Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (204)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z temné detektivky se staly drsnější Akta X a puritáni pláčou a chtějí vše při starém. Noční krajina si jde svou vlastní cestou a přestože první díl naladí na mysteriózno i horor, celý případ a jeho vyšetřování je dost vedlejší. Seriál neustále něco naznačuje a hrdinové se vyjadřují ve zkratkách, aby se divák vše podstatné mohl dozvědět až na samotném konci. Pokud divák na tuto hru přistoupí, společně s faktem, že "koule" zde mají ženy, které jsou drsnější než v libovolné Sheridonovce, může si tuto vybočující sérií dost užít, už jen kvůli hutné atmosféře, nočního zapadákova, zavaleném neustálým sněhem. I přes výhrady, kterých není málo, velice povedené. ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love/Hate pořad. Skvělá mrazivá atmosféra, jen je do ní zasazený meh detektivní příběh, který se tu řeší tak dvě epizody, zbylé čtyři epizody jsou jen efektivní sníh a meh vztahy, stihomamy, rodinná pouta. Jodie Foster jako Aljašská Karen je ale skvělá. Zbytek po skončení odvane sněhová bouře. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ze začátku jsem tomu fakt fandil. Ale něco se dá říct, opravdu to připomíná druhou sérii v tom, jak se to totálně rozpadne v poslední epizodě. Ve finále Noční krajiny se idiotská rozhodnutí postav (např.: lezení do jeskyň bez jištění, neustálé pády pod led) domlátí vlastně zvraty, které ve výsledku vyšumí. Hlavní obsazení Foster-Reis-Bennet bylo slušné, stejně tak prostředí a kamera. I sakra ta indiánská mytologie se dala docela využít. Digitální efekty občas nic moc, stále fakt fajn na televizní seroš. Tolik postav, které rádi zatajují vraždy, jsme neviděli od "13 důvodů proč". Postavy, které celou dobu podporovali policejní ochranu dolu, nakonec se domluví s vigilante skupinou a ta je nechá jít. Jako bejt těma původníma obyvatelkama, tak bych Denverový nevěřil, že mě nepráskne nadřízeným. Takže prvních několik epizod za 6-7/10, finále 4/10. Neznamená to, že v téhle sérii není, co si užít - rozhodně zapamatovatelnější postavy než v dvojce  a trojce (Denverová, mladý Prior a Navarrová). Ale ty odkazy na první řadu (čas je plochý kruh!!!), to jste si fakt mysleli, že je dobrý nápad? True Detective tak pro mě zůstává seriálem s jednou perfektní řadou (1), jednou (3), která se pokoušela napodobit za každou cenu starou zašlou slávu a dvě řady(2,4), které byly ambiciózní zmatkové mišmaše. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě se to líbilo. Líbilo se mi to dokonce víc než trojka. Ta ledová atmoféra. I to napřirozeno mi vůbec nevadilo, tak co, ve světě se pořád něco nadpřirozeného děje, je to prostě součást naší reality a zrovna komunita takhle žijící na severu věřím, že má různé legendy, kterým věří. Nejvíc téhle sérii ale dala Jodie, táhla to na zádech neuvěřitelně, věřila jsem jí všechno a spadla jsem z ní na prdel. Fakt neskutečná jízda, je to napínavé, bavilo mě to. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Dost už bylo "true detektivů", teď přichází "true detektivky". Nemám nic proti Women`s empowerment, nebo tematizování ekologie, ale musí se to postavit na příběh, který šlape bez pocitu nucenosti. A tady to je bohužel příběh i na pouhých šest dílů chabý a ženské postavy to prostě neutáhnou. Herecké výkony jsou všechny fajn, nesympatická Jodie je super, ale příběh není hoden série True Detective. Od samého počátku je zřejmé kam vyústění povede, závěrečný twist je spíše humorný až směšný a bohužel plno mystery náznaku nebylo vysvětleno a nebo ani vytěženo. Těšení na další série hodně kleslo. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama