, vtedy by si mal začať pomaly gratulovať, alebo povedzme uvažovať aj o tom, že by mal čochvíľa navštíviť i renomovaného novinára, či dokonca sa udobriť i so svojou priateľkou, ktorá mu nemusí tolerovať jeho zvláštny štýl života - Muža oceľových nervov.) KONIEC SPOILERU • Podobne som i ja v predchádzajúcom prípade trochu viac zahundral na celkovú podobu Dobrodruhov, ktorí mi síce najideálnejšie nesadli, a to i napriek tomu, že v obsadení sa nachádzali také exkluzívne mená, akým spojenie Ventura & Delon, bez akýchkoľvek diskusií, JE, čím chcem ďalej zdôrazniť najmä to, že sa tentoraz určite nezaradím vedľa všetkých, večne "hundrajúcich užívateľov", ktorým nie zrovna najlepším spôsobom sadol tento film, a práve preto nenechali na ňom ani nitku suchú, ale je to v podstate čisto iba ich (ne)objektívny názor, ktorý im vôbec neberiem. • V zaujímavostiach som sa dočítal, že Belmondo a Enrico mali na výsledný zostrih snímku odlišný názor, pretože režisér sa podľa herca dostatočne nedržal samotnej predlohy Josého Giovanniho, čo v konečnom dôsledku nie je príliš vidieť, aj keď sa konečné, filmové dielo javí, ako mierne roztržité, nie je tomu tak. • Čo sa na záver týka kvalitného, českého dabingu, tak osobne mi viac vyhovuje to, keď Bébelovi prepožičiava charizmatický hlas predovšetkým Jiří Krampol, než povedzme Jan Tříska a iní, vtedy sa dokážem lepšie stotožniť s protagonistom, ktorý sa púšťa do najrôznejších dobrodružstiev. Samozrejme, že jestvuje aj niekoľko ďalších výnimiek, keď kvalita dabingu sa nemusí automaticky porovnávať s kvalitou filmu, ale to ešte len budem postupne zisťovať... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Belmondo sám zažil nebezpečnou nehodu, při které málem usmrtil spolujezdce. Šlo o dospívajícího syna slavné francouzské herečky Jeanne Moreau, který nakonec z nehody vyvázl bez doživotních následků. K nehodě došlo během natáčení filmu Moderato cantabile (1960) v režii Petera Brooka, kde Moreau a Belmondo hrají hlavní role. [Zdroj: Jean-Paul Belmondo – kniha Mých tisíc životů] (PetrHendrix)
  • Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám. (Pierre)

Reklama

Reklama